תיקון 140 לחוק העונשין, אשר ניכנס לתוקף טרם ביצוע העבירות עליהן נותנים הנאשמים את הדין קובע כי משהורשע אדם, בין היתר, בגין ביצוע עבירת נשיאת הנשק לפי סעיף 144(ב) רישא, כמו במקרה זה, "לא יפחת עונשו מרבע העונש המירבי שנקבע לאותה עבירה, אלא אם כן החליט בית המשפט, מטעמים מיוחדים שיירשמו, להקל בעונשו; עונש מאסר לפי סעיף קטן זה לא יהיה, בהיעדר טעמים מיוחדים, כולו על-תנאי". בהתאם לסעיף 144(ב) רישא – העונש המירבי אשר נקבע לצד ביצוע העבירה עומד על 10 שנות מאסר.
בית המשפט קבע מיתחם ענישה הנע בין 24-48 חודשי מאסר בפועל, ובשל גילם הצעיר של הנאשמים, נסיבותיהם האישיות ובהעדר עבר פלילי – הסתפק בהטלת 24 חודשי מאסר בפועל בלבד בנכוי ימי מעצרם לצד 9 חודשי מאסר מותנה וקנס.
עיון בת/2 מעלה כי לאחר ביצוע העבירה הקודמת, בעת שהיה קטין, הצהיר בפני קצינת המבחן כי ישוב ויסתנן למדינת ישראל, וזאת על מנת לנקום את מות אחיו.
...
[ראו לעניין זה ע"פ 1605/13 פלוני נגד מדינת ישראל (27/08/14) (פסקה 26)]
לאור האמור אני קובעת כי מתחם העונש ההולם בגין מכלול מעשיהם של הנאשמים נע בין 33 – 50 חודשי מאסר בפועל.
נוסף על המפורט, לאור הצורך בהרתעת הרבים, ובעניינו של נאשם 1 אף בהרתעת היחיד, ועל אף המצוקה הכלכלית הנטענת בעניינם של הנאשמים יש להפנות לע"פ 6474/08 פרג'אללה ואח' נגד מדינת ישראל (10/06/09) בו נקבע בעניינם של מסתננים מרצועת עזה כי: "עבירת ההסתננות, ובייחוד במצב הביטחוני השורר ברצועת עזה, היא אכן עבירה חמורה, אשר יש לה השלכות ביטחוניות נכבדות ... נוכח האמור, ואל מול הצורך בהרתעה, ברי שלא ניתן לתת משקל נוסף לטענות אודות המצוקה הכלכלית שבה שרויים המערערים ובני משפחותיהם".
סוף דבר, לאחר ששקלתי את הנסיבות לקולה ולחומרה במקרה דנן, כמפורט לעיל, באתי לכלל מסקנה כי יש להטיל על נאשם 1 ענישה ברף הבינוני של המתחם, ועל נאשם 2 – ענישה ברף התחתון של המתחם.
סוף דבר, אני גוזרת על הנאשמים את העונשים הבאים:
נאשם 1-
41 חודשי מאסר בפועל .