מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מה הסנקציה על אי הגשת סיכומים בזמן בבית הדין לעבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 27.7.20 נערך דיון קדם משפט לפני ראש המותב בו הוחלט שעל רקע העדר מחלוקת עובדתית יוגשו סיכומים בכתב בשאלה המשפטית.
· אי הודעה על סנקציית השהוי מונעת מהנתבע להשתמש בהוראת שהוי.
להבדיל בתביעות אחרות הנתבע מודיע למבוטחים על אי תשלום קצבה במקרה של שהוי.
נוסף על כך, בית הדין הארצי לעבודה קבע כי במקרה בו הנתבע מקבל הודעה ממשרד הבריאות על דבר החלטת הועדה הרפואית כי המבוטח מוגבל בניידות, עליו לשלוח מיוזמתו למוגבל בניידות את טופס התביעה לגימלת ניידות, וכי מן הראוי כי האמור ימצא ביטוי בנוהל שיפיץ המוסד בהקשר זה [עב"ל (ארצי) 23212-09-12 נשאשיבי ג'אודת - המוסד לביטוח לאומי (9.2.15)].
הנתבע לא הבהיר במכתבו לתובעת שהיא לא תקבל תשלום רטרואקטיבית אם לא תגיש את תביעתה במועד (תוך חודשיים).
...
בהתבסס על עניין אסתר ארוש אשר לחובות הגילוי ותום הלב המוגברות שחלות על הנתבע כלפי המבוטח, אנו סבורים שיש לקבל את תביעת התובעת.
ואולם, נוכח התוצאה אליה הגענו לעיל, אין לנו צורך לדון בשאלה זו. סוף דבר מהאמור לעיל, דין התביעה להתקבל.
הנתבע ישלם לתובעת קצבת ניידות רטרואקטיבית החל מחודש ינואר 2019.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לעניין התנאים שנקבעו בעיניין ברד קבע בית הדין האיזורי כי קיים קושי בנוגע לשניים מהם: לא הוכחה הסכמה ברורה ומפורשת לצורת תשלום זו, לרבות הגדרת מסגרת העבודה הנוספת; מעקב אחר שעות העבודה בפועל נערך רק לאחר הגשת התובענה; אשר ליתר התנאים – היות שיעור הגמול הוגן וסביר; חלוקת הרכיבים בתלוש השכר; עמידת הרכיבים בדרישות דיני העבודה – קבע בית הדין האיזורי כי כל אלה מתקיימים.
בית הדין האיזורי קיבל את התובענה לתשלום משכורת 13 בקובעו כי "מסקנה זו אינה נשענת אך על העובדה שלתובע נתנו הטבות בשכר בהתאם לתקופת הותק, אלא על הסיכום שנעשה עמו עת שב לעבודה, ועל כלל היתנהלות הנתבעת ביחסיה עמו" (סעיף 90 לפסק הדין).
הפצוי על פי סעיף 26א(ב) לחוק הגנת השכר, תשי"ח – 1958 אינו פיצוי על נזק שניגרם לעובד כתוצאה מפגמים בתלושי השכר, אלא "פיצויים שאינם תלויים בנזק", המכונים בחוק "פיצויים לדוגמא". פיצוי זה נועד להטיל על המעסיק סנקציה על הפרת החובות המוטלות עליו על פי חוק הגנת השכר וליצור תמריץ למעסיק לקיים את החובות הרישומיות הקבועות בחוק, ש"תכליתן.
...
מסקנה זו מבוססת על הצטברות הטעמים הבאים: ראשית, תשלום גמול השעות הנוספות הגלובלי הופיע בתלוש השכר כרכיב נפרד, כשפיצול זה הוא בעל משמעות ראייתית בנסיבות המקרה הנדון, שבהן מדובר בעובד בעל ניסיון בשוק העבודה, ובעובד שחזר לעבוד במקום העבודה לאחר הפסקה בת מספר חודשים.
סוף דבר: בנסיבות המקרה, אני מצטרפת לתוצאה כאמור בחוות דעתה של חברתי, השופטת אופק גנדלר, למעט בעניין הפיצוי לעובד בשל הפגמים בתלושי השכר.
נציג ציבור (מעסיקים) מר שרגא ויצמן מקובלת עליי חוות הדעת של השופטת גליקסמן המצטרפת לחוות דעתה של השופטת אופק-גנדלר למעט בעניין הפיצוי לעובד בשל הפגמים בתלוש השכר.
סוף דבר על דעת כלל חברי ההרכב: ערעור המעסיקה, למעט החיוב בפיצוי בגין פגמים בתלושים ובפיצוי בקשר להפרת חוק הודעה לעובד, מתקבל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 26.7.2020 הוגש דו"ח האזעקות לבית הדין וביום 22.10.2020 הגיש התובע תחשיב מתוקן של רכיב התשלום בעד עבודה בשעות נוספות על יסוד דוחות אלה.
מטרת השימוע היא לאפשר לעובד להזים את הטענות המועלות נגדו, להביא הוכחות לגירסתו ולנסות ולשכנע שלטענות נגדו אין בסיס או שאינן חמורות, באופן המחייב בנקיטת סנקציה חמורה דוגמאת פיטורים.
] עם זאת מעיון בדוחות האזעקה עולה כי בתקופת עבודתו של התובע שעות הפעילות של המפעל לא הסתיימו בשעה 15:00 ושהיו פעמים רבות שהוא ניסגר בשעות 16:45, 17:00 ו-18:30[footnoteRef:38].
] הנתבעת טענה שלפני שהתובע החל לעבוד אצלה סיכמה עימו את תנאי העבודה והוא קיבל מידע מלא על תפקידו ושעות עבודה[footnoteRef:56].
כל שנטען הוא שתנאי ההעסקה סוכמו עם התובע בתחילת עבודתו, הוא ידע אותם ומעולם לא העלה טענה בנוגע לאי קבלת הודעה המפרטת תנאים אלה בתקופת עבודתו[footnoteRef:58].
...
אי לכך, הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין פגמים שנפלו בתלושי השכר בסכום של 10,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.6.2018 ועד לתשלום בפועל.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים הבאים: פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסכום של 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.6.2018 ועד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע בחר לא להגיש סיכומי תשובה.
בהילכת קפלן את לוי נפסק כי מעבר לתכלית המהותית – יצירת וודאות במערכת יחסי העבודה, קיימת תכלית נוספת בדמות "סנקציה אזרחית" אשר נועדה להרתיע מעסיקים מלהפר את הוראות החוק ולמנוע היתדיינות משפטית מיותרת במקרים בהם מתעוררת מחלוקת בין הצדדים בעיניין תנאי העבודה.
סעיף 6(א) לחוק הודעה מוקדמת קובע כי: "מעסיק רשאי להודיע לעובד, בהודעה מוקדמת לפיטורים, כי הוא מוותר על נוכחות העובד ועל עבודתו בפועל בתקופת ההודעה האמורה, כולה או מקצתה, ובילבד שישלם לעובדו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל של העובד בעד התקופה שלגביה ויתר על עבודתו." הכרעה אין חולק כי התובע פוטר בשיחה טלפונית, אין גם חולק כי במצב דנן התובע זכאי לפצוי בגין חלף הודעה מוקדמת משום שלא שב לעבוד במוסך.
] מצאנו לנכון לקבל את גרסת התובע כי השכר הקובע הוא בסך 11,359 ₪ ברוטו, על פי השכר שקבל בתלוש השכר ולא על בסיס השכר שבטופס 161 על סמך השכר של החודש האחרון המלא 1/2020, ונפרט קביעתנו זו להלן.
כאשר אין בנמצא דו"חות נוכחות, הנטל להוכחת הטענה כי התובע לא עבד בשעות נוספות מוטל על המעסיק וזאת על פי סעיף 26ב (א) לחוק הגנת השכר כפי שנקבע בפסיקת בית הדין הארצי בע"ע (ארצי) 15546-05-11 שמעון בוסקילה - נתיבי מעיין אביב בע"מ (24.02.2015): "לסיכום עמדתי בנוגע לסעיף 26ב לחוק הגנת השכר אומר את הדברים הבאים: מקום בו המעביד לא מציג את רשומי הנוכחות, עליו הנטל לשכנע את בית הדין כי העובד לא עמד לרשות העבודה בשעות השנויות במחלוקת. מבלי לקבוע מסמרות, יש יסוד לעמדה כי לכל הפחות (וגם לכל היותר) נידרש מהעובד להציג בעדות את גירסתו בדבר עבודה בשעות השנויות במחלוקת". ע"ע (ארצי) 15546-05-11 שמעון בוסקילה - נתיבי מעיין אביב בע"מ (24.02.2015) (ר' סעיף 47 (ד), לפסק הדין).
...
לאחר ששקלנו את מכלול השיקולים, לאור תכלית החובות הרישומיות החלות על המעסיק, מצאנו לנכון לחייב את הנתבע בפיצוי בסך 10,000 ₪ בגין תלושי שכר שלא משקפים בחלקם את הנדרש בהתאם לדין.
סוף דבר תביעתו של התובע מתקבלת באופן חלקי.
הנתבע ישלם לתובע את הרכיבים הבאים: השלמת פיצוי פיטורים- 117,744 ₪.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 12.9.21 ניתן צו מניעה זמני וביום 4.5.22 היתקיים דיון בתביעה לגופה ומייד בתום הדיון ניתן פסק דין בדבר צו מניעה קבוע האוסר על המערער או על מי מטעמו לבצע עבודות בנייה במקרקעין, עד למתן צו ירושה או צו קיום צוואה המאפשר רישום זכויות במקרקעין על שם הצדדים, או עד לקבלת הסכמתם של כל בעלי הזכויות בחלקה לבצוע הבנייה (להלן: "צו המניעה").
הדיון הסתיים תוך שבית משפט קמא איפשר לצדדים להגיש סיכומים בכתב במועדים שקבע.
בנקודה זו קבע בית המשפט קביעת מהימנות ברורה: "גרסת הנתבע איננה מהימנה ולא אוכל לקבלה." (סעיף 10 לפסק הדין) – מפאת חשיבות הדברים אביא את דבריו של בית משפט קמא בשלמותם: "שנית, עלה בידי התובע להוכיח הפרה שיטתית ומתמשכת של צו המניעה הזמני וצו המניעה הקבוע ע"י הנתבע. אין מחלוקת כי מתבצעת בנייה בחלקה ללא היתר בניה של בית מגורים, גם לאחר מתן הצוו הזמני והצו הקבוע, והבנייה הולכת ומתקדמת. בעיניין זה הוצגו תמונות וסרטונים. הנתבע עצמו אישר כי מתבצעת בנייה, אך טען כי הוא לא בונה ואף אינו יודע מי מבצע את הבנייה. גרסת הנתבע אינה מהימנה ולא אוכל לקבלה. כזכור בפתח הדיון טען ב"כ הנתבע בנוכחות הנתבע כי לדעתו הבניה מבוצעת ע"י אמו של הנתבע. הנתבע שמע את הדברים ובכל זאת טען כי אין לו מושג מי בונה בקרקע (ע' 1 ש' 34). כאשר הופנתה אליו שאלה ישירה בעיניין זה היתחמק הנתבע ממתן תשובה עניינית (ע' 2 ש' 12 עד 15). הנתבע אישר למעשה כי הוא נמצא בחלקה כל יום וכאשר הוא מבחין בנתבע מגיע לצלם את המשך הבנייה הוא מרחיק אותו מהמקום (ע' 2 ש' 1 עד 5). ברי כי אם הנתבע לא היה מבצע את הבנייה, לא היה לו כל אינטרס לעשות כן. כמו כן, אילמלא בוצעה הבנייה ע"י הנתבע, לא היה לנתבע כי אינטרס להגיש ערעור על פסק הדין וכן להגיש בקשה לעיכוב ביצוע. נהפוך הוא, לו היתה הבנייה מבוצעת ע"י אדם שאינו הנתבע בשטח המיועד לנתבע על פי תשריט החלוקה, היה הנתבע פועל בעצמו להגשת בקשה לצוו מניעה ולאחר מכן להגשת בקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט." אשר על כן ומשקבע בית משפט קמא קביעה עובדתית לאור אי מהימנות המערער, כי המערער הוא זה שבנה ובכך הפר את צו המניעה, הטיל סנקציה על המערער עפ"י פקודת הביזיון וקבע כי בגין כל יום שבו יפר המערער את הצוו ויבצע בנייה במקרקעין ללא צו ירושה או צו קיום צוואה או ללא הסכמה של בעלי הזכויות בחלקה לבצוע בנייה, יחויב המערער לשלם לאוצר המדינה קנס בסך 1,000 ₪, תוך שבית משפט קמא קבע כי המשיב יהיה רשאי להגיש בקשות לקביעת הקף ההפרה וגובה הקנס.
זאת ועוד: אם כעת לאחר פסה"ד יש ביד המערער תצהיר מטעם האם שהחתים אותה ביום הגשת בקשתו, מדוע לא טרח לעשות זאת טרם לכך במסגרת הליך שמיעת הראיות על מנת לאפשר חקירתה על התצהיר – ובעניין זה נזכיר כי בדיון עצמו נישאל המערער "למה לא הבאת את אימא ולמה לא הגשת תצהיר שלה? הרי הבאת אותה לבית הדין הדרוזי" והמערער היתחמק – ראה סעיף 10 לעיל.
...
ואכן, משנשאל בא כוח המערער בדיון בפנינו על בסיס מה הינו מצפה שערכאת הערעור תתערב בקביעת מהימנותו השלילית של המערער, כל שהיה לבא כוח המערער להשיב הינו: "כשבית המשפט שואל לעניין המהימנות, כיצד יכולה ערכאת הערעור להתערב בקביעת בית משפט קמא כי גירסת המערער אינה מהימנה וכן שאר הקביעות בסעיף 10 לפסק הדין, אני משיב שאנו טוענים שבית משפט קמא טעה בעניין מהימנות המערער. לא יכול להיות מדיון אחד, ללא שום ראיות, לבסס בפסק הדין שהוא כן בונה. צורפו ראיות שאנו מכחישים את כולן. תמונות שהמשיב לא טרח להביא עדים ולחקור אותו. לא היה כל ביסוס או הוכחה שהוא בונה ללא כל ראיה, אנו חושבים שנפלה בכך טעות. אני מאשר שיש בניה במקום, יש הליך של רשות אכיפה שאוכפת את זה. גם המערער וגם אחרים נחקרו." הנה כי כן בא כוח המערער לא מצביע על טעות או חריגה או שגיאה בולטת במסקנתו של בימ"ש קמא בדבר אי-מהימנות המערער וכל אשר היה לו להשיב הינו שהוא סבור שבית משפט קמא "טעה בעניין מהימנות המערער"; אלא שכאמור בית משפט קמא התרשם מעדות המערער באופן בלתי אמצעי וקבע שהיא איננה אמינה ואף התייחס לרושם מעדות המערער ומתשובותיו המתחמקות, ולא מצאנו כי נפלה טעות שתצדיק התערבות ערכאת הערעור בקביעות עובדתיות ו/או בממצאי מהימנות שנעשו על בסיס התרשמותו הבלתי אמצעית של בימ"ש קמא.
סיכומו של דבר, לאור קביעת בית משפט קמא בדבר המהימנות השלילית של גירסת המערער והכחשתו כי הוא הבונה, ומאחר ולא מצאתי כי מקרה זה נכלל במקרים החריגים והקיצוניים שבהם יש מקום להתערב בקביעות מהימנות של בית משפט קמא, אציע לחברי לדחות את הערעור, תוך הבהרה למען הסר ספק, כי אין בפסה"ד קמא ו/או בפס"ד זה, משום קביעה אוטומטית כי כל בנייה שנעשתה ו/או תיעשה לאחר מועד פסה"ד הינה בנייה המבוצעת מטעם המערער; ככל שהמשיב יטען לכך, יהיה עליו להוכיח זאת עפ"י הדין.
לאור כל האמור אנו מורים פה אחד על דחיית הערעור וחיוב המערער בהוצאות, כמפורט בסעיף 21 לפסק דינו של כבוד השופט אריה נאמן לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו