מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: מסירת הודעה כוזבת ונסיון לקבלת דבר במרמה

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

רקע ועובדות כתב האישום הנאשם הורשע במסגרת הסדר דיוני ועל יסוד הודאתו בעבירות שעניינן: מסירת הודעה כוזבת להשגת דרכון, לפי סעיף 8(א)(5) לחוק הדרכונים, תשי"ב-1952 (להלן: חוק הדרכונים); קבלת דבר במירמה, 19 עבירות לפי סעיף 415 רישא לחוק העונשין התשל"ז-1977 (להלן: החוק); היתחזות כאדם אחר בכוונה להונות, 20 עבירות לפי סעיף 441 רישא לחוק; שימוש בדרכון מזויף, 18 עבירות לפי סעיף 8(א)(2) לחוק הדרכונים; הפרת הוראה חוקית, 17 עבירות לפי סעיף 287(א) לחוק; ניסיון הפרת הוראה חוקית, לפי סעיפים 287(א) ו-25 לחוק; וניסיון לקבלת דבר במירמה, לפי סעיפים 415 רישא ו-25 לחוק.
...
נוכח כל האמור לעיל, בהתחשב בערכים המוגנים שנפגעו ובמידת הפגיעה בהם, ובהינתן מדיניות הענישה הנוהגת והנסיבות המחמירות בהן בוצעו העבירות, אני קובע שמתחם העונש ההולם נע בין 10 ל-20 חודשי מאסר.
הנה כי כן, המסקנה הראשונית של שירות המבחן להטיל על הנאשם ענישה שיקומית יכול והייתה מוקדמת מדיי, כאשר מסקנה זו שונתה לאחר שהועמק הקשר עמו.
סוף דבר אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 11 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

כן הפנה בעיניין זה לפסיקה נוהגת, כן ביקש להבחין בין המקרים וכי במקרה אחד אשר זהה למקרה שבפנינו, בו מעבר לעבירת ידיעה כוזבת, הורשע הנאשם גם בניסיון לקבלת דבר במירמה ולכן נקבע מיתחם גבוה יותר.
כן הפנה ב"כ הנאשם להנחיות פרקליט המדינה – הנחיה 2.5 העמדה לדין בגין ידיעה כוזבת, שם נעשתה הבחנה בין ידיעה כוזבת שהיא מבחינה עלילה כדי לפגוע באדם אחר לבין מסירת הודעה כוזבת בשביל לקבל דבר מה. נטען, כי בעיניינו לא מדובר בעלילה וכי האדם היחיד אשר נגרם לו נזק הוא למעשה הנאשם, אשר נותר ללא המשאית ולא תבע את הביטוח עקב כך. נטען, כי הרשעת הנאשם, מעבר למפורט בתסקיר שירות המבחן, יש בה לפגוע בתפקידיו כחבר המושב, שכן הנאשם היה חלק מחוליית האבטחה במושב ובעקבות התיק נילקח ממנו הנשק, וכן תשלל זכותו להיות חבר ועד במושב בו הוא מתגורר.
במישור של בחינת עצם ההרשעה, על בית המשפט לשאול את עצמו האם ראוי הדבר, מהבחינה העקרונית, כי מי שתיכנן מעשיו מתוך תיכנון מוקדם, הגיש תלונת כזב במישטרה, אותה לא ביטל עובר לחקירתו (על פי עובדות כתב האישום שבפניי), מן הראוי שיוכל להציג את עצמו כמי שהוא נעדר הרשעות קודמות.
...
העובדה, כי הנאשם לא קיבל לידיו בסופו של דבר את דמי הביטוח, אינה מרפאה את הפגיעה החמורה בערכים המוגנים של שמירה על שלטון החוק, על סדרי השלטון, ועל תקינות עבודתן של רשויות האכיפה.
נוכח האמור לעיל, נדחית בקשת הנאשם לבטל את הרשעתו.
נוכח כל האמור לעיל, מוטלים בזאת על הנאשם העונשים הבאים: מאסר על תנאי לתקופה של 6 חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע בתאריך 10.9.20 הנאשמים הורשעו במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירה של ניסיון לקבלת דבר במירמה, עבירה לפי סעיף 415 רישא + סעיף 25 לחוק העונשין, התשל"ז- 1977 (להלן: "החוק").
בהמשך לכך, בתאריך 17.6.19 נאשם 1 הגיש הודעה כוזבת במישטרה על גניבת המכונית, ביודעו שהדבר אינו נכון ושהמכונית הועברה לשטחים בידיעתו ובאמצעות אחר וניסה לקבל במירמה את דמי הביטוח.
בד בבד, במסירת ההודעה הכוזבת למישטרה נפגעו הערכים של פגיעה בשלטון החוק, טוהר הליכי החקירה וכן הסכנה שבהעמדת חשודים בהליכי חקירה בגין עבירות שלא ביצעו; בהקצאת משאבים לחקר עבירות שלא בוצעו ובפגיעה במשימות האחרות של רשויות האכיפה כתוצאה מכך.
...
טיעון ההגנה כי מתחם העונש ההולם במקרה כגון זה צריך להתחיל מענישה צופה פני עתיד דינו להידחות הן נוכח העיון בפסיקה המנחה והן מסיבות נורמטיביות וערכיות הקשורות במצוות המחוקק להלימה בין מתחם העונש ובין האינטרסים הציבוריים.
בהינתן כל המפורט לעיל, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם בנסיבותיו של אירוע זה הוא מאסר שנע בין מספר חודשים, הניתנים לריצוי בעבודות שירות ועד שנת מאסר.
סוף דבר: לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, לרבות נתוניו האישיים של הנאשם, מצבו הכלכלי, נטילת האחריות והחיסכון בזמן השיפוטי והתנהלותו הכוללת, אני מטילה עליו את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר בפועל שירוצו בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע: ביום 1.3.22 הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המקור בעבירות: ניסיון לקבלת דבר במירמה, לפי סעיף 415 סיפא + סעיף 25 בחוק העונשין תשל"ז-1977, מסירת ידיעות כוזבות לפי סעיף 243 סיפא לחוק העונשין.
ת"פ 6446-03-14 מדינת ישראל נ' סרור הנאשם הורשע בניסיון לקבלת דבר במירמה ומסירת הודעה כוזבת על עבירה מסוג פשע, לאחר שקשר קשר עם אחר להעברת רכבו לשטחי איו"ש, במטרה לקבל את תקבולי הביטוח.
...
טיעון ההגנה כי מתחם העונש ההולם במקרה כגון זה צריך להתחיל מענישה צופה פני עתיד דינו להידחות הן נוכח העיון בפסיקה המנחה והן מסיבות נורמטיביות וערכיות הקשורות במצוות המחוקק להלימה בין מתחם העונש ובין האינטרסים הציבוריים.
בהינתן כל המפורט לעיל, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם בנסיבותיו של אירוע זה הוא מאסר שנע בין מספר חודשים, הניתנים לריצוי בעבודות שירות ועד שנת מאסר.
סוף דבר: לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים כמפורט לעיל אני מטילה על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי  מאסר שירוצו בעבודות שירות.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע אומנם הגיש את תיק החקירה במישטרה – אך אף שם ניתן למצוא רק את עדותו של התובע כפי שניתנה שם מאחר ומסקנת החקירה במישטרה הייתה אין ראיות לביסוס האישום.
תקנה 79(א)(2) בתקנות סד"א התשע"ט-2018 רישא קובעת כי בד בבד עם הגשת כתב טענותיו יגיש בעל הדין "רשימה של המסמכים הנוגעים לעניין הנידון, המצויים או שהיו מצויים ברשותו או בשליטתו, ושאיתר לאחר חקירה ודרישה; אם המסמך מצוי ברשותו, יצרף העתק שלו לכתב הטענות;". תקנה 79(ב) קובעת: "לא צירף בעל דין מיסמך כאמור בתקנת משנה (א)(2), תחול לגביו תקנה 60 בשינויים המחויבים.". תקנה 60(ג) קובעת כי ככל שלא גולה ולא הוגש המסמך, בעל הדין "לא יהיה רשאי להגיש את המסמך כראיה מטעמו באותה תובענה, אלא ברשות בית המשפט לאחר שנוכח לדעת כי היה לבעל הדין הצדק סביר למחדלו". ב"כ הנתבעת צרפה מיסמך לסיכומיה מבלי להגיש בקשה ולהסביר את המחדל כך שהגשתו עתה – נדחית.
ביום 18.5.21 זומן התובע בשנית לתחנת המישטרה ושם נחקר על גירסתו והפעם הוזהר כי הנו נחשד בקשירת קשר לבצוע פשע, מסירת הודעה כוזבת, ניסיון לקבלת דבר במירמה, בכך שדיווח על גניבת רכב אשר לא הייתה בפועל.
...
המסקנה היא כי אם היה מביא התובע את העדויות והמסמכים הנ"ל היו אלו פועלים לרעתו וכנגד גרסתו אשר כבר מתחילה לא הייתה אמינה וסבירה.
נוכח כל האמור לעיל ובהיעדרה של גרסה מהימנה ואמינה כראיה לגניבת הרכב לא הצליח התובע לשכנעני כי הרכב אכן נגנב ובמאזן ההסתברויות סביר יותר להניח כי הרכב נמסר לאנטולי וזה סירב או לא יכל היה להשיבו.
לפיכך, הנני דוחה את התביעה ומחייבת את התובע לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 5,000 ₪ בלבד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו