האחת, בגין ארבעה פרסומים נטענים ברשת החברתית פייסבוק; השנייה, בגין שלושה פרסומים נטענים באותה רשת חברתית.
"הכלל שנתקבל במשפט האנגלי הוא שבתביעה בגין לשון הרע יש לתת את הדעת על ההקשר שבו נאמרו או נכתבו דברי לשון הרע. בפירסום בעתון, למשל, יש לקרוא את כל הכתבה שמדובר בה ואין להסתפק בציטוט חלקֵי-כתבה אשר אפשר יש בהם, כשהם לעצמם, לשון הרע. שכן אפשר שבחלקי-כתבה אחרים – חלקי-כתבה שאינם לשון הרע – יש כדי ליטול את עוקץ דברי לשון הרע או להקהותו...הלכה זו, בעיקריה, נקלטה במשפט הארץ... 'עיקרה של לשון הרע הוא בפגיעה שבה נפגע פלוני בעיני אחרים והכתובים שפורסמו הם, מבחינת הבאתם לידיעת אחרים, חטיבה אחת. אין למצוא הצדק לקטיעתם השרירותית כדי להבליט דוקא קטע בו טמונה לשון הרע ולמנוע מן המפרסם הצגת הפירסום כולו, כי זכותו היא שהדברים ייראו על-ידי הערכאה השיפוטית באורם הטבעי, כפי שראה וקרא אותם, לפי ההנחה, הקורא הסביר הרגיל...'" (ע"א 5653/98 אמיליו פלוס נ' דינה חלוץ (16.8.2001), מפי כב' השופט מ' חשין).
בית המשפט העליון שרטט עבורנו את תכליות הסעד הכספי והשיקולים המנחים בפסיקתו וכך הורה "הפצוי התרופתי בגין לשון הרע נועד להשיג שלושה יעדים: לעודד את רוחו (consolution) של הניזוק שנפגעה בגין לשון הרע; לתקן (repair) את הנזק לשמו הטוב; למרק (to vindicate) את זכותו לשם הטוב שנפגעה בגין לשון הרע... לשם השגתן של מטרות תרופתיות אלה אין להסתפק בפצוי סמלי, אך גם אין להטיל פיצויים העולים על שיעור הנזק שניגרם... אין לומר כלל ועיקר כי על בית-המשפט לפסוק פיצוי 'נמוך' כדי שלא לפגוע בחופש הביטוי. גם אין לומר כלל ועיקר כי על בית-המשפט לפסוק פיצוי 'גבוה' כדי להגן על השם הטוב... בפסיקת פיצויים בגין לשון הרע יתחשב בית-המשפט, בין היתר, בהקף הפגיעה, במעמדו של הניזוק בקהילתו, בהשפלה שסבל, בכאב ובסבל שהיו מנת חלקו ובתוצאות הצפויות מכל אלה בעתיד. הבחינה היא אינדיוידואלית. אין לקבוע 'תעריפים'. בכל מקרה יש להיתחשב בטיב הפירסום, בהיקפו, באמינותו, במידת פגיעתו ובהתנהגות הצדדים. אכן, היתנהגותו של הניזוק לפני פירסום ולאחריו עשויה להוות אמצעי שבעזרתו ניתן לעמוד על ניזקו. בדומה, היתנהגותו של המזיק אף היא עשויה להשפיע על שיעור הנזק והערכתו... גם אם יש לדיני הפיצויים בגין לשון הרע תפקיד מחנך ומרתיע, אין בו, בתפקיד זה, כדי להגדיל את הפצוי התרופתי מעבר למידותיו הטבעיות" (רע"א 4740/00 אמר נ' יוסף (14.8.2001), מפי כב' הנשיא א' ברק).
במקרה בעל קוי דמיון למקרה שלפניי, פסק בית המשפט העליון כי אין במילה "עריק" משום "לשון הרע" "המקימה אחריות לפי החוק. הביטוי 'עריק' – כך ידענו וכך ניתן לראות יום-יום באמצעי התיקשורת – משמש לעתים תכופות, בהקשר הפוליטי, כדי לבטא את נדידתם של אנשי ציבור מרשימה לרשימה, מנאמנות לנאמנות, מ'בית פוליטי' אחד ל'בית פוליטי' אחר. זהו מובנו של הביטוי בעיני האדם הסביר והרגיל... הביטוי 'ערק' פרץ זה מכבר את מקורותיו הצבאיים, והוא משמש לא אחת עיתונאים ואחרים במסגרת השיח הפוליטי במחוזותינו. האדם הסביר במדינת ישראל אינו מייחס לביטוי זה, בהקשר הפוליטי, משמעות של מעשה אסור מבחינה חוקית. זהו כיום ביטוי שגור, ואף אם אין הוא ערב לאוזנו של מושא ההתבטאות, הרי לא תחושת העלבון הסובייקטיבית של מושא הפירסום היא המכריעה, כי אם הפרשנות האובייקטיבית של הפירסום בעיני הבריות... וחשוב יותר: באספקלריה זו אין הביטוי 'ערק' אלא בגדר תאור עובדתי של עצם שינוי המחנה, בתוספת יותר מקורטוב של הבעת דיעה – ובמקרה זה דיעה שלילית, אולי צינית, בנוגע למהלך... וככל שהביטוי 'ערק' שיקף היתייחסות ביקורתית-צינית למעבר זה, הרי זו הבעת דיעה הנעוצה עמוק בתוך מיתחם ההתבטאויות הלגיטימיות, וזאת אף בלי שאנו נזקקים להכריע בשאלת המניעים המדויקים שהביאו את המערער למהלך זה של חציית קווים פוליטיים. יודגש כי מקום שבו האמירה הנבחנת כוללת הן יסוד עובדתי והן יסוד של הבעת דיעה, והיסוד העובדתי אינו במחלוקת של ממש, נהנית האמירה כולה מן היחס הניתן בדין להבעת הדיעה, זאת הן במישור האחריות והן במישור ההגנות" (ע"א 9462/04 מורדוב נ' ידיעות אחרונות בע"מ (28.12.2015), מפי כב' השופט א' ריבלין).
...
לאחר שבחנתי את דבריה של הגב' אפרצב מסקנתי היא כי לא עומדת לה הגנת סעיף 15(3) לחוק, משלא עלה בידה להוכיח מהו אותו אינטרס אישי כשר אשר הגנתו הצדיקה את הדברים.
בנוסף שוכנעתי כי הגב' שכטר הכירה את התמודדותה הנפשית של התובעת שכנגד ובכל זאת כיוונה לכך, גם אם במרומז, עת כתבה "אני בניגוד אליך, לא מעלה פוסטים כדי לעורר רחמים ואמפתיה" (מתוך התגובה השנייה של הגב' שכטר).
כללו של דבר, לאחר ששקלתי את השיקולים הצריכים לעניין כולם, ובין היתר אלו שפורטו בסעיפים 50-52, נתתי להם את משקלם ההולם ואיזנתי בן הערכים הנוגדים במארג הנסיבות הרלוונטיות (תוך שהזהרתי עצמי שלא לערוך "קיזוז הדדי" ובחנתי מהו שיעור הפיצוי שהייתי פוסק בכל מקרה, בנפרד, תחת אותן נסיבות), הגעתי למסקנה כי היקף הפיצוי הראוי זהה בשני ההליכים, באופן בו כל תביעה מזכה את מגישתה בסך של 18,000 ₪.