מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

לרשם ההוצאה לפועל אין סמכות לפרש פסק דין

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ב"כ המערער הציג בפניי את פסק דינו של כב' השופט ג'ובראן ברע"א 5788/08 ממנו עולה כי אין לרשם ההוצאה לפועל סמכות, במסגרת טענת פרעתי, "לפרש את פסק הדין אותו הוא בא לבצע או למלא את החסר בו על דעת עצמו". עוד נאמר בפסק הדין, כי לא ניתן לקבוע כקביעה גורפת כי טענת פרעתי הנסמכת על סעיף 55 לחוק החוזים אינה בסמכותו של רשם ההוצאה לפועל.
...
לא מצאתי שיש להתערב בהחלטתה המפורטת והמנומקת של הרשמת הנכבדה, ואף אני סבור כי חיוב ההוצאות בפסק הדין הינו חיוב "ביחד ולחוד". אשר על כן, דינה של הבקשה בטענת פרעתי היה להידחות וכך גם דינו של הערעור להידחות.
בשלב זה, אני מורה על עיכוב ההליכים כנגד המערער עד להחלטה אחרת של רשמת הוצאה לפועל, לאחר שתבחן האם אכן פעל המשיב באופן סביר לגביית החוב מהחייבים שבחו"ל. המזכירות תעביר ללשכת ההוצאה לפועל את הפיקדון בסך 3,000 ₪, שהפקיד המערער בתיק הערעור לטובת תיק הוצאה לפועל 514699-04-19.
בכפוף לאמור לעיל, נדחה הערעור.

בהליך רשות ערעור על הוצאה לפועל (רצ"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הטעם לכך פשוט: עיון בהחלטת רשם ההוצאה לפועל מעלה, כי האחרון מעולם לא סבר כי בידיו סמכות לפרש פסק דין שהובא לביצועו ו"שותק" באשר לסכום בו תדווח העסקה, על דרך של שמיעת טענות באשר לאומד דעת הצדדים בעת החתימה ועל דרך של מינוי שמאי מטעמו שיאמוד את שווי הנכס.
נראה לי שדי באמירה זו כדי להביא לדחיית הבקשה, אך למעלה מן הדרוש נתייחס לנקודה נוספת, מרכזית לא פחות: מינוי השמאי על-ידי ראש ההוצאה לפועל לא נפל על המבקש כרעם ביום בהיר.
...
נראה לי שדי באמירה זו כדי להביא לדחיית הבקשה, אך למעלה מן הדרוש נתייחס לנקודה נוספת, מרכזית לא פחות: מינוי השמאי על-ידי ראש ההוצאה לפועל לא נפל על המבקש כרעם ביום בהיר.
הדברים בעלי משמעות לטעמנו משום שהמבקש שטוען, בין השאר, כי "מטעמי צדק" יש במקרה דנן מקום למתן רשות ערעור, לא מסביר כיצד התנהלות זו וניסיונו לאחוז את המקל בשני קצותיו עולה עם מילוי חובת תום הלב.
לנוכח כל האמור לעיל אנו מחליטים שלא ליתן למבקש רשות ערעור ולדחות את הבקשה.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

ככל שפסק הבוררות סובל יותר מפרשנות אחת, וסמכותו של רשם ההוצאה לפועל היא מוגבלת בפרשנות פסקי דין, ערכאת העירעור לשיטת המערערות, שהנה בעלת סמכויות שיפוטיות מלאות, היא הערכאה הנכונה להבהיר ולפרש את פסק הבוררות.
ברע"א 9078/08 פינקלשטיין נ' טיב בית חרושת לנקניק ובשר מעושן - שותפות מוגבלת, פיסקה 6 (10.04.2009) נקבע : "מטרת הליכי ההוצאה לפועל היא אכיפת החיובים הטמונים בפסק הדין. ההוצאה לפועל אינה ערכאת ערעור. חובת ההוצאה לפועל לאכוף פסק-דין בין שהוא נכון ומדויק ובין שהוא שגוי. אכיפת החיוב מחייבת את הבנת מהותו ומשמעותו. השלב הראשון באכיפת החיוב הנו שלב ההבנה והפרשנות. כל הפעלה של פסק-דין גוררת אחריה את פרשנותו. אולם מקום בו יש אי-בהירות, יש לעולם לזכור כי שיקול הדעת של ההוצאה לפועל הוא מוגבל לפי עצם טיבו וטבעו. מקום בו הבנת החיוב ופרשנותו אינם עולים מתוך פסק הדין ונסיבותיו, רשאי ראש ההוצאה לפועל לפנות לבית המשפט לצורך הבהרת פסק הדין. במקרים של חוסר בהירות יידרש איפוא השלב השני באכיפת החיוב, היינו שלב הבהרת פסק הדין לפי סעיף 12 לחוק ההוצאה לפועל (רע"א 6856/93 חוטר נ' מוקד, פ"ד מח(5) 785, 789 (1994)". עיון בהוראות שניתנו בפרק "סוף דבר" בפסק הבורר, אינו מוביל למסקנה חד משמעית באשר לחיובים שהוטלו.
...
בקשת ההבהרה מטרתה להבהיר אם החיובים הכספיים בסעיפים 1 ו-2 לפרק "סוף דבר" הינם חיובים החלים על המשיבים, או מי מהם, באופן אישי ועצמאי שאינו קשור בהכרח לחברה המשותפת, אם לאו.
הבהרה זו נדרשת לאור כך שבשורה הרביעית לסעיף 1 נכתב "הינה על כתפי נחמיאס ולובטון" בעוד שבשורה השביעית (אחת לפני האחרונה בסעיף 1) נכתב "הינה על כתפי קבוצת נחמיאס". סוף דבר אני מקבלת את הערעור באופן חלקי בלבד וקובעת כי פסק הבוררות טעון הבהרה וכי על כב' רשם ההוצאה לפועל לפנות בבקשת הבהרה אל בית המשפט המחוזי, במסגרת הפ"ב 1568-06-18, לצורך העברתה לכב' הבורר, הכל לפי אישורו ושיקול דעתו של כב' בית המשפט המחוזי.
נוכח המסקנה אליה הגעתי, איני עושה צו להוצאות וכל צד ישא בהוצאותיו.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום דימונה נפסק כדקלמן:

אשר לבקשה בטענת פרעתי, נקבע כי יש לדחות את טענות המשיבה מאחר ואינן בסמכות רשמת ההוצאה לפועל – בין אם משום שהטענות מתייחסות לחיובים וזיכויים שבאו לעולם קודם למועד מתן צו התשלום, ובין אם משום שמדובר בזכות קזוז נטענת, להבדיל מזכות קזוז קיימת, שאינה בסמכות רשם ההוצאה לפועל.
בענייננו נכון הדבר בבחינת קל וחומר, עת נראה כי המחלוקות העובדתיות הרלוואנטיות מצומצמות ביותר, אם בכלל קיימות, וכאשר רובה של המחלוקת נוגע לפרשנות משפטית של פסקי הדין והסכמי הפשרה שקדמו להליכים הנוכחים.
יודגש, כי אין מדובר בקיזוז של חיוב חדש כנגד החיוב המקורי שהוטל על שעיבי, אלא בפטור מביצועו של פסק הדין, העולה לגדר טענת 'פרעתי' במובנה היסודי, כפי שציינה אף רשמת ההוצאה לפועל בסקירתה את הדין הנוהג בעיניין.
ממילא, מדובר בעיניין שנימצא בסמכותה של רשמת ההוצאה לפועל, ואינו נבלע בפסק הדין שניתן בהחלטה בעירעור צו התשלום.
...
בהתחשב בהחלטת בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה מיום 06.03.2021, אשר הוגשה בעקבות הדיון בערעורים שלפניי ומתירה את הגשת הערעור ע"י המשיבה, דינה של טענה זו להידחות.
הפועל היוצא מכל האמור הוא שיש לקבל את ערעור המשיבה ולקבוע כי חובו של שעיבי לאגודה נפרע בעת מכירת המגרשים, וממילא לבטל את ההחלטה של כב' רשמת ההוצל"פ ולקבל את הבקשה בטענת פרעתי.
סיכום סוף דבר, ערעור המשיבה מתקבל, ההחלטה של כב' רשמת ההוצל"פ מושא הערעורים בטלה ותחתיה נקבע כי מתקבלת הבקשה בטענת פרעתי.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

לטענתו של המבקש, כב' הרשמת חרגה מסמכותה ופירשה ההסכם נשוא פסק הדין, סמכות אשר איננה נכללת בסמכויות רשם הוצאה לפועל.
...
סוף דבר: טענות המבקש לעניין מינוי מומחה נוסף, מתקבלות.
אני מורה לכב' רשמת ההוצאה לפועל למנות מומחה נוסף, מומחה פענוח תצ"א, אשר יקבע מיקום "קיר הבטון" נשוא ההסכם לאחר שיפענח תצ"א ממועד מוקדם ליום 15.1.99.
טענות המבקש בנוגע לזכותו לשטח חליפי, נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו