כאמור לעיל, העותר הורשע במסגרת הליך ת"פ 8283/09 ב-19 אישומים המכילים 24 עבירות של סחר בנשק, 24 עבירות של רכישת והחזקת נשק, 14 עבירות של נשיאת והובלת נשק, 22 עבירות של קשירת קשר לבצוע פשע, שתי עבירות של ניסיון לרכישת נשק ושלוש עבירות של ניסיון לבצוע עיסקה בנשק, אשר אלו בוצעו אל מול גורמים רבים ושונים לרבות משטחי הרשות הפלסטינאית.
אוסיף כי אני מוצא גם את נוסחו של כתב האישום עצמו כתומך במסקנה של המשיב כי יש לסווג את העותר כאסיר ביטחוני, וחיזוק לכך אני מוצא בגזר דינו של העותר מיום 10.2.2011, וכן בהחלטת ביהמ"ש בערעורו של העותר, כפי שנאמר מפי כב' השופט הנדל בע"פ 2403/11 אבו סעלוק נ' מדינת ישראל (6.6.2013) כי: "עסק הסחר בנשק לא הגביל עצמו לתחומי המדינה, כאשר המערער אף עסק בייבוא וייצוא מוצרים קטלניים. המערער לא נרתע מהעברת נשקים לגורמים בשטחי הרשות הפלסטינית או בייבוא נשקים משטחה לתוך שטח מדינת ישראל. רשת הקשרים שטווה סביבו כללה אף גורמים עויינים לכאורה בשטחי הרשות. כבר נפסק שכאשר מדובר בסחר בנשק עם קבוצות עבריינים ברשות הפלסטינית הדבר מחייב ענישה מחמירה".
מי שעוסק כאמור במשך תקופה כה ארוכה, אל מול גורמים כאמור, בכמויות והיקפים כאמור, איננו יכול לטעון כי סיווגו כאסיר ביטחוני אינו סביר.
...
כנגד החלטה זו העותר הגיש בקשת רשות ערעור [רע"ב 7697-12] ובהחלטה מיום 24.4.2013 נקבע כי מאחר והעותר זכה להקלות משמעותיות בתנאי מאסרו ללא שינוי הסיווג, הבקשה נדחית, אולם העותר רשאי לשוב ולפנות בשאלות העקרוניות שהעלה במסגרת הדיון בעתירה חדשה.
יתכן מצב בו מתקיים יסוד נפשי של עצימת עיניים או אדישות בלבד (שלא כאמור בענייננו בו מתקיימת מודעות) ולמרות זאת מכלול הנסיבות יביא למסקנה כי נכון להורות על סיווג אסיר כאסיר בטחוני.
לטעמי מקרה מובהק לכך הינו ענינו של העותר, אשר גם אם לא היתה מסקנה בדבר מודעות שלו, הרי שהנסיבות החמורות, המקיפות ולאורך זמן של עיסוקו בסחר בנשק כאמור, מביאות למסקנה כי קיימים היבטים ביטחוניים, אשר יש בהם כדי להצדיק סיווגו כאסיר ביטחוני.
מכל האמור העתירה נדחית.