מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: נהיגה בפסילה, ללא ביטוח וחגורה

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפ"ל (ב"ש) 123/09 מדינת ישראל נ' אבו קוידר, מיום 19.11.12, הורשע נאשם, נעדר עבר פלילי בשלושה כתבי אישום שונים, בעבירות של היתחזות לאחר במטרה להונות, הפרעה לשוטר, כאשר הציג ם לשוטר רישיון נהיגה של אחיו, נהיגה בפסילה, ללא רישיון תקף, נהיגה ללא ביטוח וללא חגורת בטיחות.
...
בנוסף אין הצדקה מהותית להיעתר לבקשת ב"כ הנאשם.
בעפ"ג (מרכז) 36074-01-12 כהן נ' מדינת ישראל, מיום 28.2.12, נדחה ערעורו של נאשם שהורשע בעבירות של התחזות לאחר, שימוש ברישיון נהיגה מזויף, נהיגה ללא רישיון, והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
בנסיבות האמורות לעיל, ולאחר ששקלתי את מדיניות הענישה במקרים אלה, בהתחשב בעברו המקל של הנאשם ובנסיבותיו האישיות ובהתחשב במעמדו הזמני בישראל, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני מצווה על מאסרו של הנאשם בפועל למשך 10 ימים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2020 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

העובדות הצריכות לעניין: המבקש נעצר ביום 31.5.20 וביום 1.6.20 הוגש נגדו כתב אישום בגין עבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה בהיותו בלתי מורשה לנהיגה, נהיגה ללא ביטוח ונוסע לא חגור.
...
כמו כן, כפי שיפורט להלן, אני סבורה כי קיימת דרך סבירה לפקח על המבקש גם בזמן יציאתו ממקום המעצר כאמור.
לאור כל האמור לעיל, אני קובעת כי חרף המעצר בפיקוח אלקטרוני, המבקש יהא רשאי לצאת את מקום המעצר בימים א'-ו' החל מהשעה 07:30 ועד השעה 10:30, כאשר גם בפרק זמן זה עליו להיות מלווה, דרך קבע, על ידי אחד מהמפקחים שהוגדרו על ידי בית המשפט.
מורה על עיכוב ביצוע החלטתי זו למשך 48 שעות מהיום.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2021 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

כנגד המשיב הוגשה בקשה למעצר עד תום ההליכים, על פי סעיף 21 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה-מעצרים), התשנ"ו 1966, וזאת במקביל להגשת כתב אישום המייחס לו נהיגה ברכב בתאריך 25.5.21 כאשר עבר עבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ברכב ללא ביטוח ונהיגה ללא חגורת בטיחות.
לאחר שיחרורו ממאסר ביוני 2020 , שוב נהג בפסילה לאחר פחות משנה ממועד שיחרורו.
...
תמיהה זו עלתה לאחר שקראתי את תיק החקירה במהלך כתיבת ההחלטה ולא במהלך חקירתו של אביו באולם ולכן לא נשאל על כך. אולם מכיוון שאני סבור כי לא ניתן לסמוך על המשיב הרי שאין צורך להכריע בעניין זה. לגבי אשתו, היא טענה כאשר העידה בבית המשפט שהיא זו שבקשה ממנו להביא תרופה לילד תוך כדי שהשפילה מבט במבוכה.
לסיכום.
לאור האמור לעיל אני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2018 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ב"כ המבקשת מדובר במי שמוגש נגדו היום כתב אישום על נהיגה בפסילה ואור אדום.
אני יודעת שאתם שומרים על החוק, גם אנחנו, שמים חגורות, לא מסכנים עצמנו ואנשים אחרים.
כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא ביטוח ואי ציות לאור אדום ברמזור.
...
על כן עותרת ב"כ המבקשת להיעתר לבקשה ולהורות על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי קיימת עילת מעצר כנגד המשיב בשל מסוכנותו וזאת לאחר שנמצא כי קיים יסוד סביר לחשש שהמשיב יסכן את בטחונו של אדם או את בטחון הציבור כפי שקבוע בסעיף 21 (א)(1)(ב) .
יחד עם זאת, מבלי להקל ראש בעברו של המשיב הנוהג משנת 2004 ולחובתו 41 הרשעות קודמות וכן עבר פלילי הכולל עבירות אלימות , סבורני כי ניתן בנסיבות המקרה להסתפק בחלופת מעצר בדמות מעצר בית מלא בצירוף ערבויות מתאימות ותנאים מגבילים נוספים.
משמצאתי כי בנסיבות העניין ניתן להשיג את מטרת המעצר בדרך של קביעת ערובה בתנאים מגבילים, הנני מורה על שחרורו של המשיב, בכפוף למילוי התנאים הבאים: המשיב ישהה במעצר בית מלא 24 שעות ביממה בביתו ברחוב מבצע קדש 6/2 רמלה.
לא יעמוד בתנאים שקבעתי, יובא המשיב בפני שופט תוך 24 שעות מעת מתן החלטתי .

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2024 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

על פי המפורט בכתב האישום, בתאריך 8.2.23 בשעה 17:02 נהג הנאשם בזמן פסילה, כאשר רישיון הנהיגה פקע מעל לשנתיים וללא ביטוח.
"בשלב מסוים במהלך הנהיגה לאחר שנהג באופן שאינו מתאים לתנאי הדרך, בלם הנאשם בלימת חירום, עלה על אי תנועה, חצה את הנתיב הנגדי, היתנגש במעקה בטיחות ולבסוף היתנגש עם חזית ימין בקיר בטון. כתוצאה מהתאונה נהרג המנוח לאחר שגופו הוטח אל שמשה קדמית של הרכב זאת מאחר ולא היה חגור, הנוסע הנוסף והנאשם אשר אף הם לא היו חגורים, נחבלו ונפצעו בתאונה." התיק נקבע לשמיעת ראיות.
לעניין זה ראה דברי בית המשפט העליון על החומרה שבעבירות של נהיגה בזמן פסילה וללא רישיון נהיגה ברע"פ 1211/12 אברהם ישראלי נ' מדינת ישראל (15.2.12): "עבירות נהיגה בפסילה ללא ביטוח וללא רישיון, יש בהן לא רק דופי פלילי אלא אף מוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי דרך (וגם לנוהג עצמו) וזו עיקר וכן קשיים במימוש פיצויים בעקבות תאונות דרכים אם אלו יקרו חלילה בעת נהיגה כזו...". אשר לעבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף - עבירה זו היא בעלת דרגות חומרה משתנות ובהתאם משתנה רמת הענישה.
...
לאור כל האמור, מתחם הענישה במקרה של נהיגה בזמן פסילה בתיק בו הורשע נאשם בגרימת מותו של אדם, בצבר העבירות שבפניי ובנסיבות ביצוען, כולל רכיב מאסר בפועל שנע בין 4 חודשים שיכול וירוצו בעבודות שירות, ועד ל-20 חודשי מאסר בפועל.
בנסיבות אלה, אני סבורה, כי אין מקום להורות על מעצרו של המשיב לאלתר כעתירת המבקשת, ויש מקום להותיר את המשיב באותם תנאים מגבילים ולאפשר לב"כ המשיב דחיה לצורך לימוד התיק ועל מנת למצות את המשא ומתן עם המבקשת, משא ומתן אשר החל היום ולא הצליח להבשיל להסדר כולל בתיק.
לסיכום: לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים, בחנתי את עברו של הנאשם ואת נסיבותיו האישיות ופסיקה הנוהגת, וללא קשר לדברים שייתכן ונאמרו בתיק המ"ת, אני סבור כי במקרה זה העונש הראוי הוא עונש לריצוי בדרך של עבודות שירות.
סיכומו של דבר, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בדרך של עבודות שירות 6 חודשי מאסר בפועל אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות וזאת בהתאם לחוות דעת ממונה מיום 21.8.23.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו