"כפי שנאמר לא פעם, חוק איסור לשון הרע - על ההסדר המורכב המעוגן בו -מהוה איזון בין הזכות לשם טוב (והזכות לפרטיות) לבין הזכות לחופש ביטוי, שתי זכויות יסוד הנגזרות מכבוד האדם, וכן בין הזכות לשם טוב (והזכות לפרטיות) לבין זכויות וחירויות נוספות כגון זכות הציבור לדעת, חופש העיתונות וחופש היצירה, בין אם אלה זכויות בעלות מעמד עצמאי ובין אם הן מהוות חלק מאגד של זכויות" (ע"א 8345/08 עופר בן נתן נ' מוחמד בכרי.
הפירסום מסתיים במילים "תמשיכו לפרנס ערבושים", לגביה נקבע כי המדובר ב"הערה גזענית בוטה בסיומו של החלק "האינפורמטיבי", .
בחינת הפסיקה בנסיבות דומות ואף חמורות מנסיבות התיק שלפניי, בהן בוצעו פרסומים בוטים ופוגענים משמעותית, הפיצויים שנפסקו היו באלפים בודדים (ברע"א 6311/15 פרופ' ד"ר אילן שדה נ' צבי גלברד (16/11/15) נדונה תגובית שפירסם הנתבע על מאמר התובע ובמסגרתה השתמש באמירות כגון "פסאודו אינטלקטואל, נביא שקר, אדם אכול שנאה עצמית, שיוכו ל"כנופייה" של שקרנים זדוניים, פרופ' סהרורי ומטורף".
בקשת רשות ערעור שהוגשה על סכום הפצוי, נדחתה; ברע"א 4059/14 צוריאל חזי נ' ידיעות אחרונות בע"מ (17/09/14) פורסמה כתבה במקומון "ידיעות ירושלים" בה נכתב, בין השאר, שעשרות עובדים במגן דוד אדום חתמו על עצומה נגד מינויו של המבקש לתפקיד פארמדיק אחראי משום שלדבריהם, המבקש אינו מתאים לתפקיד, והם אינם מתכוונים לשתף עימו פעולה.
...
החלק בפרסום שלא הוכח הוא שהתובע העדיף לקוחות אחרים על פני הנתבע, בהורדת האגזוז שהזמין הנתבע מהמשלוח "כדי לזרז לשאר הלקוחות". "החלטה שלו להוריד את הדוד שלי דווקא". "כי רצית לספק ללקוח אחר".
בהקשר זה יצוין כי בהתכתבות באפליקציית ה"ווטסאפ" טען הנתבע בפני התובע שהמוצר שלו הורד כדי להעדיף לקוח אחר, אך התובע דחה את הטענה והבהיר, "אולי הייתה אי הבנה ולא הבנת נכון. אף אחד לא דחה אותך בשביל לספק אגזוז של מישהו אחר. לא קיים דבר כזה ואף אחד לא קיבל את האגזוז במקומך!".
בהתאם לפסיקה הנוהגת, "יש להדגיש, כי לא כל פער בין העובדות העולות מן הפרסום לבין האמת המשפטית יוביל למסקנה כי לא נתקיים התנאי של אמיתות הפרסום. כפי שנקבע במפורש בסעיף 14 לחוק, ההגנה לא תישלל רק בשל העובדה שלא הוכחה אמיתותו של "פרט לוואי שאין בו פגיעה של ממש... די בכך שהמשמעות והוכן הכללי של הפרסום תואמים את המציאות" (ע"א 844/12 **** מולקנדוב נ' שרה פורוש.
ויודגש,
"בניגוד לרכיב העובדתי של ההתבטאות, הרי שהרכיב של הבעת הדעה אינו חייב להיות נכון מבחינה עובדתית, ובלבד שאדם סביר יכול היה להסיק את המסקנה המשמיצה מעובדות נכונות בעיקרן, שעליהן התבססה הדעה (ד"נ 9/77 הנ"ל, בעמ' 351 - 352). נדרש כי הרושם הכללי מן הפרסום יעלה כי בהתחשב בנסיבות ובהקשר הדברים, מתקיים יחס של סבירות, בין העובדות שבפרסום לבין הדעה שהובעה בהתבסס עליהן" (רע"א 10520/03 איתמר בן גביר נ' אמנון דנקנר.
סוף דבר
לאור מכלול האמור ישלם הנתבע לתובע סך של 5,000 ₪ אשר ישולם בתוך 30 ימים שאחרת, יישא הפרשי הצמדה וריבית עד למועד התשלום בפועל.