מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מהי המהירות הסבירה לפני מעבר חציה

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

על-פי נורמות אלו - הקבועות גם בתקנות 52 ו -67(א) לתקנות התעבורה - תקבע גם המהירות הסבירה שיש לנהוג בה ברכב לפני מעבר חצייה".
...
הכרעה לאחר שעיינתי בראיות , בחנתי את העדויות והתרשמתי מהעדים אין ספק כי יש בראיות כדי להביא להרשעת הנאשם מעל לכל ספק סביר.
שם נקבע : "מטבע הדברים בנסיבות של מעבר חציה מתעצם הצורך בזהירות, שהרי בבני אנוש עסקינן – הולכי רגל בכל הגילים ובכל קצבי ההליכה ובכל מצבי הבריאות - שיהיו מהם שיראו במעבר החציה מעין "תעודת ביטוח" לירידה לכביש, ומכאן חובת הזהירות המוגברת על הנהגים בהקשר זה; אין מנוס משינון דבר זה".
סיכומו של דבר, גם אם ניתן היה לבצע פעולות נוספות כדי למצות את החקירה, אין בחסר כדי לקעקע או להחליש את הראיות הקיימות שיש בהן כדי להביא להרשעה, נוכח חובות הזהירות המוטלות על הנאשם כנהג בכלל וכנהג מקצועי ברכב כבד בפרט, חובות אותן הפר ברגל גסה.
אשר על כן הנאשם מורשע בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.

בהליך גרימת מוות בנהיגה רשלנית (גמ"ר) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

לא הוכח כי הנאשם בנהיגתו חרג מסטאנדארט היתנהגות של הנהג הסביר על האיזון בין החובה להאט עד כדי עצירה לפני מעבר חצייה, לבין הצורך להתקדם ולפנות את הכביש מהר ככל האפשר, עמד כב' הש' זוסמן ה"מ 475/69 חיים רוכורגר נ' מדינת ישראל (03/11/69).
...
במחלוקת בין הרופאים, מקובלת עלי עמדתו של ד"ר זלן, לפיה, מבדיקות שבוצעו לאחר המוות עולה כי בזירת התאונה נגרמו למנוח פגיעה עצבית כתוצאה מלחץ על חוט השדרה וכן דימום שיכול שגרם לפגיעה באספקת הדם למח ולהפרעות בקצב הלב.
אין בידי לקבל את טענת ההגנה שעסקינן ב"גולגולת דקיקה".
סוף דבר בנסיבות התיק שלפניי: הוכח כי המנוח נפגע על ידי רכבו של הנאשם עת חצה את הכביש במעבר חציה.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

על-פי נורמות אלו - הקבועות גם בתקנות 52 ו -67(א) לתקנות התעבורה - תקבע גם המהירות הסבירה שיש לנהוג בה ברכב לפני מעבר חצייה.
...
כמפורט מעלה, למסקנה זו הגיע כי החליט ששדה הראיה היה פתוח.
רק אם מגיעים למסקנה חישובית ולפיה, התאונה הייתה יכולה להימנע ובאילו תנאים יכולה הייתה להימנע, כי אז היה ניתן לקבוע, כי המערער חרג מתנאי ההתנהגות הנדרשים וכי התגבשו בעניינו יסודות עבירת ה"רשלנות" ולפיכך, יש להרשיעו בפלילים.
על כן, אין מנוס מלזכותה מהעבירות בהן הואשמה בכתב האישום וכך אני קובע.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כתב האישום מייחס לנאשמת רשלנות בכך שלא שמה ליבה לקיומה של הולכת הרגל ופגעה בה. כתב האישום אינו מייחס לנאשמת כל פרט רשלנות נוסף כמו נהיגה במהירות לא סבירה, אי האטה לפני מעבר חצייה וכיו"ב. מהודעות הנאשמת והולכת הרגל עולה כי רשלנות הנאשמת התבטאה רק באי שימת לב לקיום הולכת הרגל.
...
כיוון שכך ומכיוון שרשלנות הנאשמת היא ברף בינוני סבורני כי מתחם העונש ההולם בנסיבות העניין נע בין פסילה בת 30 יום לפסילה בת 4 חודשים וכן רכיבים של פסילה על תנאי וקנס.
על פי טיעוני ההגנה בתיק, הולך הרגל באותו מקרה התפרץ לכביש והפתיע את הנהג וייתכן שזו הסיבה לכך שבית המשפט פסק בסופו של דבר כי הנאשם ייפסל ל- 14 יום בלבד ולא כאמור בהסדר הטיעון.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המשיב נהג בקלות ראש ובמהירות בלתי סבירה, לא האט לפני מעבר חציה ולא נתן להולך רגל אפשרות להשלים מעבר חציה בביטחה.
...
דיון: לאחר שעיינתי בהודעת הערעור על נספחיה ושמעתי את טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להתקבל באופן חלקי.
אני סבור כי במקרה מסוג זה, בו המשיב הוכיח שהוא לא מתרשם מעונש הפסילה שהוטלה עליו, רכיב הענישה שמביא לידי ביטוי באופן מיטבי את מטרות הענישה, הוא רכיב המאסר בפועל.
התוצאה: לאור כל האמור, ולאחר שביצועו של גזר הדין עוכב על ידי בית המשפט קמא, אני מורה כדלהלן: עונש המאסר בפועל שהוטל על המשיב יעמוד בעינו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו