מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: השחתת מתקן חשמל וגניבה בנסיבות מיוחדות

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

להשלמת התמונה, יצוין כי כנגד חרניק, שהיה בעל הרכב וישב בו לצדו של המערער בזמן הארוע, הוגש כתב אישום נפרד לבית משפט השלום בבאר שבע (ת"פ 2070/08, סגנית הנשיא ד' בית-אור), והוא הורשע בו, על פי הודאתו ובמסגרת הסדר טיעון, בעבירות של גניבה לפי סעיף 384 לחוק העונשין, השחתת מתקן חשמל לפי סעיף 53 לחוק משק החשמל והפרעה לשוטר במילוי תפקידו לפי סעיף 275 לחוק העונשין.
בית המשפט המחוזי ציין בהקשר זה כי אכן מדובר בעבירה מסוג פשע, אך לא נלווית לה החומרה המיוחדת המאפיינת עבירות כגון שוד, גרם חבלה חמורה וכדומה, אשר לכאורה הן העבירות "המתאימות" להוות "עבירה אחרת" לעניין סעיף זה. בית המשפט המחוזי הוסיף וציין כי דומה שבמקרים קודמים אשר בהם הורשעו נאשמים לפי סעיף זה הייתה העבירה המקורית שלאחריה נמלטו וגרמו למות אדם חמורה בהרבה מעבירת השחתת מתקן חשמל בה הורשע המערער בעניינינו.
בעיניין פלוני מנתה השופטת ע' ארבל רשימה שאינה ממצה של שיקולים שאותם יבחן בית המשפט בכל הנוגע להכרעה בסוגיית הקשר הסיבתי המשפטי: סוג העבירה והערך המוגן העומד בבסיסה; האם מדובר בהתנהגות במעשה או במחדל; קיומו או אי קיומו של ערך חיובי בפעילות מושא האישום וצורך בהרתעה מפני אותה פעילות; סוג הסיכון שנלקח, האם יש בו כדי לסכן רק את נוטלי הסיכון עצמם, או שמא ישנו סיכון גם לאנשים שלא נטלו את הסיכון; רמת הצפייה של אפשרות גרימת התוצאה; וכן הנסיבות הספציפיות של המקרה ושל הצדדים המעורבים (שם, בפיסקה 24).
...
אם כן, גם השוואה בין העונש שנגזר על המערער, שנסיבותיו האישיות אינן קשות באופן קיצוני, ושאינו זכאי להקלה בעונש השמורה למי שמודה במעשיו, לבין העונש שנגזר בעניין ארקאן, מביאה למסקנה כי בית המשפט המחוזי לא חרג באופן קיצוני ממדיניות הענישה הראויה, לא לקולא ולא לחומרא.
יחד עם זאת, אין מקום להרשיע את המערער ברצח תוך פריצת המקובל ובעיקר הראוי בפרשנותה של עבירה זו. סוף דבר: אציע לחברי לדחות את ערעורו של המערער ואת ערעורה של המדינה, על כל חלקיהם, תוך שיובהר כי המערער אכן הורשע גם בעבירת הגניבה, וזאת בהסכמת המערער, כאמור בפסקה 22 לעיל.
חברתי פרשׂה, בדרכה וכדרכה, את התשתית הנורמטיבית המלאה הדרושה להכרעה בסוגיה המורכבת בה עסקינן, ובסופה הגיעה למסקנה כי בנסיבות ענייננו לא היה מקום להרשיע את המערער בעבירת הרצח אלא בעבירת ההריגה, כפי שקבע גם בית המשפט המחוזי.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית-המשפט המחוזי קבע מיתחם ענישה שנע בין 6 ל- 10 שנות מאסר לכלל העבירות שבכתב האישום, למעט עבירת השיבוש לה קבע מיתחם נפרד של 10 עד 20 חודשים, והתחשב בהודאתו, בעובדה שמדובר במאסר ראשון, ובעיקר בנסיבותיו האישיות המיוחדות, שכן היה קורבן לרצף ארועי היתעללות מינית מאז היותו כבן 13.
כתב-האישום בנוסחו המקורי ייחס למשיב עבירות של רצח, גניבה, והשחתת מתקן חשמל.
...
על כן, טענת ההגנה בהקשר זה נדחית, ובהתאם ייקבע מתחם עונש הולם אחד למסכת העבירות בהן הורשע הנאשם.
פסקי-דין אלו משקפים קשת מקרים רלבנטיים, כאשר לאחר ביצוע אבחנות מתבקשות, אני קובעת מתחם עונש הולם אשר נע בין 8 – 13 שנות מאסר בפועל לצד פיצוי ממשי ופסילה למשך שנים ועד לפסילה לצמיתות.
לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת את דינו של הנאשם כדלקמן: מאסר בפועל בן 11 שנים אשר יימנה מיום 7.11.17.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאור מכלול הנסיבות, ביניהן הודיית הנאשם, חיסכון בזמן שפוטי, התיקון בכתב האישום, ביקשה למקם את הנאשם בתחתית כל אחד מהמתחמים אותם ביקשה לאמץ ולהשית על הנאשם עונש כולל של 9 חודשי מאסר, אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות.
הסניגור המלומד, סבר כי נסיבות המקרה מיוחדות.
באשר לאישום הראשון טען כי לאחר התיקון שנערך בכתב האישום, נכון להיום, מעשי הנאשם לא מעידים על תיחכום, הנאשם הקים בביתו (בקרוון) מעבדה, בנגוד לתחכום שבשכירת חממה או דירה וכנגזרת מכך אין עניין של גניבת חשמל.
בת"פ (י-ם) 48938-01-15 מדינת ישראל נ' דוד קריכלי [פורסם בנבו] (6.6.2016) (להלן: "עניין קריכלי") צוין: "כידוע, נגע הסמים פוגע קשות בחברה, משחית את הגוף ואת הנפש, וגורם בדרך עקיפה אך בטוחה לעבירות רכוש, לזנות וקלקלותיה ולצורות החמורות של עבירות הרכוש, המגיעות במקרים רבים לכלל אלימות; שכן, מעבר לפגיעה במתמכרים, פיזית ונפשית, נאלצים המכורים המשועבדים להשחית עצמם, בעבירות שונות, והופכים מקרבנות הסחר לפוגעים בציבור הרחב. בתי המשפט הציבו להם מטרה לבער את אותה מכת מדינה, המכלה כל חלקה טובה". באשר לנסיבות ביצוע העבירה, נתתי דעתי לכך שהנאשם ניסה לספק הסמים אותם גידל ובכך יש לראות משנה חומרה.
אני מודיעה לנאשם כי עליו להודיע לממונה על כל שינוי, אם יחול, בכתובת מגוריו, וכן עליו לעמוד בתנאי הפיקוח, שכן אי מילוי עבודות השרות עפ"י הנחיות המפקח, עלול להביא להפסקתן ולכליאה במיתקן כליאה.
...
לעניין זה יפים הדברים שנאמרו בע״פ 433/89 אטיאס נגד מדינת ישראל (פורסם במאגרים המשפטיים) (03.10.1989): ״זאת תורת הגישה האינדיווידואלית בתורת הענישה, המקובלת עלינו כקו מנחה בסוגיה קשה וסבוכה זו של הענישה ומטרותיה, ואין אנו רשאים ל"הקל" על עצמנו ולהחמיר עם הנאשם, מתוך הסתמכות על הנימוק והחשש שמא הקלה במקרה מסוים הראוי לכך תשמש תקדים למקרים אחרים שאינם ראויים לכך.
לאחר איזון כלל המפורט לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים כדלקמן: מאסר לתקופה של 4 חודשים וחצי, שירוצה בדרך של עבודת שירות.
המזכירות תעביר העתק החלטתי לממונה על עבודות השירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

כתב האישום והשתלשלות הדיון הנאשם שלפני נותן את הדין בגין עבירות של סיוע לגניבה, בנגוד לסעיף 384 (א) (1) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977, ביחד עם סעיף 31 לאותו חוק; סיוע להיזק מיוחד, בנגוד לסעיף 453 (ב) (1) ביחד עם סעיף 31 לאותו חוק.
על פי עובדות כתב האישום המתוקן ת/22, בהן הודה הנאשם במסגרת הסדר טיעון, סיכם עם שני אחרים, אחיו, הנאשם 1, וכן הנאשמים 2, 3, 4, לגנוב שנאי של חברת החשמל המזין מתקן צבאי באיזור בסיס חצרים בנגב.
החברה פירקה את השנאים, השחיתה אותם, גרמה מיידית להפסקות חשמל מהותיות – והכל מתוך מטרה לפרק את רכיבי הנחושת שבאותם השנאים.
הגם שהעונש הקצוב בדין בגין עבירת הסיוע הינו מחצית העונש המרבי בגין העבירה המוגמרת, הרי אין לגזור עונשם של נאשמים בחישוב אריתמטי, שכן גזירת העונש הנה מלאכה שאינה מתמטית, ולוקחת בחשבון את מכלול הנסיבות.
...
בסיומו של התסקיר, בא שירות המבחן בהמלצה על "ענישה ... אשר תהווה מסר הרתעתי ותזכורת למחירים הצפויים במעורבות פלילית חוזרת". חרף כך, המליץ שירות המבחן, בסופו של דבר, על עונש מאסר צופה פני עתיד והתחיבות כספית.
המעשים של פגיעה בתשתיות גורמים נזק עצום הן לציבור כולו והן לחברות המציבות והמתפעלות את מתקני התשתית, כאשר גם הנזק שנגרם לחברות אלה, שהינן חברות ציבוריות גדולות, מגולגל, בסופו של דבר, לפתחו של הציבור.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לנאשם 1 שני אישומים בעבירות של סיוע להשחתת מתקן חשמל ושתי עבירות גניבת קו. לנאשם 2 עבירה של אי מניעת פשע, קשירת קשר לעשות פשע, השחתת מתקן חשמל וגניבת קו. הגיעו תסקירים בעיניינם של הנאשמים.
כתב האישום תוקן באופן משמעותי, תסקיר שירות המבחן בהחלט מדבר בעד עצמו, הנאשם מביע חרטה , המעצר ומעצר הבית הממושך מהוים עבורו חוויה קשה, הבין את הנזק שעשה, הביע בפנינו חרטה על מעשיו מבין שעליו להענש.
מבלי להכנס לפרטי פ רטים הדברים עולים מתסקיר שירות המבחן, הנאשם הגיע מסביבה סוציו- אקונומית קשה מאד עם נסיבות מאד מיוחדות של בני משפחתו ואביו, שירות המבחן בחן אותו גם לאורך תקופת המעצר עת היה בקבוצה הטיפולית וגם לאחר מכן בשני מפגשים לקראת הכנת התסקיר לעניין העונש.
...
סבורני כי הסדר הטיעון רחוק מלשקף את חומרת העבירות, ואולם, בית המשפט אינו מחליף בשיקול דעתו את שיקול דעתה של המאשימה, ועליו לבחון את סבירות ההסדר.
לו מדובר היה אך ברכיב המאסר המוסכם ( 6 חודשים לריצוי בעבודות שירות) לצד מאסרים מותנים, סבורני כי הסדר הטיעון גם לא היה עומד במתחם הסבירות, וזאת גם בהינתן העדר העבר הפלילי, וגם בהינתן ההמלצה השיקומית של שירות המבחן.
סוף דבר, על אף שהסדר הטיעון נוטה במובהק לקולא, ורחוק מלשקף את רמת הענישה הראויה וההולמת גם בהינתן גילם והעדר העבר הפלילי, החלטתי לאמץ את הסדר הטיעון, ואני דן את הנאשמים לעונשים הבאים: נאשם 1: 6 חודשי מאסר בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו