הנאשם הורשע, לאחר שמיעת ראיות, בכתב אישום חמור, לפיו, ביום 31.7.17, בשעה 04:34 לערך, נהג ברכב בתל אביב וזאת על אף היותו בלתי מורשה לנהיגה, שיכור ותחת השפעת סמים מסוכנים, כמפורט בכתב האישום ובהרחבה בהכרעת הדין, שניתנה ביום 25.10.20.
...
ברע"פ 1466/11 פטחוב נגד מדינת ישראל, נאמר:
"בית המשפט המחוזי הלך כברת דרך לעבר המבקש נוכח ההליך השיקומי שעבר ונסיבותיו הקשות, אף שבמעשיו העמיד בסיכון עצום עוברי דרך תמימים, ומכאן חומרתם. יודגש, כי אין מדובר במעשה יחיד ובודד (אף לאחר שבוטלה ההרשעה בת"פ 9941/08) אלא בסדרת מעשים, המצטרפים להרשעות קודמות. לבית המשפט רצון עז לראות בשיקומו של אדם, אך חובתו הראשונה במעלה היא כלפי הציבור, שהמבקש העמידו בסיכון. הנוסע בשכרות ומסרב להיבדק, הנוסע וסמים באמתחתו (ואין חולק כי המדובר במשתמש) - ברי כי יש במעשיו סכנה מובנית לציבור, שאין מנוס מענישה עליה. בעבר נזדמן לי לכנות נוסע בשכרות מכונת מוות נעה; צר על המבקש, אך צר יותר על הציבור שיש להגן עליו, והיא היא חובה אנושית - מצפונית מדרגה ראשונה, וכמובן חובה משפטית...".
לפיכך, בנסיבות של נהיגה בשכרות ולאור הערך החברתי שנפגע – סיכון חיי אדם והפגיעה הקשה בו ולאור מדיניות הענישה הנוהגת בתחום כפי שנקבע על ידי בית המשפט העליון בפסקי הדין הנ"ל וכן ברע"פ 5094/12 חטיב נ' מ"י, רע"פ 9272/12 טנצפף נ' מ"י ועוד, הרי שמתחם הענישה כולל פסילה בפועל לתקופה שבין 24 חודשים ל-48 חודשים ובין מאסר מותנה למאסר בפועל, לתקופה שלא תעלה על 12 חודשים.
בע"פ 6492/12 שריף דיראווי נ' מדינת ישראל , פסק כבוד בית המשפט העליון :
"על מערכת אכיפת החוק להטיל את הסנקציה המתאימה, כדי לאפשר לציבור המשתמשים בדרך הגעה בטוחה למחוז חפצם. בעבירות תעבורה יש משמעות למבחן התוצאה, ויש גם משמעות למבחן התוצאה הפוטנציאלית, אפילו לא התממשה".
לאור כל האמור לעיל, אני סבורה כי מתחם הענישה הכולל לעבירות בהן הורשע הנאשם, הנו פסילה בפועל לתקופה שבין 3 שנים ועד 6 שנים , מאסר בפועל לתקופה שבין 6 חודשים ועד 24 חודשים ורכיבי ענישה נוספים.
לאור כל האמור לעיל ולאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
אני דנה את הנאשם לשמונה חודשי מאסר בפועל, אשר ירוצו בעבודות שירות, על פי חוות דעת הממונה על עבודות השירות.
אני דנה את הנאשם ל-12 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.