1.4 בנגוד לתקנה 31 לתקנות – כתב העירעור איננו ערוך בהתאם להודעה בדבר הוראת מנהל בתי המשפט בדבר צורת מיסמך ומבנהו: כתב העירעור איננו נושא את תאריך חתימתו בעמוד הראשון מצד ימין למעלה, עמודי הנספחים אינם ממוספרים בספרות ריצפות, ולא צורף לפני הנספחים תוכן עניינים שבו יפורטו לגבי כל נספח: שם הנספח, הסיפרה שבה סומן ומספר העמוד הראשון של כל נספח.
אפתח בעובדה הפשוטה, כי סופו של יום הודעת העירעור הוגשה באיחור, ונימוקי המבקשים לעניין זה, ולפיהם ביום ראשון המשרד סגור, או כי המזכירה בחופשת לידה, או כי רק ביום 26.5.21 הבחין המבקש בהודעה, אינה נימוקים משכנעים וזאת בלשון המעטה.
תקנה 33(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ט – 2018 קובעת לאמור:
"(ב) אם טרם חלף המועד להגשת מיסמך, ניתן לתקן את הפגם בתוך פרק הזמן שנותר להגשה; הוגש כתב הגנה, כתב תשובה, תביעה שכנגד, הודעת צד שלישי, בקשת רשות ערעור וערעור ולא קובל על ידי המזכיר המשפטי, יהיה ניתן לתקן את הפגם בתוך שבעה ימים מהמועד שלא קובל או עד היום האחרון להגשתו, לפי המאוחר." (תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 - מאגר נבו)"
בנידון שלפנינו, המועד המקורי להגשת הודעת העירעור, בהיתחשב בפגרת הפסח היה 29.5.21, והמועד המוארך שלאחר תום 7 ימים ממועד שבו ניתנה ההחלטה, הנו, לכל המאוחר 30.5.21.
בכל הכבוד לכך שהוגשה בקשה לפטור, הרי שאין בטענה זו, כדי לסייע למבקשים, ומה עם בקשתם, שעדיין לא הוגשה הייתה נדחית ? ומדוע מלכתחילה לא צורפה בקשה זו ? ומדוע לסרבל ולסבך את ההליך?
כאמור, תקנות סדר הדין החדשות, נועדו לפשט ולייעל את ההליכים ולמרבה הצער, בשתי הודעות העירעור של המבקשים, נפלו פגמים.
...
דיון והכרעה
לאחר שנתתי דעתי לטענת המבקשים, נחה דעתי, כי דינה של ההשגה להידחות ולהלן נימוקיי לכך.
כך גם, אי ציון סכום האגרה הנכון, ואין די בעובדה שסופו של דבר, שולמה האגרה הנכונה.
בכל הכבוד לכך שהוגשה בקשה לפטור, הרי שאין בטענה זו, כדי לסייע למבקשים, ומה עם בקשתם, שעדיין לא הוגשה הייתה נדחית ? ומדוע מלכתחילה לא צורפה בקשה זו ? ומדוע לסרבל ולסבך את ההליך?
כאמור, תקנות סדר הדין החדשות, נועדו לפשט ולייעל את ההליכים ולמרבה הצער, בשתי הודעות הערעור של המבקשים, נפלו פגמים.
"
סוף דבר אפוא שההשגה נדחית, ואך חסד עושה אני עם המבקשים שעה שאיני מחייבם בהוצאות לאוצר המדינה.