בית המשפט מקריא את עקרי ההחלטה
<#5#>
החלטה
זו היא בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו, בהתאם לסע' 21 (א) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו - 1996, לאחר שבמקביל הוגש נגדו כתב אישום (מתוקן) המייחס לו עבירות של נהיגה בזמן פסילה, ללא רישיון נהיגה תקף (פקע בתאריך 17.1.13), ללא ביטוח וללא רישיון רכב תקף.
טען כי היתנהגותו של המשיב מלמדת על רמת מסוכנות גבוהה וכי אין לתת בו האמון הנידרש לצורך חלופת מעצר.
טען כי מסוכנותו של המשיב עולה משילובם של המעשים המיוחסים לו בכתב האישום, התכיפות בבצוע מעשיו ועברו התעבורתי המכביד ובקש להורות על מעצרו עד תום ההליכים.
המשיב נוהג משנת 1980 וצבר לחובתו 65 הרשעות קודמות, הכוללות בין היתר עבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, אי ציות להוראות שוטר במדים, נהיגה בקלות ראש, תאונה שגרמה לחבלה של ממש ועוד.
...
בבש"פ 2719/08 פארס נ' מ"י (1.4.08) פסק כב' השופט דנציגר כדלקמן:
"כלל ידוע הוא כי אין להורות על מעצרו של נאשם בביצוען של עבירות תעבורה עד תום ההליכים נגדו, אלא במקרים חריגים בלבד, בהם קיים חשש אמיתי כי אף חלופת מעצר לא תהווה מענה להגנת הציבור מפני מסוכנות הנאשם [ראו למשל: בש"פ 7352/04 מדינת ישראל נ' אבו כואדי (לא פורסם, 9.8.04)]."
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים אני סבורה כי ניתן לנטרל ולאיין את מסוכנותו של המשיב על ידי חלופת מעצר הכוללת בין היתר, מעצר בית מלא בפיקוח מתאים, הפקדה כספית משמעותית, התחייבות עצמית וערבויות של צדדים שלישיים שיפקחו על המשיב והרחקתו מכל צורה של נהיגה לרבות ע"י פסילתו עד לתום ההליכים כנגדו.
אני סבורה כי מעצר בית מלא במכלול נסיבותיו של תיק זה, בנוסף לתנאי השחרור הנוספים, יש בו כדי לאזן בצורה מידתית ונכונה בין הצורך להגן על הציבור בכללותו, לרבות ציבור המשתמשים בדרך מפני הסיכון שבנהיגתו של המשיב, לבין הזכות לחירות.
התוצאה מכל האמור היא, כי אני מורה על שחרורו של המשיב ממעצר בתנאים המצטברים הבאים:
המשיב ישוחרר לתנאי "מעצר בית מלא", קרי – הוא יהיה מוגבל בתנועותיו וישהה בביתו אשר ברח' קפלן 6 דירה 1, קרית ים, במשך כל שעות היממה, וזאת עד לסיום ההליכים המשפטיים נגדו בתיק 4286-01-17.