ביום 27.5.15 היתקשר אליו מר קובי ברנס, לקוח של מרכז השחייה והספורט ומסר לו כי הנתבע אמר לו "שלארז (התובע) יש התקפות זעם והוא תחת השפעת סמים", וכי הוא (התובע) גנב שעות עבודה ו"עשה קומבינות" במהלך תקופת העבודה (סע' 17 לתצהיר התובע).
עוד טוען התובע, כי ביום 11.6.15 היתקשר אליו מר אשר הולנדר, עובד נוסף של מרכז הספורט, ומסר כי הופצו על התובע שמועות כי פוטר, מאחר והעביר אימונים פרטיים (סע' 18 לתצהיר התובע).
]
(1ד) בתובענה של עובד או נציג ארגון עובדים נגד מעסיק או נושא משרה אצלו, או של מעסיק או נושא משרה אצלו נגד עובד או נציג ארגון עובדים, בקשר ליחסי עבודה, שעילתה עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965; לעניין זה, 'נושא משרה' – מנהל פעיל בתאגיד, שותף למעט שותף מוגבל, ממונה על העובד ופקיד האחראי מטעם התאגיד על תחום זכויות עובדים;
אין חולק כי הנתבע היה הממונה הישיר של התובע, ולכן יש לראותו כ"נושא משרה", בהתאם לסעיף 24(א)(1ד) לחוק בית הדין לעבודה.
...
כללו של דבר: אני קובע כי לבית הדין מוקנית הסמכות העניינית לדון בתביעה, בעילה של "לשון הרע", והטענה שיש לדחותה על הסף – תידחה.
בהמשך לאותו אירוע, שוכנעתי כי הנתבע אכן שוחח עם אי אילו עובדים נוספים וסיפר להם כי התובע נחשד בגניבה ממשרדו (סע' 26-31 לתצהיר הנתבע), אך לדידי, עשה כן בתום לב לאור הנסיבות, וללא כוונה של ביזוי ועלבון, גם אם הדבר גרם לתובע אי נוחות רבה, וגם אם עשה כן בלשון בוטה משהו.
עם זאת, וכפי שציינתי לעיל, אני מקבל את הסברה כי דברים אלה נאמרו ע"י הנתבע בתום לב, לאור הנסיבות שנוצרו ומבלי שהיתה כוונה של ביזוי ועלבון, גם אם הדבר גרם לתובע עוול.