בהמשך ההחלטה נאמר כי בד בבד עם הגשת הבקשה למעצר עד תום ההליכים, הוגש כתב אישום המייחס לעורר בין השאר עבירה של נהיגה בשיכרות סם ונקבע, כי קיימת ראיות לכאורה לעבירה זו, מבדיקת שתן שהראתה סימני סם.
לפיכך ונוכח פסילה קודמת בגין חשד לנהיגה תחת השפעת סמים והישנותה לכאורה בארוע דנן, נקבע כי קיימת מסוכנות גבוהה להישנות העבירות.
זאת, בהיתחשב בפרק זמן קצר ממועד קבלת רישיון הנהיגה (שנת 2018) ומשנצברו לחובת העורר, שלוש הרשעות בעבירות תעבורה חמורות.
דיון ומסקנות:
בבש"פ 7438/01 כהן נ' מדינת ישראל, פ"ד נו(1) 345 (2001) נקבע: "שאלת מעמדו של כתב-האישום מבחינת תוקפו החוקי היא בודאי שאלה בעלת חשיבות, בין היתר לצורך בירור קיום סמכות מעצר לגבי הנאשם, שהרי כתב-האישום הוא המקור המשפטי המוליד את סמכות המעצר עד תום ההליכים כנגד נאשם. בלעדי כתב-אישום תקף אין סמכות כזו. מכאן, שבהליך מעצר, כשנטענת טענה בדבר תוקפו של כתב-אישום כאמור, יש להתייחס אליה ולבחון אותה. עם זאת הליך מעצר נועד לבחון בדחיפות את שאלת קיומה של סמכות מעצר ואת אופן הפעלתה במקרה נתון. מכאן, אף שיש מקום לבחון את שאלת תקפות כתב-האישום משעולה טענה בעיניין זה, הבחינה הנה לכאורית בלבד, כעולה מטיבו של הליך המעצר ומטרתו, בדומה לבחינה לכאורית בלבד של הראיות הנעשית באותו שלב. בחינה כזו נעשית בקשר ישיר לשאלת המעצר, ורק בקשר אליה...".
בעניינינו, כבר בישיבה הראשונה במסגרת תיק המעצרים, הודיעה המשיבה על תיקון כתב האישום והבקשה ואף הציגה ראיות לכאורה בזיקה לתיקון שהתבקש.
בנסבות אלו, לא מצאתי כי נפגע ניהול הגנת העורר אשר כפר בכתב האישום המקורי ונקבעה ישיבת הוכחות, רק לחודש יולי שנה זו. לצד זאת יוער, כי היה על המשיבה לוודא, ולו גם עובר למועד התשובה לאישום, כי נסרקו לתיק הבקשה וכתב האישום המתוקן ואין לה להלין אלא על עצמה, ולא על העורר, שהשיב לכתב האישום המקורי.
...
והלינה, כנגד העורר שמיהר להשיב לכתב האישום המקורי וטענה, כי לא נפגעו זכויותיו מחמת התיקון ודין הערר להידחות, נוכח מסוכנותו.
לפיכך, נדחה הערר.