בסמוך, הוגשה בקשה לתיקון כתב-התביעה על דרך של תיקון פרטי המקרקעין המופקעים, החלקה, ובטענה כי בתביעה נשמטו זכויותיו של התובע במקרקעין גובלים, הידועים כגוש פיסקלי 3 חלקה 15 (הם החלקה הנוספת) אשר רכש אברהם שמאי, לטענת התובע, מסוראיא וממחשי, באמצעות ז'נט, ביחד עם המקרקעין, ועל-פי אותו שירשור זכויות, ואלו נכללים בהודעת ההפקעה.
עד ליום זה, וכעולה מהחלטות ועדת הבעלויות וחלופת המכתבים במרוצת השנים (ראה נספחים 5-2 לתצהיר אביצור), כמו גם מתצהירה של אביצור, לא הומצאו אישורי מיסים בגין רכישת החלקה וממילא אלו לא הוגשו לתיק בית-המשפט בהליך זה. כידוע, ועל פי סעיף 16(א) לחוק מסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ"ג-1963, "...תקפן של מכירת זכות במקרקעין ופעולה באיגוד מקרקעין החייבות במס מותנה במילוי אחד התנאים האמורים להלן, וכל עוד לא נתמלא, לא תוקנה כל זכות על אף האמור בכל דין; משנתמלא, כוחו למפרע מעת המכירה או מיום הפעולה", ובין התנאים, "שולם עליהן המס". הינה כי כן, העברת זכויות במקרקעין כפופה להצגת אישורים על תשלום מלוא המיסים הנדרשים עבור המקרקעין ומשאלו לא הוצגו, נחלשת במידת מה טענתו של התובע לבעלותו בזכויות במקרקעין.
צרף לכך, חוק הנתינות הירדנית, חוק מספר (6) משנת 1954, הקובע, בסעיף 3, כי בעל נתינות ירדנית נחשב מי שקבל נתינות ירדנית לפי חוק הנתינות הירדנית משנת 1928 או לפי חוק הנתינות הירדנית מספר (56) משנת 1949, או "...כל מי שנשא נתינות פלשתינית לפני 15.5.1948 ושאינו יהודי, ומתגורר בדרך כלל בממלכה הירדנית האשמית ביום הוצאת חוק זה". בתוך כך, נקבע בסעיף 17, כי ירדני ממקור ערבי, רשאי לוותר על נתינותו הירדנית, לקבל נתינות של מדינה נוכרית, לאחר קבלת אישור מועצת השרים.
...
בסיכומו של דבר - לא שוכנעתי כי התובע הרים את הנטל המוטל על שכמו להוכיח את בעלותו בזכויות במקרקעין, כמו גם את מיקומה של החלקה הנוספת ועצם הפקעתה על-ידי המדינה.
אשר על כן, הנני דוחה את תביעתו בקשר למקרקעין, כולם, בחלקה ובחלקה הנוספת.
בנסיבות אלו, בשים לב למהות התובענה, מיהות הצדדים, ודרך ההכרעה הסכסוך, במתכונת עליה הוסכם, על יסוד חומר הראיות בתיק, ללא שמיעת ראיות, הנני מחייב את התובע בהוצאות המשפט של הנתבעת, בסכום מתון של 10,000 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק, ממועד פסק-הדין ועד ליום התשלום בפועל.