לפיכך מיוחסת לנאשם עבירה של החזקת אגרופן או סכין שלא כדין, לפי סעיף 186(א) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין).
תשובת הנאשם – דיון מיום 27.1.21
"אין המדובר בהחזקת סכין, גם על פי ההגדרה. אם נלך לפי ההגדרה, גם אבן מושחזת היא סכין, היא חותכת. הנאשם כופר בעבירה המיוחסת לו. העבירה שכאן היא 497 לחוק העונשין. נבקש את המוצג". ובהמשך: "זה לא היה מוסתר, הוא לא ניסה להסתיר, ולא נעשה בזה שימוש פוגעני. זה לא היה מוסתר, הוא אומר מצאתי את זה. העבירה לטעמי עוון לפי 497". ועוד: "יש לי טענה מקדמית. אטען אותה בפני המותב שישמע את התיק. הנאשם היה עצור 3 חודשים, שהושת עליו העונש. לא עשו שום דבר בענין התיק". ולבסוף: "אין חוות דעת, החוות דעת זה שוטר שהוא לא מומחה לענין. זה אפילו לא חוות דעת. מבקש לזמן גם את מי שחתם על תעודת החיסיון. אני טוען שזה לא סכין, אין חוות דעת שזה סכין. מודה שהחזיק את החפץ הזה".
אם נתמצת: אין מחלוקת על כך שהנאשם החזיק בחפץ המיוחס לו בכתב האישום, אלא שלטענתו אין מדובר בסכין – הא ותו לא. ממילא, הנאשם כפר בטענה כי ניסה להסתיר את החפץ.
...
חרף קיומו של פגם, אין בידי לקבל את טענת ההגנה כי הדרך היחידה לרפא את הפגם היא בפסילת המוצג.
למען הסר ספק, וחרף העובדה כי סוגיית כשרות החזקת הסכין לא עמדה על הפרק, אני קובע כי הנאשם לא עמד בנטל (מאזן הסתברויות) להצביע על מטרה כשרה לשמה החזיק בסכין.
משהגיע בית המשפט למסקנה כי יסודותיה של העבירה הוכחו, די בכך.
התוצאה היא שאני מורה על הרשעתו של הנאשם בעבירה לפי סעיף 186(א) לחוק העונשין.