האם המסמך שכותרתו 'זיכרון דברים' הוא צוואת שכיב מרע?
כאמור לעיל, לטענת המתנגד לקיום צו הירושה, המשיב 3, אחיו הבכור של המנוח, המנוח ערך צוואה בעל פה.
בתגובתו לבקשה לקיום צו ירושה שהוגשה לרשם הירושות, טען כי ביום 14/04/2019 בעת ששהה המנוח בבית חולים ברזילי, עקב תאונת דרכים קשה, חש כי חייו ספורים, צווה את כל רכושו ונכסיו בצוואה בעל פה בפני שני עדים, האחד, אח נוסף של המנוח והשני, חברו הטוב ד'.
ביחס לחתימה על הפוליסה, הודה המשיב 2 כי חתם עליה אולם ציין כי מילא פרטיה, לרבות שם המוטב בהתאם להנחיית אחיו המנוח, שאמר לו לחתום על גבי הפוליסה בנוכחות עד נוסף שהיה במקום.
אשר על כן, אני קובעת כי פרטי המשיב 3 בפוליסת החסכון, מולאו על ידי המשיב 2 תוך כדי חריגה מההרשאה שניתנה למשיב 2, שעה שמדובר בפוליסה של המנוח ובמצב דברים זה, אין רלוואנטיות להוראות סעיף 147 לחוק הירושה לפיה זהות ה'מוטב' גוברת על יורשי המנוח.
...
הואיל והכספים הללו נמצאים בקופת העיזבון, אני קובעת כי הם יועברו ליורשיו החוקיים של המנוח.
בשים לב לכך שהתביעה צומצמה מסך של 818,447 ₪ לסך של 318,447 ₪ והכספים הועברו על פי החלטה לקופת העיזבון, אני קובעת כי המשיבים 2-3 יישאו בהוצאות המבקשת בגין ניהול ההליך בסך כולל של 10,000 ₪ ביחד ולחוד.
בכל הנוגע לתביעות למתן צו ירושה; התנגדות לקיומה; תביעה למתן צו קיום צוואה והתנגדות לה, אני קובעת כאמור בסעיף 42 והמשיבים 3-4, יישאו בהוצאות כאמור בסעיפים 42 לפסק הדין.