בסעיף 4 לכתב הקובלנה נכתב: "למרות שהנאשם ייצג את החברה, הוא ייצג גם את הקונים בעריכת החוזה. כן קיבל על עצמו הנאשם לטפל ברשום הזכויות על שמם בדירה ולטפל בתשלומי המסים והדיווחים השונים החלים על העסקה".
בהמשך, מתואר התשלום של 5,300 אירו על ידי הקונים (המתלוננים) לנאשם, ביום 9.6.05, כאשר נאמר כי סכום זה שולם "עבור שכרו, עבור מס רכישה ועבור המצאת ערבות בנקאית" (סעיף 5 סיפא לכתב הקובלנה).
בהמשך, הוא מיפרט את לוח הזמנים, ואומר כי מאז הארוע בשנת 2005 ועד להגשת הקובלנה בשנת 2009 אין ללשכה אחריות, שכן התלונה הוגשה רק בשנת 2008, ומיום הגשתה ועד הגשת הקובלנה עברה שנה, שהיא זמן סביר (עמ' 6).
מכאן עולה, כי אם ההסכם היה נמצא לנגד עיני בית הדין המשמעתי המחוזי בהרכב הראשון, סמוך לאחר חתימתו, בשנת 2012, התוצאה הייתה כימעט ברורה: לאור הדברים שהשמיעו חברי בית הדין המשמעתי המחוזי בישיבת יום 16.11.11 (הפרוטוקול צוטט במלואו בפיסקה 245 לעיל), וגם לאור ההערה המופיעה בהחלטת בית הדין המשמעתי המחוזי מיום 23.1.12 (ראה פסקה 246(ה) לעיל), סביר להניח כי תיק הקובלנה נגד עו"ד משאלי היה ניסגר באותה עת.
על מי מוטל ה"נטל" המנהלי להביא לידיעת בית הדין המשמעתי את ההסכם?
ה"הסתבכות" שהובילה עד לדיון לפניי נבעה מכך שבקשת המתלוננים לביטול התלונה, כנראה, לא הגיעה לבית הדין ולא לקובל, ותיק הקבילה נגד הנקבל חודש רק בשנת 2016.
...
אני מקבל את הערעור על פסק דינו של בית הדין המשמעתי הארצי בבד"א 67/16.
התוצאה היא, כי לאחר קבלת הערעור, חוזרת על כנה ההחלטה של בית הדין המשמעתי המחוזי, דהיינו: ההליכים נגד המערער באו לקיצם, ולא יחודשו עוד.
מאחר וב"כ הלשכה ביקש בסיכומיו לחייב את המערער בהוצאות משפט, לא רק ללשכה אלא גם לאוצר המדינה (מבלי שהובא כל הסבר לעניין אחרון זה), ומשביקש ב"כ המערער לחייב את הלשכה בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין, והמערער זכה בדינו, אני מחייב את הלשכה לשלם למערער הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 20,000 ₪ (כולל מע"מ).