מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: הפרעה לשוטר והעלבת עובד ציבור

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

הרשעה קודמת משנת 2013 בגין עבירות הפרעה לשוטר והעלבת עובד ציבור, וההרשעות האחרות מהשנים 2005 ומוקדם מכך.
בהנתן נסיבותיה האישיות הקשות של הנאשמת, מוטב היה לו דנה המאשימה את הנאשמת לכף זכות באישום זה, ומבטלת את כתב האישום, בפרט לאור העובדה שחרף גיליון הרישום הפלילי הנשרך מאחורי הנאשמת, לחובתה הרשעה יחידה בעבירות רכוש, בגין אירועים שהתרחשו לפני למעלה משלושים שנה.
...
אני מורה על הפעלת 3 חודשים מאסר מותנה (ת"פ 32003-12-14, גזר דין מיום 23.11.15), זאת בחופף ובמצטבר.
אני מורה על הפעלת התחייבות בסך 2,000 ₪ (ת"פ 32003-12-14, התחייבות חתומה מיום 23.11.15).
בגין האישום השלישי, שהעונשים לעיל אינם קשורים בו, אני גוזר על הנאשמת קנס בסך שקל אחד או יום מאסר תמורתו.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

בבקשה נטען כי קיימות ראיות לכאורה ועילות מעצר, לרבות מסוכנות הנשקפת מן המשיב שמתעצמת לאור עברו הפלילי שכלל: הרשעה משנת 2017 בעבירות של הפרעה לשוטר, העלבת עובד ציבור, ניסיון בריחה ממשמורת חוקית ורכישת נשק שלא כדין, במסגרתה נדון ל-9 חודשי מאסר, הרשעה נוספת מ-2014 בגין היתחזות לאחר, הפרת הוראה חוקית והפרעה לשוטר, שם נדון ל-8 חודשי מאסר, וכן הרשעה נוספת משנת 2011 בגין פריצה לבניין שאינו דירה ועוד הרשעות מאוחרות בעבירות רכוש והפרת הוראה חוקית במספר רב של מקרים.
גם כתב האישום החדש שהוגש נגד המשיב1, כפי שעולה מתסקיר שירות המבחן, אין בו כדי להטיות את הכף לעבר דחיית בקשתו, גם מהסיבה כי כתב האישום וחומר החקירה הקשור אליו לא הובאו לעיוני ולא ניתן היה לבחון את נסיבותיהם, ובמיוחד בשים לב לסוג ומהות העבירה המיוחסת למשיב שם, (אי ציות להוראת שוטר), על רקע המסוכנות הנשקפת מהמשיב בעניינינו על רקע מעורבות בעבירות רכוש חמורות.
...
המדינה לא השלימה עם החלטתי זו ובמסגרת ערר שהוגש מטעמה, בית המשפט המחוזי הנכבד הורה על מעצרם של המשיבים 2 ו-3 באזוק אלקטרוני כל אחד בביתו בטובא, בפיקוח אנושי צמוד ומתן הפקדות.
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ הצדדים ועיינתי בתסקירי המעצר מצאתי להיעתר לבקשה.
בשים לב לכל האמור, אני נעתרת לבקשת המשיב ומורה על פתיחת חלונות באזוק האלקטרוני בימים ראשון, שלישי ושישי בין השעות 17:00 עד 19:00, ובלבד שהיציאה ממקום המעצר בפיקוח תהיה בליווי צמוד של אחד המפקחים.
לאור בקשת המבקשת, מורה על עיכוב ביצוע החלטתי עד ליום 16.2.21 שעה 12:00 לצורך הגשת ערר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לחובת הנאשם הרשעה בעבירות הפרעה לשוטר והעלבת עובד ציבור שנעברה בשנת 2009.
נסיבה זו אומנם לא הופיעה בכתב האישום, אך הנאשם עצמו ציין עובדה זו בפני שירות המבחן כאשר ביקש להסביר את הסיבות לקרות הארוע והדבר אף עלה בטיעוני הצדדים לעונש ללא כל היתנגדות (ועל כן יש לראות בכך התניה על האמור בסעיף 40י' לחוק העונשין, כפי שנהגו הצדדים ביחס להגשת הסירטון בשלב הטיעון לעונש).
...
לאחר עיון בתסקיר שירות המבחן ובחינת טיעוני הנאשם, לא שוכנעתי שהוכחה פגיעה שכזו במקרה זה. אנמק מסקנתי להלן.
סיכומו של דבר, אני דוחה את הבקשה לביטול ההרשעה.
סיכומו של דבר, לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים, הן לקולה והן לחומרה, אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר על תנאי למשך 3 חודשים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור במשך שנתיים כל עבירת אלימות פיזית כלפי גופו של אדם.
אני מחייב את הנאשם לבצע 140 שעות של"צ בהתאם לתכנית שיגיש שירות המבחן בתוך 45 ימים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי הנאשם הודה והורשע בעובדות כתב אישום מתוקן המייחס לנאשם ביצוע עבירות תקיפת סתם לפי סעיף 379 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין") וכן עבירת איומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין.
ראו למשל ת"פ (ר"ל) 32019-03-16 מדינת ישראל נ' בן שקד, שם הורשע הנאשם, בעל עבר פלילי, בעבירות של איומים, הפרעה לשוטר והעלבת עובד ציבור.
...
לאחר שבחנתי את הערכים המוגנים שנפגעו מביצוע העבירה על ידי הנאשם, מידת הפגיעה בערכים אלו, ובנסיבות ביצוע העבירה, הרי שאני קובע כי מתחם העונש במקרה זה, נע בין מאסר על תנאי לבין 6 חודשי מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח, זאת לצד מאסר מותנה מרתיע, פיצוי משמעותי וקנס מידתי.
סוף דבר לאחר ששקלתי את כלל השיקולים לעיל, לקולה ולחומרה, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי הנאשמים הורשעו על פי הודאתם ובמסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן, בעבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו לפי סעיף 275 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"), ובהתנגדות למעצר, עבירה לפי סעיף 47 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969.
לנאשם יוחסו עבירות של הפרעה לשוטר, העלבת עובד ציבור והתנגדות למעצר, לאחר שבמהלך הפגנה התבטא בגסות כלפי שוטרים, סרב להכנס לניידת והתנגד למעצרו תוך שאחז בדלת הניידת ודחף עצמו לאחור.
...
לאור כל האמור, המליץ שירות המבחן על הטלת צו של"צ בהיקף של 140 שעות והטלת מאסר מותנה.
בהתאם לתיקון 113 לחוק (סעיף 40 י"ג), ולאחר שקלול מכלול הנסיבות והשיקולים הרלוונטיים, אני סבורה שמתחם העונש ההולם את המעשה נע בין מאסר מותנה לצד רכיב מוחשי בדמות קנס או צו של"צ וכן פיצוי לנפגעי העבירה, ועד למספר חודשי מאסר בפועל בדרך של עבודות שירות לצד מאסר על תנאי ופיצוי לנפגעי העבירה.
סוף דבר לאחר ששקלתי את רכיבי הענישה השונים – סוגם, מידתם והשפעתם ההדדית, החלטתי לגזור על כל אחד מן הנאשמים את העונשים כדלקמן: על הנאשם 1: מאסר בן שלושה חודשים שאותו לא יישא הנאשם אלא אם יעבור בתוך שלוש שנים מהיום עבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו או התנגדות למעצר ויורשע בה בדין בתוך התקופה או לאחריה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו