לטענתה, מעדות גב' ניג'ם עלה, שחברת מלגם מקבלת את הזכות לחייב בגין הוצאות גביה לאחר שהחייב לא שילם את הקנס שנשלח לו על ידי המשיבה, ומכאן מסיקה המבקשת, שדרישת התשלום של 23 ₪ הייתה המסמך הראשון שנשלח בעיניין חובות דו"חות החניה למבקשת.
בהתאם להוראת סעיף 237(א)(2) של חוק סדר הדין הפלילי, במידה והמצאת הודעת הקנס בוצעה ב"משלוח מכתב רשום לפי מענו של האדם, התאגיד או חבר בני האדם, עם אישור מסירה" אזי "בית המשפט רשאי לראות את התאריך שבאשור המסירה כתאריך ההמצאה".
במידה והקנס לא שולם במועד שנקבע בהודעת הקנס, אזי חלה הוראת סעיף 70 של חוק העונשין, התשל"ז, לפיה: "קנס שלא שולם במועדו, יחולו על גבייתו הוראות פקודת המסים (גביה) כאילו היה מס כמשמעותו באותה פקודה", ואזי ניתן לגבות את הקנס באמצעי האכיפה המנויים בפקודת המסים (גביה).
דרישה בכתב זו, היא התחלת ביצועו של הקנס שהפך לחלוט (עיינו, למשל, בדברי כב' השופט ג' הימן ב-ה"פ (שלום ת"א) 5369-08-19 שובה נ' עריית רמת-גן, בפִסקה 10 (17.10.2020)).
מסקנה זו מתחזקת נוכח התכלית העומדת ביסוד הדרישה שכתנאי למשלוח דרישת התשלום בדואר רשום וגביית סכום מְרַבִּי של 23 ₪, תישלח קודם לכן "הודעה על חוב". התכלית היא יידוע החייב אודות החוב, כפי שעמד על כך כב' השופט ע' פוגלמן (בקשר למשלוח הודעת תשלום קנס) ב-רע"א 5255/11 עריית הרצליה נ' כרם, בפִסקה 18 (11.6.2013) [להלן: "עניין כרם"]:
"תנאי לקיומו של הליך הוגן הוא שאדם שהליך ניפתח נגדו ידע על כך. מטרת היידוע היא לאפשר למי שההליך ניפתח נגדו לממש את זכות הטיעון במטרה להגן על זכויותיו (לתכליות זכות הטיעון ראו דפנה ברק-ארז משפט מנהלי כרך א 500-498 (2010)); כשמדובר בהליך גבייה, היידוע נועד להתריע בפני החייב כי הוא חשוף להליכי גבייה שעלולים להיות פוגעניים ולהסב לו הוצאות, במטרה לגרום לו לשלם את החוב ולהמנע מכך, או לפעול באפיקים המתאימים לביטולו. נטל היידוע מוטל על הצד שפותח בהליך, והיקפו משתנה בהתאם לאופי ההליך ולמידת הפגיעה הפוטנציאלית שההליך עלול להסב לצד שכנגד. ככל שהפגיעה שעלולה להגרם גדולה יותר, כך מוצדק להטיל על הפותח בהליך נטל גדול יותר לוודא כי מי שההליך ינוהל נגדו מודע להשלכותיו, וכי נימסר לו מידע מספיק כדי לכלכל את צעדיו. אופן היידוע נידרש לשקף איזון מיטבי בין האנטרס למסור את מירב המידע לבין הקף המשאבים ששני הצדדים להליך נדרשים להשקיע בכך. כללי המצאת מסמכים – שמטרתם ליידע את הנמען בדבר ההליכים המתנהלים נגדו – משקפים את האיזון שקבע המחוקק בין האינטרסים הללו. גם בעניינינו – כמו בכל עניין אחר – משקפים הכללים את מהותו הפרטיקולרית של ההליך." (ההדגשה שלי – י.ג.).
...
נוכח המפורט לעיל, סבורני, שהמבקשת לא עמדה בנטל להצביע על כך שיש אפשרות סבירה שהשאלות המהותיות של עובדה, או משפט, תוכרענה בתובענה לטובת הקבוצה, כך שהיא לא עמדה בדרישה הקבועה בסעיף 8(א)(1) של חוק תובענות ייצוגיות.
הואיל והתנאים לאישורה של תובענה כייצוגית המנויים בסעיף 8(א) של חוק תובענות ייצוגיות – הם תנאים מצטברים, הרי שדין בקשות האישור להידחות, ולפיכך אני מורה על דחיית בקשת האישור.
נוכח דחיית בקשת האישור, אני מחייב את המבקשת לשלם למשיבה שכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 8,000 ₪ (כולל מע"מ).