מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום: גניבה בידי עובד בצוותא

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

רקע בתאריך 19.10.20 הוגש כנגד הנאשמים כתב אישום המייחס להם עבירה של גניבה בידי עובד בצוותא, לפי סעיפים 383(א)(1)+391+29 לחוק העונשין, תשל"ז-1977.
...
טענות ב"כ הנאשמים במקרה שלפני נשמעו לי מטרידות כשלעצמן, ואולם למקרא הסברי המאשימה בכל הנוגע לשלב המאוחר יחסית בו הועלתה טענתם בדבר הנסיבות שהובילו להודאתם בביצוע העבירה (ובהעדר הכחשה מצדם של טענה זו), ולנוכח הצורך לבדקה, לא שוכנעתי כי מדובר במצב שבו אופן התנהלות המאשימה ו/או יחידת החקירות, היה הגורם הבלעדי שהוביל לשיהוי בהגשת כתב האישום וכי התנהלותה של מי מהן היתה כה לקויה עד כי יש בה כדי להצדיק את ביטולו.
בשלב זה לפחות, נראה כי לנאשמים עצמם היתה תרומה לכך גם כן. מפני כל האמור לעיל וגם לאור חומרת העבירה של גניבה בידי עובד והאינטרסים המוגנים העומדים בבסיסה, לא מצאתי הצדקה להורות על ביטול כתב האישום בשלב מקדמי זה. עם זאת אבהיר כי אין בכך כדי לשלול את האפשרות שהיה ובתום הליך בירור האשמה אגיע למסקנה שהגנת הנאשמים נפגעה באופן כזה או אחר כתוצאה מהתנהלות יחידת החקירות ו/או המאשימה, כי אז ימצא הדבר את ביטויו – אם בקביעת אשמתם או אשמתו של מי מהם, ואם לעניין העונש שיושת עליהם או על מי מהם היה ויורשע, הכל בהתאם לנסיבות.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בפני בקשה להורות על מעצרה של המשיבה עד תום ההליכים המשפטיים המתנהלים כנגדה, על פי הקבוע בסעיף 21 לחוק סדר הדין הפלילי [סמכויות אכיפה – מעצרים] תשנ"ו – 1996 כנגד המשיבה הוגש כתב אישום המייחס לה עבירות של גניבה בידי עובד ממעביד, בצוותא חדא, קשירת קשר לפשע, סחר בסמים בצוותא חדא והחזקת סמים שלא לצריכה עצמית.
...
אני סבורה כי יש מקום לבחינה מעמיקה של המסוכנות הנשקפת מן המשיבה בטרם שחרורה לחלופת מעצר.
אינני פוסלת את החלופה הנ"ל ועם זאת אני סבורה כי יש מקום לבחינה מעמיקה יותר של המפקחים, יש לבחון את התאמתם למלאכת הפיקוח ויכולתם להתמיד במשימה תקופה ממושכת, בשים לב שעסקינן בשני מפקחים בלבד, ובשים לב למחויבויותיהם הנוספות, (לרבות פיקוח של האב על אדם נוסף – מוזס).
הנני קובעת להמשך דיון, לאחר קבלת תסקיר מעצר, ליום 13.11.19 בשעה 10:00.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

כתוצאה ממעשיהם של הנאשמים ומקלדה נגרמו לחברת החשמל נזקים בהקף של כמה מאות אלפי ש"ח. עוד ראוי לציין כי בכתב האישום יוחסה לנאשמים עבירה של גניבה בידי עובד בצוותא – עבירה על סעיף 391 ביחד עם סעיף 29 (ב) לחוק העונשין, אך על אף שמצאתי כי ביצעו המעשים המיוחסים להם, הרי שמהבחינה המשפטית לא שוכנעתי כי ראוי לראות בהם משום "עובדים" של חברת החשמל, ומכאן הרשעתם בעבירה החלופית.
...
לפיכך, לאחר שנתתי דעתי לכל האמור לעיל אני סבור כי מתחם העונש ההולם למעשיהם של הנאשמים נע בטווח שבין 9 חודשי מאסר בפועל לבין 30 חודשי מאסר בפועל, לצד מאסר על תנאי, קנס ופיצוי הולם.
עם זאת, לאחר שנתתי דעתי לכלל השיקולים, אני סבור כי ראוי במקרה זה להימנע ממיצוי הדין וכי ניתן להסתפק בתקופת מאסר קצרה יותר, קרובה יותר לרף התחתון של המתחם, מתוך תקווה כי די יהיה בתקופת מאסר מתונה באופן יחסי על מנת להרתיע את הנאשמים ואחרים כמותם מביצוע מעשים דומים בעתיד.
לאור כל האמור לעיל הנני דן כל אחד מהנאשמים לעונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 12 חודשים.

בהליך תיק פלילי קהילתי (תפ"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כתב אישום מתוקן הנאשם הודה בעובדות כתב האישום המתוקן והורשע בבצוע עבירה של גניבה בידי עובד ממעבידו בצוותא לפי סעיף 391 יחד עם סעיף 29(א) לחוק העונשין התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין).
...
כיוון שכך, אינני מקבל את טענת המאשימה שמתחם העונש ההולם מתחיל ממספר חודשי מאסר בפועל שיכול וירוצו בעבודות שירות, ולכן הנני קובע שהמתחם מתחיל ממאסר על תנאי.
על כן הנני קובע שמתחם העונש ההולם לאירוע העברייני שבו הורשע הנאשם, כאשר סכום הגניבה הוא 1,300 ₪ ועוד שתי חפיסות סיגריות, נע בין מאסר על תנאי ועד 10 חודשי מאסר בפועל, בצירוף קנס ופיצוי למעסיק.
הפער הקטן והמצומצם בין סכום הגניבה בפועל לבין המינימום שנקבע על ידי המחוקק כדי שתתקיים העבירה של גניבה ממעביד, מטים את הכף לעבר המסקנה שיש להסתפק במאסר על תנאי, וזאת על אף העבודה שיש לנאשם עבר פלילי קודם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנאשם הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב האישום המתוקן ,בעבירות של גניבה בידי עובד הציבור בצוותא חדא (ריבוי עבירות), עבירה לפי סעיף 390 יחד עם סעיף 29 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"); קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות בצוותא חדא (ריבוי עבירות), עבירה לפי סעיף 415 סייפא יחד עם סעיף 29 לחוק העונשין וסיוע למירמה והפרת אמונים עבירה לפי סעיף 284 יחד עם סעיף 31 לחוק העונשין.
...
מתחם הענישה ההולם- לאחר סקירת כלל הפסיקה שהוגשה על ידי ב"כ הצדדים, סבורני כי מתחם הענישה נע בין 14 ל – 32 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית.
דין טענה זו להידחות.
לאור האמור הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 12 חודשי מאסר בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו