בטרם הוגש כתב הגנה, הגישו הנתבעים (כאשר מטעם הנתבעת 2 הוצג ייפוי כוח לנתבע 1, שהינו עורך-דין) בקשה למחיקת התביעה על הסף.
נטען כי הנתבעים פינו את הדירה שלא כתוצאה מהליכי פינוי אלא מיוזמתם, וכי נציגה של התובעת עימה עמדה הנתבעת 2 בקשר, כלל לא דרשה מהנתבעים שיפנו את הדירה, ואמרה להם כי היא מצלמת את הדירה לקראת שפוץ, תוך שהיא מנחה אותם להיתעלם מדרישות תשלום שנשלחו אליהם ובנתיים להסדיר את זכאותם לדיור צבורי.
נטען כי לאחר פטירת אמה של הנתבעת 2 ז"ל, המשיכה הנתבעת להתגורר בדירה תוך שהגישה בקשה לדיור צבורי ונרשמה ברשימת הממתינים, כאשר מנהלת תיקי הלקוחות בסניף חצור של התובעת אישרה לה כי היא זכאית להתגורר בדירת אמה, ואף עודדה אותה להמתין למתן היתר פורמלי לכך ולהתעלם מדרישות התשלום שנשלחות אליה.
בקשתו גובתה בתצהיר של הנתבעת 2, לפיו ביום 14.1.2019 עזב הנתבע 1 את הבית ושכר לעצמו דירה בראש פינה.
בקשתם נדחתה בהחלטת וועדת משרד הבינוי והשיכון מיום 22.10.20, שהתקבלה לאחר הגשת תביעה זו.
גרסת הנתבע 1
טענות הנתבע 1 לגבי תקופות מגוריו בדירה יחד עם הנתבעת 2 פורטו בתצהיר מטעמו ובעדותו בפניי, וכן צורפו תצהיר מאת אמו, הגב' אסתר לב, ותצהיר מאת אחותה של הנתבעת 2, הגב' מזל כהן תמים, אף הן העידו בפניי.
גם הטענה לפיה הנתבעת 2 ציפתה להסדרת מעמדה בדירה, באופן שיסייע לה להפחית את החוב, נסתרת מתוך כך שבקשתה לדיור נדחתה ביולי 2018, ערעור שהגישה על ההחלטה נדחה באוקטובר 2018, ותביעה לסילוק יד הוגשה נגדה בינואר 2019, כאשר הנתבעת 2 פינתה את הדירה רק ביוני 2019.
...
מכך נובעת המסקנה לפיה משק הבית המשותף של הנתבעים המשיך להתנהל בדירה עד למועד זה.
למעלה מן הצורך אציין כי לא ברור מדוע הנתבעים, אשר בסופו של דבר המשיכו לקיים משק בית משותף ונותרו נשואים זה לזו כפי שהצהירו הנתבעים בדיון בפניי, בחרו לנהל הגנתם בהליך זה בנפרד, שכן המשמעות של פיצול תקופות החיוב בין שני הנתבעים הנה לכל היותר פורמלית, וממילא נושא משק הבית המשותף בנטל התשלום ביחס למלוא סכום התביעה, וזאת גם אם הייתי נכונה לקבל את טענות הנתבע 1 בדבר העדר חזקה בדירה לחלק מהתקופה.
אני קובעת אפוא כי התחשיב שצורף לתצהירי התובעת בנוגע לדמי השימוש הראויים לתקופת החזקה של הנתבעים בדירה, הנו תחשיב סביר ומידתי המשקף עלות ראויה של דמי שימוש לתקופה הנטענת, וזאת בהתחשב במכלול הראיות שבפניי.
סיכום
לנוכח המפורט לעיל אני מקבלת את התביעה במלואה, ומחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך 30,844 ₪ בצירוף הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 4,700 ₪ (כולל מע"מ), אשר ישולמו בתוך 30 ימים מיום שיתקבל בידיהם פסק-הדין, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מאותו מועד ועד ליום התשלום המלא בפועל.