מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום מתוקן: תקיפת עובד ציבור

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע ביום 7.6.21, הורשע הנאשם על-פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן, בעבירות תקיפת עובד ציבור, לפי סעיף 382א(א) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: החוק).
...
לתימוכין בדבריו הפנה לעפ"ג 40902-04-21 שם נדחה ערעורו של נאשם, נעדר עבר פלילי, אשר תקף ואיים על רופא לאחר שביתו לא קיבלה טיפול הולם.
מכל המקובץ לעיל, סבורני, כי מתחם הענישה ההולם לעבירה שביצע הנאשם בנסיבות המתוארות נע מספר חודשי מאסר לשנת מאסר.
סוף דבר: לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים כמפורט לעיל אני מטילה על הנאשם את העונשים הבאים: 7 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו של הנאשם בהתאם לרישומי שב"ס. הפעלת מאסר מותנה מת"פ 18283-04-19, בן 6 חודשים, מחציתו בחופף ומחציתו במצטבר לעונש שהוטל עליו בתיק זה. בסה"כ ירצה הנאשם 10 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאשם 2 הורשע על יסוד הודאתו, במסגרת הסדר טיעון דיוני, בכתב אישום מתוקן, בעבירות של תקיפת עובד ציבור לפי סעיף 382א לחוק העונשין, תשל"ז –1977 (להלן: החוק) - 2 עבירות, תקיפה הגורמת חבלה של ממש – לפי סעיף 380 לחוק ואיומים לפי סעיף 192 לחוק.
...
בהינתן כלל הטעמים שמניתי לעיל, כנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה, סבורני כי ניתן למקם את הנאשם לקראת מחציתו של המתחם העונשי ההולם שנקבע, ובתוך כך להשית עליו את תקופת המאסר המקסימלית שניתן לרצות בדרך של עבודות שירות לצד, ענישה נלווית ופיצוי למתלוננים – הפקחים, ללא ניכוי ימי המעצר.
סוף דבר מכלל הטעמים לעיל, אני גוזר על הנאשם 2, את העונשים הבאים: מאסר בן 9 חודשים (ללא ניכוי ימי מעצר), אשר ירוצה בדרך של עבודות שירות, בהתאם לחוו"ד הממונה שהוגשה לתיק.
המזכירות תעביר החלטתי לממונה על עבודות השירות ולשירות המבחן.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

ברע"פ 1648/14 יפרח נגד מדינת ישראל (08/04/14), דחה בית המשפט העליון בקשת רשות ערעור של נאשם אשר הורשע, בהתאם להודאתו בכתב אישום מתוקן, בבצוע עבירת תקיפת עובד ציבור והפרעה לעובד ציבור, וזאת לאחר שתקף 2 חוקרי מע"מ שהגיעו לביתו לצורך חפוש בכך שקימט את הצוו שהוגש לו וניסה לדחוף אותו בכוח לפיו של אחד החוקרים ואיים על החוקרים.
...
באיזון בין השיקולים השונים, ולאחר ששקלתי נסיבות חייו של הנאשם ומאמציו להשתקם ואף השתלבותו לאחרונה בהליך טיפולי, לצד גורמי הסיכון שעלו בתסקיר שירות המבחן, עברו הפלילי והעונש שהוטל על האחר, שוכנעתי כי יש לגזור על הנאשם עונש ברף הנמוך של המתחם, דהיינו הטלת עונש מאסר קצר אשר יכול וירוצה בדרך של עבודות שירות, לצד ענישה נלווית.
במצב דברים זה, עולה השאלה האם בשל מצב רפואי יהא זה צודק ונכון להורות על ריצוי המאסר מאחורי סורג ובריח? סבורני כי במקרה זה התשובה לשאלה זו היא שלילית ואנמק.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים מהיום שלא יעבור שוב עבירה לפי סימן ח' לפרק י' לחוק העונשין ו/או עבירה לפי סימן י"א לפרק ח' לחוק העונשין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

כתבי -האישום: הנאשם הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טעון, בכתב אישום מתוקן בעבירות של תקיפת עובד ציבור, לפי סעיף 382א(א) לחוק העונשין, תשל"ז 1977 (להלן "חוק העונשין"), חבלה חמורה, לפי סעיף 333 לחוק העונשין, ואיומים לפי סעיף 192 לחוק העונשין.
...
עפ"ג (חי') 4007-01-16 וולקוביץ נ' מדינת ישראל (18.2.16), נדחה ערעורו של נאשם, אשר הורשע בעבירה של גרימת חבלה חמורה, בשל כך שתקף את אחותו באגרופים וגרם לה שברים וחתכים בפניה.
עפ"ג (מח' מרכז- לוד) 30709-01-12 לופט נ' מדינת ישראל (27.3.12) נדחה ערעורו של נאשם אשר תקף עובר אורח שהעיר לו על מטרד שיצר עקב הפעלת מוזיקה בקול רם. הנאשם תקפו במכת אגרוף אשר כתוצאה ממנה נפל המתלונן ונגרמו לו שברים באף.
בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40 יג'), סבורני, כי מתחם העונש ההולם ביחס לשני כתבי -האישום הינו החל מ-12 חודשי מאסר בפועל ועד ל- 32 חודשי מאסר בפועל, לצד ענישה נלווית לרבות רכיב של פיצוי לנפגעי העבירה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

כתב האישום הנאשם הורשע על פי הודאתו לאחר שחזר בו מכפירתו בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום המתוקן – תקיפת עובד ציבור עבירה לפי סעיף 382א(א) לחוק העונשין, תשל"ז -1977.
...
כאמור, מדובר באירוע ספונטני שהתרחש בסמוך לתחנת המשטרה והנאשם הודה בתקיפת עובד ציבור ואולם, מהתמונות אותן הגישה המאשימה (ת/1) ניתן להתרשם מטענת הנאשם שלא זיהה שמדובר במאבטח כך שבנסיבות חריגות אלה ולאור החבלות שנגרמו למתלונן, מבלי להקל ראש בחומרת האירוע, אני סבור שמידת הפגיעה בערכים נמוכה.
   "ביסוד הענישה אינו עומד שיקול אחד ויחיד, אלא מכלול של שיקולים. במלאכת הענישה בכל מקרה ומקרה חייב השופט למצוא את המשקל הראוי שיש להעניק לכל אחד מהשיקולים הנזכרים, תוך שהוא מודע לכך כי לעיתים קרובות שיקול אחד בא על חשבונו של שיקול אחר. מכאן, שהעונש אשר מוטל בסופו של דבר על הנאשם, אינו אלא תוצאה "משוקללת" – אם תרצה פשרה – של השיקולים השונים שיש להביאם בחשבון.
אני תמים דעים עם עמדתה של המאשימה שביקשה למקם את הנאשם בתחתית מתחם הענישה ואני סבור שטוב עשתה.
באיזון בין השיקולים השונים, בשים לב לצורך להחמיר עם מבצעי העבירות כלפי עובדי הציבור מחד ובשים לב לנתוני הנאשם שבפניי מנגד, סבורני שענישה בדמות של"צ, לצד הטלת עונש מאסר מותנה שירתיע את הנאשם מלשוב על טעויותיו ופיצוי למתלונן יש בהם כדי לבטא את האיזון הראוי במקרה זה. לאחר שנשקלו השיקולים הרלוונטיים שצוינו, אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בפרק זמן זה, כל עבירת אלימות כלפי הגוף שעונשה שנתיים מאסר ומעלה ויורשע בה על פי חוק העונשין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו