דיון
סעיף 47 לפקודת התעבורה, מקנה לקצין מישטרה את הסמכות לפסול מנהלית רישיונו של נהג וסעיף 47(ה)(2) קובע בנוגע לסמכות הקצין כי: "בעבירה שגרמה לתאונת דרכים שבה ניחבל אדם או ניזוק רכוש – רשאי הוא לפסול את הנהג מהחזיק ברשיון נהיגה לתקופה של 60 ימים."
הסעיף הרלוואנטי לצורך דיון בבקשה שבפני הינו סעיף 48 לפקודת התעבורה.
כך למשל
בבש"פ 2177-98 רוברט ארנביב נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 5.5.1998);) (להלן:" פרשת ארנביב ")נקבע:
"עם זאת, מן השלב שבו מדובר - הוא שלב החקירה, הקודם אף לגיבוש עמדתה של התביעה אם להגיש כתב-אישום - נובע כי הראיות הנדרשות אינן בעוצמה הזהה ל"ראיות לכאורה" הדרושות להגשת כתב-אישום.
ואילו לצורך פסילה מינהלית, די בראיות המלמדות כי הנהג היה מעורב בתאונת-דרכים קטלנית.
כמו כן, ניתן לפנות לדברי בית המשפט המחוזי במסגרת עח (חי') 23317-08-21 ג'ואד אבו ריא נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 15.9.22) (להלן:" עניין אבו ריא) "כפי שנקבע לא אחת בפסיקה, קיומן של ראיות התומכות באשמה וכנגדן ראיות התומכות בחפות, איננה מחייבת את המסקנה לפיה לא הוכח קיומן של ראיות לכאורה להוכחת האשמה. בשלב הדיון בבקשת פסילה עד תום ההליכים בוחן בית המשפט את השאלה: באם ינתן אמון בראיות המאשימה, האם יהיה בכך כדי להוכיח את אשמת הנאשם?, וככל שהתשובה לשאלה זו חיובית, הורם הנטל הנידרש של ראיות לכאורה (ראו בש"פ 4438/14 יצחק נאג'י נ' מדינת ישראל (7.7.2014), פסקה 5)(להלן-"ענין נאג'י").
...
כמו כן, ניתן לפנות לדברי בית המשפט המחוזי במסגרת עח (חי') 23317-08-21 ג'ואד אבו ריא נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 15.9.22) (להלן:" עניין אבו ריא) "כפי שנקבע לא אחת בפסיקה, קיומן של ראיות התומכות באשמה וכנגדן ראיות התומכות בחפות, איננה מחייבת את המסקנה לפיה לא הוכח קיומן של ראיות לכאורה להוכחת האשמה. בשלב הדיון בבקשת פסילה עד תום ההליכים בוחן בית המשפט את השאלה: באם ינתן אמון בראיות המאשימה, האם יהיה בכך כדי להוכיח את אשמת הנאשם?, וככל שהתשובה לשאלה זו חיובית, הורם הנטל הנדרש של ראיות לכאורה (ראו בש"פ 4438/14 יצחק נאג'י נ' מדינת ישראל (7.7.2014), פסקה 5)(להלן-"ענין נאג'י").
זאת כפי שבא לידי ביטוי גם בבקשתה שלא לראות את תאונה עצמה בעת חקירתה "כי זה מפריד (כך במקור, ש.ש.) אותי".
לסיכום, הרי שלחובתה של המבקשת, עומדות הראיות לכאורה הקיימות כנגדה וכן נסיבות העבירה ותוצאותיה.
לאור זאת החלטתי לקצר את תקופת הפסילה ולהעמידה על על 48 יום.