מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: נהיגה בקלות ראש ופגיעה בהולכת רגל

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המערער הורשע, לאחר ניהול הוכחות, בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום: נהיגה בקלות ראש לפי סעיף 62(2) לפקודת התעבורה (נוסח חדש), בנסיבות סעיף 38(3) לפקודת התעבורה, היתנהגות הגורמת לנזק לפי תקנה 21(ב)(2) לתקנות התעבורה, תשכ"א -1961, ואי מתן זכות קדימה להולך רגל לפי תקנה 67(א) לתקנות התעבורה.
בוחן התאונה קבע תחילה, בדוח הבוחן, כי בהנתן קצב הליכה של 1.2 מ' בשניה, בהיתחשב בגילו של הולך הרגל, הרי שלנוכח המרחק שעבר הולך הרגל (8.2 מ' על פי הצבעת המערער), חלפו 6.8 שניות מרגע הירידה לכביש עד רגע הפגיעה; לנוכח מהירות הנסיעה של 60 קמ"ש, נידרש לרכב זמן עצירה של 3.45 שניות, ומכאן שהמערער אחר בתגובתו במשך 3.3 שניות, וכי אם הנהג היה מגיב בזמן היה עוצר את הרכב 55 מ' לפני מקום האימפקט.
...

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כתב אישום שני- ת"ד 5898-12-16: במקרה זה מדובר בעבירות של נהיגה בקלות ראש, פגיעה בהולך רגל אשר החל לחצות על גבי מעבר חצייה, כאשר מדובר "במבצרו של הולך הרגל" והימלטות ממקום התאונה תוך המשך נהיגה בקלות ראש, כשהנאשם חוצה צמתים באור אדום, ובלא שהגיש עזרה להולכת הרגל בה חבל, ואי מסירת פרטיו במקום התאונה.
...
בסופו של דבר מדובר היום בעבירת נהיגה בפסילה בפעם השלישית, ועבירות נוספות חמורות של נהיגה ללא ביטוח וללא רישיון נהיגה, ועבירה של אחריות לתאונת דרכים בנסיבות מחמירות, תוך אי השארת פרטים ועזיבת מקום התאונה.
בכל הכבוד, לא מצאתי שהנאשם הפנים את חומרת המעשים, הפנים את התוצאות הפוטנציאליות, אלא נהפוך הוא, הנאשם הלך והעז, הלך והפך למסוכן יותר ויותר, כך שבסופו של דבר נראה לי, שלא נותר אלא למצות עימו את הדין, כמובן תוך התחשבות בגילו הצעיר.
מאידך, לאור גילו הצעיר, ותסקיר רש"א אשר מוצא ניצוץ לרצון לשיקום, לא אקבל את בקשת התביעה ואני גוזרת כדלקמן: מאסר בפועל של 10 חודשים אשר יימנו החל מיום 22.9.2017.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

על פי עובדות כתב האישום, ביום 03/12/19 נהג הנאשם ברכבו בעיר מודיעין בקלות ראש בכך שבהגיעו לעקומה ימינה בכביש, פגע בהולך רגל, מר אנדמיכאל יוסף, עובד פינוי אשפה אשר עמד מאחורי משאית לפינוי אשפה ומחץ אותו אל חלקה האחורי של המשאית.
ב"כ המאשימה הפניתה לפסיקה, אותה לא מצאתי כמתאימה לנסיבות ביצוע העבירות שבפני שכן במקרים שם דובר במידת רשלנות גבוהה וכן נגרמו פגיעות קשות ביותר לנפגעי העבירה, הקרובות לתוצאות תאונה קטלנית: · רע"פ 678/18 פלוני נ' מדינת ישראל (31/05/18) – הנאשם הורשע בעבירות של נהיגה בקלות ראש, אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חציה וגרימת חבלות קשות להולכת הרגל – חבלת ראש ושברים מרובים בגופה והיא אושפזה למספר חודשים ובהמשך הועברה לשקום ארוך בבית חולים סיעודי.
...
לאור כל האמור, ביקש ב"כ הנאשם, להשית צו של"צ כהמלצת שירות המבחן ולהסתפק בפסילה שריצה הנאשם עד כה לצד רכיב פיצוי לנפגע.
לאור כל האמור מצאתי כי מתחם הענישה לעבירות של נהיגה רשלנית בגינה נגרמה תאונת דרכים שתוצאתה חבלות של ממש בנסיבות כמתואר בעובדות כתב האישום - רף רשלנות בינוני-נמוך, תרומת רשלנות משמעותית של נהג המשאית, חלקו היחסי של הנאשם בביצוע העבירה, חבלות הגוף שנגרמו לנפגע ברף הבינוני - כולל רכיב פסילת רישיון נהיגה לתקופה המתחילה ב-11 חודשים ומגיעה עד ל-24 חודשי פסילה בפועל, לצד רכיבי ענישה נוספים.
לאור כל האמור אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: פסילה בפועל פסילה בפועל מלהחזיק או מלקבל רישיון נהיגה לתקופה של 11 חודשים ו-15 ימים.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה: באשר לחומר הראיות: בשלב זה, קיימות בבירור ראיות לכאורה כי אכן קיים יסוד סביר להניח שיוגש כנגד המבקשת כתב אישום בגין נהיגה בקלות ראש וגרימת חבלה של ממש.
באשר למקרה דנן, המבקשת נהגה בקלות ראש לכאורה ופגעה בהולכת הרגל שעמדה על המדרכה ואינני סבור בשלב זה כי הדבר ארע בשל תקלה מכנית פתאומית ברכב ולא בשליטתה.
...
בהתאם, סבורני כי מדובר על מי שמסוכנותה ניכרת, ופסילת רישיונה נראית לי מוצדקת וסבירה בהחלט בנסיבות המקרה.
יחד עם זאת, ולאור העובדות לפיהן מדובר בתאונה ראשונה בה היתה מעורבת המבקשת ועבר תעבורתי שהתיישן כולו, סבורני כי יש לקצר את תקופת הפסילה ולהעמידה על 45 יום בלבד.
סיכומו של דבר: הריני לקצר את תקופת הפסילה ל-40 יום החל מ- 07.08.22.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כאן המקום לציין כי החוב לקרנית נוצר, לאחר שהמערער היה מעורב בתאונת דרכים, שבעקבותה הוגש נגדו כתב אישום שייחס לו נהיגה בקלות ראש בכך שסטה מנתיב נסיעתו, פגע בהולך הרגל, מחץ אותו לקיר המבנה וברח מהמקום עם רכבו, כאשר באותו מעמד נהג המערער ללא ביטוח וללא רשיון נהיגה.
...
גם ב"כ הממונה הצטרפה לעמדתו העדכנית של הנאמן והבהירה כי: "עמדתנו ניתנה ברוח פקודת הפש"ר במסגרתה התייחסנו לחוב של קרנית כחוב אזרחי. לאחר שעיינו בתגובת קרנית ונחשפנו לפסק הדין שניתן על ידי מותב זה, ביצענו חשיבה מחודשת במשרדינו בנוגע לעמדתנו ביחס לשאלת ההפטר על החוב של קרנית ובנסיבות הספציפיות של התיק הזה. כפי שחברי ציין היחיד הורשע בעבירת תקיפה. מדובר בעבירה שחוסה תחת החריגים של סעיף 175 לחוק, בנסיבות אלו אנו חוזרים בנו מעמדתנו וסבורים שמדובר בחוב שאינו בר הפטר. אבקש לציין כי לא מדובר בעמדה גורפת לכלל תביעות החוב המוגשות על ידי קרנית, אלא שיש צורך בבחינת כל מקרה לגופו, לרבות בחינת העבירות בהן הורשע היחיד והאם הן חוסות תחת סעיף 175" (ראה עמ' 3 לפרוטוקול מיום 28/04/2022, שורות 19-25).
יוצא אפוא, כי תאונה בה היה מעורב נהג וביצע את העבירות המפורטות בסעיפים 64 ו/או 64 א לפקודת התעבורה, שתחשבנה כעבירת אלימות חמורה, ונוצר חוב ליחיד, תביא לתחולתו של סעיף 175(א)(2) לחוק חדלות פירעון אין נפקא מינה אם הנושה הינו הנפגע עצמו שנפגע ישירות מביצוע העבירות נשוא סעיף 175(א)(2) או הינה קרנית, שנכנסת בנעליו של הנפגע, בשל העדר כיסוי ביטוחי, על אף שהחוב נפסק בהליך אזרחי במסגרת תביעה שהוגשה ע"י הנפגע , שתבע את המערער כנהג הרכב ואת קרנית בשל העדר כיסוי ביטוחי, כך שהחוב נשוא תיק זה מקורו במעשיו של המערער שפגע בהולך הרגל והפקיר אותו לאחר הפגיעה, מעשה שהינו מסוג המעשים שלא מוצדק לפטור את החייב מחובות שנוצרות בשל ביצוען נוכח העדפת האינטרס הציבורי ולאור העובדה שחובות אלה מבחינה מוסרית וחברתית לא מוצדק שההפטר יחול עליהם.
המחוקק הכיר כיום במקרים בהם המטרה השיקומית נסוגה בפני תקנת הציבור הכללית, עת קבע מפורשות כי לא יינתן הפטר מחוב שנוצר בעבירת אלימות חמורה –ראו והשוו לדברים שנאמרו בפש"ר 14911-07-12, שם נאמר כי: "חומרת העבירות, חוסר המוסריות שדבקה בהן, מגיעים לכדי אי חוקיות של ממש באופן שהתכליות העומדות ביסוד דיני פקודת פשיטת הרגל, ובכלל זה האינטרס של החייב בשיקומו, נדחות ונדחקות מפאת חומרתן של העבירות המגיעה לכדי פגיעה מהותית בתקנת הציבור" – ראו גם פש"ר 32757-12-16 טורג'מן נ' כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום ואח'.
פתוחה בפני המשיב החלופה יתרה מזו, אציין כי אמנם, החייב כבר שילם את חובו לחברה במסגרת העונש הפלילי שהוטל עליו.יחד עם זאת, שוכנעתי כי אין מקום להפטירו מהחוב לקרנית שנבע מאירוע התאונה בו היה המערער מעורב במסגרתו ביצע מעשיו החמורים, לרבות הפקרת הנפגע לאחר התאונה, כפי שפורטו בסעיף 7 לעיל ולא ניתן לאלץ את קרנית לוותר על האפשרות לנסות לגבות את החוב הנ"ל בהליכים מחוץ להליך הפש"ר. אדגיש כי, אי תחולת ההפטר על חוב זה נובעת מהפגם המוסרי החמור שדבק בנסיבות יצירת החוב ומההלכה כי במקרים חריגים שכאלו, תקנת הציבור תגבר על המטרה השיקומית שבהליך הפש"ר. מכל המקובץ לעיל, דין הערעור להידחות, ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו