כנגד הנאשם נרשמה, ביום 12.4.19, הודעת תשלום קנס, בגין עבירה של נהיגה במהירות של 126 קמ"ש, בדרך שאינה עירונית, בה המהירות המותרת הינה 90 קמ"ש (להלן – הדו"ח), עבירה על תקנה 54(א) לתקנות התעבורה.
פרשת התביעה
מטעם המאשימה, העידו העדים הבאים
עדת תביעה מספר 1 - המתנדבת יונה וקסלר, מטעמה הוגש מיזכר, שסומן ת/1
עד תביעה מספר 2 - רס"ר רן דוד, מפעיל מכשיר מד מהירות לייזר מידגםUltraLyte (להלן – ממל"ז) ועורך הדו"ח, מטעמו הוגשו הדו"ח, שסומן ת/2, נספח לעניין ביצוע בדיקות לממל"ז, שסומן ת/3 ועותק מסרטונים שצולמו במצלמת הגוף של העד וסומנו ת/4.
העד הראה לנאשם את מכשיר הממל"ז ובו נתוני המדידה ורשם מפיו את הדברים הבאים: "הסתכלתי במד מהירות לא עברתי את ה-120".
על פי ת/3, הרי שעובר לאכיפה ומדידת רכב הנאשם, ביצע העד את הבדיקות הנדרשות להוכחת תקינותו של מכשיר הממל"ז – בדיקה עצמית, בדיקת תצוגה, בדיקת תאום כוונות ובדיקת מרחק קבוע וקבע כי הן היו תקינות בנוסף, מילא העד אחרי הדרישות לצורך אמינות ההפעלה.
לאחר שקבעתי את אמינות ותקינות המכשיר שבנידון ואת מיומנות העד, יש לבחון אם הפעלתו נעשתה על פי הנהלים הקבועים ואחר שבחנתי את מכלול ראיות המאשימה, הרי שלטעמי, לא נפל כל פגם באופן הפעלת מכשיר הממל"ז וזאת מהנימוקים הבאים:
בנוגע ל-נ/3, הרי שמטרתו של נוהל זה, הינה "קביעת כללים לעצירת רכב ע"י סייר תנועה, להצבת אמצעי אכיפה ואופן העמדת ניידת באכיפה ולהבטחת בטחונם ובטיחותם של השוטרים, הנהגים ועוברי הדרך הנוספים". מכך אנו למדים, כי אין מדובר בנוהל, המתייחס לגופה של אכיפה באמצעות מיכשור, אלא קובע נהלי בטיחות, לרבות בעמוד 53, אליו הפנה הסניגור, כאשר סעיף 6 קובע בזו הלשון :" רכב ייעצר (ההדגשה שלי ש.ק), רק אם הוא בודד, הכוונה...". דהיינו, אין כל היתייחסות לאופן ביצוע האכיפה כנגד הרכב ומדידתו באמצעות הממל"ז, אלא לאופן עצירתו בלבד, מתוך רצון לשמור על בטיחות הנהגים והשוטרים.
ההגנה בחרה להסתמך על הקבוע ב-נ/3, שכפי שציינתי לעיל, עוסק בנהלי בטיחות ולא בעקרונות אכיפה באמצעות מכשיר ממל"ז.
עוד אציין, כי אין זה סביר בעיני להעמיד שוטר נוסף בדרך שאינה עירונית, על מנת לעצור רכב שנוסע במהירות מופרזת והדרך של זהוי רכב עבריין ונסיעה אחריו, באמצעות ניידת מישטרה, הינה דרך בטיחותית והגיונית בהרבה.
...
החלטה זו אושרה גם ברע"פ 6662/16 כהן נגד מדינת ישראל, בו נאמר:
"טענתו העיקרית של המבקש, כאמור, היא שלא היה ניתן להגיע למסקנה אודות תקינות המכשיר עקב חוסר ראייתי. בניגוד לעמדתו, נחה דעתי כי בצדק קבעו הערכאות הקודמות כי המכשיר היה תקין. ודוק, הן בית המשפט לתעבורה והן בית המשפט המחוזי בחנו בקפידה את עדות השוטר ואת המסמך שעל גביו סימן את תוצאות בדיקת תקינות המכשיר, והגיעו למסקנה חד משמעית כי סימון ה"וי" על ידי השוטר נערך לאחר שהמכשיר נבדק ונמצא תקין.
מקובלת עלי טענת העד, כי לא יכול היה לתעד את פרטי רכב הנאשם, עד לאחר עצירתו ודי בכך שווידא כי זהו הרכב הנאכף, כמפורט לעיל.
מכל האמור לעיל, אני קובעת כי המאשימה הוכיחה כי מכשיר הממל"ז הופעל על פי דרישות הנוהל המשטרתי והאכיפה, בוצעה כדין.
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי הנאשם עבר עבירה כמיוחס לו בכתב האישום שבנדון.