בית המשפט (כב' השופט י' בשן) חישב את ניזקי המבקשים כתלויים וכיורשים, ומצא כי גובה הנזק שהנו בר פיצוי עומד על סך של 2,916,389 ₪ בחלוקה לראשי הנזק הבאים: הפסדי שכר בשנים האבודות – 2,637,739 ₪ (בחישוב בסיס השכר של המנוח נילקחו בחשבון הפנסיה התקציבית שקבל כגמלאי צה"ל והכנסתו מהעבודה ב"אגד"); כאב וסבל – 53,650 ₪; הוצאות קבורה, מצבה ואבל – 25,000 ₪; אובדן שירותי אב ובעל – 200,000 ₪.
(ב) הזכאי לגמלה לפי חוק זה חייב להושיט כל עזרה ולנקוט כל פעולה סבירה כדי לסייע לאוצר המדינה במימוש זכותו לפי סעיף זה, ולא יעשה כל פעולה העלולה לפגוע בזכויות אוצר המדינה לפי סעיף זה או למנוע בעד ממושה; זכאי לגמלה שעבר על איסור לפי סעיף זה, או לא עשה את המוטל עליו לפיו, רשאי הממונה לשלול ממנו את הזכות לגמלה, כולה או מקצתה.
בפסיקה נקבע איפוא כי מערכת היחסים שבין המל"ל למזיק אינה מעניינו של הניזוק, אשר שופה על ידי המיטיב ונזקו הופחת:
"מהפיצויים, להם זכאי ניזוק כלפי מזיק, יש להפחית את התגמולים, אשר הניזוק קיבל ויקבל מאת המוסד לביטוח לאומי. הזכות לתבוע תגמולים אלה עוברת, על-פי כללי הסוברוגציה, מידי הניזוק לידי המוסד, ואילו בידי הניזוק נשארת הזכות לידרוש תשלום היתרה (סכום הפיצויים בהפחתת תשלומי המוסד) מידי המזיק [...] לעניין זה אין כל חשיבות לשאלה מהו הסכום, שבו שיפה המזיק הלכה למעשה את המוסד. הפיצויים, להם זכאי הניזוק כלפי המזיק [...] מופחתים בגימלאות, שהמוסד לביטוח לאומי משלם לניזוק, ולא בסכומים, אשר המזיק משלם למוסד. ייתכן שהמוסד יחליט לוותר למזיק ולא לתבוע ממנו דבר. ייתכן שהמוסד יתפשר עם המזיק. ייתכן שלמוסד אין זכות כלפי המזיק, שהוא גם מעבידו של הניזוק. כל אלה אינם מעניינו של הניזוק, אשר ניזקו שופה על-ידי המוסד, ועל-כן ניזקו הופחת" (ע"א 650/78 כליף נ' מדינת ישראל, פ"ד לה(2) 242, 253 (1981), הדגשה הוספה.
הסעיף נועד לעגן במפורש את האפשרות לנכות את קיצבאות המל"ל מהסכום הנפסק לניזוק, תוך הגשמת עקרונות היסוד בדיני הנזיקין ועקרון העל שבהם – השבת מצב הנפגע לקדמותו (שם).
באותו מקרה ציינתי כי ספק אם אי הגשת תביעת שבוב על ידי קרן הפנסיה המיטיבה "מאיינת את זכותו של המזיק לתבוע ניכוי תשלומי הפנסיה ששולמו לניזוק [...] ההצדקה העיקרית והמקובלת לנכוי תגמולי הפנסיה היא, שיש בכך כדי להשיב את מצב הניזוק לקדמותו אלולא העוולה ולא להיטיב מצבו מעבר לכך, בעוד שהראציונל שלא ליהנות את המזיק-המעוול הוא המישני בחשיבותו" (שם פסקה 11, הדגשה הוספה).
...
איני סבור כי מסקנה זו היא בגדר מסקנה מתחייבת, ואיני סבור כי התוצאה הקונקרטית בעניין מאיר תומכת בטענת המערערים.
סוף דבר
סיכומו של דבר, כי התוצאה הקונקרטית בעניין מאיר, היא חריגה על רקע הפסיקה דלעיל, וניתן להסבירה בקביעה העובדתית כי העירייה המחתה את זכותה לשיפוי לטובת העיזבון והתלויים.
לנוכח כל האמור, לא מצאתי להתערב בתוצאה אליה הגיעו הערכאות קמא, כך שהערעור נדחה.