כן.
מחד גיסא, לא נעלם מעיניי שתסמיני הליקוי מופיעים לראשונה ברשום הרפואי בהיות התובע בן יותר מ- 66 שנים, וכן הרישום הרפואי אודות הסכרת; מאידך, סקירות החומר הרפואי מעלה שהתובע לא סבל מהפרעה בתפקודי בלוטת התריס (הנחשבת כסיבה שכיחה להופעת תיסמונת התעלה הקארפלית) וזאת ע"פ בדיקות מעבדה חוזרות (סעיף 9, עמ' 3); אבחנות הסכרת נקבעה לראשונה אך בחודש אוגוסט 2015, ערכי ה- %HgA1C (המצביע על מידת איזון רמות הסוכר בדם) היו במרביתם גבוליים, כפי שנמדדו בבדיקות עוקבות במשך כעשור טרם גילוי הליקוי (בשנים 2009 עד 2019, טבלת הערכים בעמ' 3), ואף קיים רישום במסגרת המעקב בדבר איזון טוב של הסכרת.
האם עמדו לרשותך מסמכים רפואיים נוספים לפני ביקור זה של התובע בהם נרשמו תלונות חוזרות החשודות לפגיעה של עצב המדיאני?
האם תסכים כי לפי המדריך של האיחוד הארופאי לאבחנת מחלות מיקצוע,CTS תוכר כמחלת מיקצוע בשילוב של תנאים:
רדימות, נימול ו/או כאב בפזור העצב המדיאני, לעיתים קרובות בלילה עם חולשה ואיבוד תיפקוד של היד במקרים קשים, ביצוע איבחנה מבדלת תוך היתחשבות בגורמים ידועים ל CTS (הורמונאליים, תחלואתיים, חבלתיים), סימן טינל ומבחן פאלן חיוביים, ממצאים מתאימים בבדיקת ה EMG, חשיפה תעסוקתית ממושכת לתנועות חוזרות מאודHIGHTLY) REPETATIVE) של שורש כף היד עם החמרה תוך הפעלת כוח רב או בעבודה במנח לא נוח (AWKWARD), אחיזה במכשירים רוטטים בתאוצה מעל 3 m/sec2 במשך 4 שעות ליום לפחות, 8 שנים לפחות, או עבודה תוך לחץ ישיר על התעלה הקרפלית, הופעת סימני מחלה לאחר חשיפה במשך חודשים (במקרה של תנועות מאומצות חודרניות או לחץ ישיר) או שנים (במקרה של חשיפה לרטט) ולא יאוחר מחודש לאחריה, תקופת ההשראה היא כמשך החשיפה המזערי לעיל, פעולות חוזרות מאוד מוגדרות כאחיזת 10 עצמים לפחות או ביצוע 20 תנועות לפחות בדקה והפעלת כוח רב ( HIGHT FORCE) מוגדרת כטיפול במשקלים העולים על 1 ק"ג?
האם ידוע לך עוצמת הוויברציות בכלים אשר היו בשימושו של התובע?
האם תסכים כי בהתאם לספרות הרפואית רק ויברצות בעוצמה מוגדרת וידועה עלולה לגרום לפגיעה בעצב המדיאני?
האם תסכים כי במאמר של RHODE AND RHODE מ-2016 מובא דיון בעמוד 2/14 ובו מצוטט מאמר של LOZANO CALDERON מ-2008 על סמך מטה-אנליזה של לא פחות מ-117 מאמרים מצוטטים המחברים כלהלן, תירגום חופשי: "גורמים בתעסוקה כתנועה חוזרת של היד כגורם אטיולוגי ל-CTS מהוים גורם מינורי או אף שינוי המחלקות האם מהוה כלל גורם לתחלואה ב-CTS" בהמשך באותו עמוד נרשם: "לדעתנו העבודות הטובות ביותר הנוגעות לגורמים בתעסוקה, אינם תומכים בין גורמי תעסוקה או תנועה חוזרת כגורם ל-CTS" בהמשך נרשם: "אין עדות מספקת המורה כי שימוש ביד מסוג כלשהוא או הדפסה מהוים גורם חשוב או ישיר לגרימת CTS והערכתם כגורם אטיולוגי עשוי להחשב כחסר אחריות מדעית" –נודה להתייחסותך לנתונים אלה .
האם לאחר עיון נוסף במסמכים הרפואיים של התובע, בדיקת ה-EMG וסקירת ספרות מקצועית בנושא, ניתן לקבוע כי CTS בידיו של התובע קשורה לעבודתו והתפתחה במנגנון של מקרוטראומה וענתה במלאה לקריטריונים של הילכת סיטרוק לצרכי ההכרה?
האם תסכים כי בחישוב השפעת עבודתו של התובע לתחלואה ביחס להשפעה של הגורמים האחרים, וזאת בהתאם להילכת סיטרוק, נידרש חישוב רפואי וכאשר מתייחסים ל OR/RR ( RELARIVE RISK-ODSS RATIO) יש לחשב נכונה גם את AR (attributable risk ) לכל גורם יחד ובנפרד וכמו במקרה הנידון היה צורך לחשב מרכיב גנטי, גיל, מחלות כרוניות, לצד השפעת עבודת התובע לתחלואה? במידה ולא – אנא נמק.
...
טענות הצדדים
לטענת התובע , בית הדין מינה שני מומחים אשר כל אחד מהם קבע כי יש לקבל את התביעה ולהכיר בקיומו של קשר סיבתי בין הפגימה ממנה סובל התובע ובין תנאי עבודתו.
יש לקבל את תביעת התובע ולהכיר בקיומו של קשר סיבתי בין הפגימה ממנה סובל התובע בידיו ובין תנאי עבודתו, ולחייב את הנתבע בהוצאות גבוהות בשל הימשכות ההליך למעלה מ- 4 שנים.
משעה שאין משמעות לחוות דעת המומחה הראשון משמונה מומחה אחר ולאור הפגמים בחוות דעת המומחה השני , יש לדחות את התביעה.
סוף דבר
לאור כל המקובץ, ומשעה שאני סבורה כי יש לאמץ את קביעות המומחה בחוות דעתו, על פיה קיים קשר סיבתי בין תנאי עבודת התובע ובין המחלה ממנה סובל הוא, דין התביעה להתקבל.