בתיק זה מיוחסות לנאשם עבירות של נהיגה בקלות ראש, סיכון הולך רגל במעבר חציה – נסיבות מחמירות, היתנהגות הגורמת נזק וחבלה של ממש.
סעיף 92(א) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב-1982, קובע כי -
"בית המשפט רשאי, בכל עת שלאחר תחילת המשפט, לבקשת בעל דין, לתקן כתב אישום, להוסיף עליו ולגרוע ממנו, ובילבד שניתנה לנאשם היזדמנות סבירה להיתגונן; התיקון ייעשה בכתב האישום או יירשם בפרוטוקול."
קרי, בכל עת, שלאחר תחילת המשפט, לבקשת בעל דין, מסור לבית המשפט שיקול דעת לתקן את כתב האישום, ובילבד שלנאשם תינתן היזדמנות סבירה להיתגונן.
...
לאחר עיון בבקשה לתיקון כתב האישום שהגישה המאשימה, ובתגובת ההגנה, המתנגדת לה, כפי שאבאר מטה, אני נעתרת לבקשה לתיקון כתב האישום.
אני סבורה כי נוכח התיקון המבוקש, שעניינו מצבו הרפואי העדכני של הנפגע, שלטענת המאשימה לא היה בפניה בעת ניסוח כתב האישום, כשבהתאם לפסיקת בית המשפט בעניין יעקובסון, הנטייה היא לאפשר הבאת ראיות בעניין נזק גוף עדכני אף בשלב הטיעונים לעונש, ובתיק שלפני טרם החלה שמיעת פרשת ההגנה, כשלצד אלה הבאתי בחשבון את האינטרס הציבורי שקיים במיצוי ההליך נגד הנאשם, נוכח חומרת העבירות שמיוחסות לו ותוצאותיהן - יש להיעתר לבקשה לתיקון כתב האישום.
נוכח האמור מעלה, אני נעתרת לבקשה לתיקון כתב האישום, על דרך תיקון החלק העובדתי בכתב האישום כמבוקש, וכן הוספת העדים המצוינים בבקשה.