מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום נגד חברת ההסעות בגין הסעות בשכר

בהליך תיק תחבורה (תת"ח) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפתח הכרעת הדין אני מוצא להודיע, כמצוות המחוקק, כי החלטתי לזכות את הנאשם מהעברות המיוחסות לו. כתב האישום נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו את העבירות הבאות:  -היתנהגות בלתי הולמת, עבירה לפי תקנה 416(א) לתקנות התעבורה, תשכ"א 1961 (להלן: "התקנות"), ועבירה לפי סעיף 62(1) ולסעיף 68 לפקודת התעבורה (נוסח חדש) תשכ"א 1961 (להלן: "הפקודה").
-דרישת שכר הסעה שלא כדין , עבירה לפי תקנה 512(1) לתקנות, עבירה לפי סעיף 62(1) וסעיף 68 לפקודה.
  על-פי הנטען בכתב האישום, הנאשם הנו הבעלים של מונית, מס' רשוי 98-590-26 (להלן: "המונית"), ורישיון להפעלתה שמספרו 2647 (להלן: "רישיון ההסעה").
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את עדויות הצדדים, המסמכים שנערכו; ולנוכח התרשמותי האישית מכלל העדויות שהובאו בפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי המאשימה לא הצליחה להוכיח את עובדות כתב האישום מעבר לכל ספק סביר וכי הנאשם הצליח לבסס את אותו ספק סביר, בגינו יש לפטור אותו מאחריותו למיוחס לו. בע"פ 7220/05 נימר נ' מ"י (לא פורסם) נפסק, בין היתר, כי: "הקפו של הספק הסביר נעוץ באיזון הראוי בין ההגנה על חזקת החפות לבין אינטרס החברה להיתגונן מפני עבריינים...ספק סביר המצדיק זכוי הוא ספק המותיר, על פי מבחני השכל ישר, הגיון ונסיון חיים, שאלה אמיתית באשר לאשמת הנאשם. לא כל ספק שהוא, ויהא המרוחק והדמיוני ביותר, עונה למבחן זה...". (אה גם: דנ"פ 3391/94 בן ארי נ' מ"י, פ"ד נא (2) 377, 437).
...
בפתח הכרעת הדין אני מוצא להודיע, כמצוות המחוקק, כי החלטתי לזכות את הנאשם מהעבירות המיוחסות לו. כתב האישום נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו את העבירות הבאות:  -התנהגות בלתי הולמת, עבירה לפי תקנה 416(א) לתקנות התעבורה, תשכ"א 1961 (להלן: "התקנות"), ועבירה לפי סעיף 62(1) ולסעיף 68 לפקודת התעבורה (נוסח חדש) תשכ"א 1961 (להלן: "הפקודה").
מכל האמור לעיל, הגעתי למסקנה כי המאשימה לא הצליחה להוכיח את זהותו של הנאשם מעבר לספק הסביר.
סוף דבר, אני מזכה את הנאשם.
נוכח המסקנה אליה הגעתי, איני רואה הצדקה להמתין עד למועד הדיון הקבוע, אלא ליתן את הכרעת הדין בהיעדר הצדדים.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בנידון הוגש כנגד הנהג כתב אישום לבית המשפט לתעבורה בפתח תקווה שייחס לו עבירות של נהיגה בקלות ראש ועבירה של הסעת רכב שמשקלו עולה ב 25% מעל המותר.
דיון והכרעה המסגרת הנורמאטיבית לדיוננו מצויה בסעיף 32(א) לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח משולב], תשכ"ט-1969 (להלן: הפקודה) הקובע את סמכות התפיסה במקרה דנן: "רשאי שוטר לתפוס חפץ, אם יש לו יסוד סביר להניח כי באותו חפץ נעברה, או עומדים לעבור, עבירה, או שהוא עשוי לשמש ראיה בהליך משפטי בשל עבירה, או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לביצועה". מלשון סעיף 32 לעיל עולה כי תפיסה כאמור יכולה להתבצע למגוון תכליות, וביניהם: תכלית מניעתית ביחס לחפץ העשוי לשמש לבצוע עבירה שטרם נעברה; תכלית ראייתית – אם החפץ עשוי לשמש ראייה בהליך משפטי בשל עבירה; או תכלית של חילוט – אם בחפץ נעשה שימוש לצורך עבירה, או שניתן כשכר בעד ביצוע עבירה או כאמצעי לבצוע.
24.6.20 ליקויי בטיחות ב – 2 משאיות משאית 6367231 משאית 6367331 העבירות נכללו בכתב האישום כנגד החברה ובעלי התפקידים (ת"פ 4579-07-20) כאמור לעיל, כנגד החברה, נהגיה וקציני הבטיחות תלויים ועומדים שני כתבי אישום המייחסים להם עבירות של חריגות משקל וליקויי בטיחות – הראשון, מתייחס לחריגת המשקל שבוצעה בתפוסים מושאי ההליך דנן; והשני פ"ל (תעבורה חדרה) 12569-03-19 שההקראה בו קבועה ליום 17.9.20.
...
משכך, במכלול הדברים סבורני כי מתקיימת עילה להמשך תפיסת המשאית.
בשים לב לכלל השיקולים לעיל, אני מורה על קבלתו החלקית של הערר וקובע כי התפוסים ישוחררו בתנאים הבאים: הפקדה בסכום של 250,000 ₪, במזומן או בערבות בנקאית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

גם בהתאם לעובדות שפורטו בכתב האישום שהוגש כנגד הנתבע כך נטען: "... לאחר שנוסעיו שבו ועלו לרכבו, החל הנאשם בנסיעה איטית דרומה לכיוון ראס אל עמוד כשבכוונתו לפנות פניית פרסה ולשוב אל העיר העתיקה. סאלח אבו נאב (להלן: "המנוח") רכב על קטנוע מסגו "סאן יאנג" (להלן: "הקטנוע") יחד עם ס.ע. (להלן: "ס").
(3) מטרה עסקית של הסעת נוסעים ברכב, כנגד תשלום, שכר או תמורה אחרת, ובילבד שהמטרה צוינה במפורש בתעודת הביטוח" (ההדגשה שלי הח"מ ואינה במקור).
שכן, על פי עדותה של הגב' יוליה חוביץ', הנתבע לא גבה תשלום בגין הסעתה היא וחבריה לירושלים, כי אם עשה זאת בהיתנדבות.
על מנת ששומרה תצא ידי חובתה בהוכחת התקיימותה של "הסעה בשכר" עליה לעמוד בהוכחת שני תנאים מצטברים: האחד - ההסעה נועדה למטרות רווח; השני – ההסעה נעשתה במסגרת עסק של הסעות [ראו: ע"א 188/84 צור חברה לביטוח בע"מ נ' חדד [פורסם בנבו] ( 18.5.1986) ו- ע"א 559/91 המאגר הישראלי לביטוח רכב (הפול) נ' עיסא [פורסם בנבו] (11.8.1993) (להלן: פרשת עיסא)].
...
דין התביעה כנגד הנתבעת 1 להידחות וכך אני מורה.
דין ההודעה כנגד צד ג' להידחות אף היא, וכך אני מורה.
להמשך הדיון בשאלת הנזק, אני קובעת מועד לדיון ביום 3.11.2022, בשעה 09:30.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מסר התייחסותו לגבי העבירה נשוא כתב האישום; שבמסגרת עבודתו, החל לגייס עובדים לחברה, יצר קשר עם תושב הרשות, אשר על אף שחשד, כי מדובר בתושב הרשות, לא ביקש שיציג בפניו היתר עבודה/שהייה מאחר ורצה להרשים את מנהליו בעבודה.
בעיניין זה אף התרשם שירות המבחן, כי הנאשם עסוק בעיקר במחירים שמשלם כתוצאה מההליך המשפטי כנגדו.
בית המשפט העליון עמד על תכלית ההחמרה בענישה הקבוע בחוק הכניסה לישראל בגין הסעה והעסקה של תושב האיזור ללא אישור כדין: "חוק הכניסה לישראל קובע מדרג חומרה שלפיו העבירה של הסעת שוהים בלתי חוקיים (כמו גם העסקתם והלנתם) הנה חמורה מעבירה של השהייה הבלתי חוקית כשלעצמה, ובפסיקה הושם דגש על החומרה והאשם הדבק בתושבי ישראל המסיעים שוהים בלתי חוקיים למען בצע כסף, ועל ידי כך יוצרים אף סיכון בטחוני". (ראו ע"פ 6545/16 אסקפי נ' מדינת ישראל, פסקה 10 (21.2.17); וראו עוד ברע"פ 3173/09 פראגין נ' מדינת ישראל, (5.5.09); ע"פ 617/15 מונתסר נ' מדינת ישראל (2.4.2015)).
רע"פ 323/17 אמג'ד יאסין נ' מדינת ישראל (11.1.17) – נאשם שהורשע בשני כתבי אישום בגין עבירות של הסעת שב"ח בשכר (פעם שני שוהים שהיו מוסתרים מהעין ובפעם השנייה שלושה שוהים).
...
מכל האמור, אני קובעת כי הפגיעה בערכים המוגנים הינה במדרג הבינוני נמוך.
בשקלול כל הנסיבות שפורטו לעיל, העובדה שהנאשם תר אחר שוהים זרים במטרה להעסיקם ואף הסיע אותם ממקומם ואפילו מדובר באזור המצוי בתחומי ישראל, מאידך שזמן העסקתם היה קצר, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם נע בין מאסר קצר שיכול וירוצה בעבודות שירות ועד 6 חודשי מאסר.
לפיכך, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 2 חודשי מאסר, שאותם יוכל לרצות באופן של עבודות שירות, על פי המלצת הממונה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

העובדות והמחלוקת התובע הנו אזרח ותושב ישראל, נהג אוטובוס מזה 30 שנים, העובד בחברת הסעות פרטית.
התלונה נבדקה על ידי משטרת ישראל, נגבו עדויות, התובע נחקר תחת אזהרה, התיק הועבר לפרקליטות ונסגר מחוסר ראיות מספיקות להגשת כתב אישום כנגד התובע.
הפצוי הנתבע בתביעה, מורכב מתקרת הפצוי הסטאטוטורי, ללא הוכחת נזק, בסך של 50,000 ₪, לפי סעיף 7א(ב) לחוק וכן מפיצו, לאחר הוכחת נזק, בסך של 6,755 ₪ לפי פקודת הנזיקין, בגין אובדן שני ימי עבודה (סך של 1,000 ₪), שכר טירחת עו"ד (סך של 1,755 ₪), הוצאות נילוות (סך של 1,000 ₪) ועגמת נפש (סך של 3,000 ₪).
...
גם לו הייתי הולכת כברת דרך עם התובע וקובעת כי הנתבעת פעלה כפי שפעלה מתוך מחשבה להרע לתובע, הרי שלפי ההלכה הפסוקה, מניע זר או אפילו "מרושע" אינו שולל את ההגנה לפי סעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע, בהינתן כך שמגיש התלונה מאמין באמיתות תלונתו, הרציונל לכך נקבע בפסק דינו של השופט ברק בעניין ריימר‏: "לעתים קרובות למדיי לא נעשה הדיווח מתוך מטרה נעלה של הגשמת שלטון החוק אלא מתוך מטרה של פגיעה. אך לממונים על חקירות פשעים ועבירות יש עניין בקבלת מידע אמיתי, גם אם המניע למסירתו הוא פסול, ויש על-כן לציבור עניין, כי מי שמוסר מידע, שהוא מאמין בנכונותו, ייהנה מהגנת החוק, שאם לא כן עשויים בני הציבור להסס במסירת מידע, שמא יוכח, כי פעלו כפי שפעלו מתוך מניע אישי ולא מתוך מניע ציבורי כן". הנה כי כן, אני קובעת, על יסוד עדותה של הנתבעת, כי היא האמינה באופן סובייקטיבי באמיתות תלונתה כי בנה הקטין, אשר חזר במצב רגשי חריג מההסעה ומירר בבכי, הותקף על ידי נהג האוטובוס.
לפיכך, אני קובעת, כי הגשת התלונה בענייננו, לא חרגה מתחום הסביר, בנסיבות האמורות בסעיף 15 לחוק.
אני סבורה, כי אף שחבריו של הקטין לא ראו כי התובע תקף אותו, היה לנתבעת בסיס עובדתי להאמין כי כך קרה, וזאת מהיכרותה את בנהּ ואת התנהלותו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו