מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כתב אישום והליכים: תקיפה ואיומים בתוך המשפחה

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כתב האישום הוגש בהליך דחוף, יחד עם בקשה למעצר עד תום ההליכים, אך הנאשם שוחרר בתנאים, שהוקלו במהלך הזמן.
לנוכח כל אלה, ההמלצה היא כי ניתן לסיים את ההליך תוך העמדת הנאשם בצו מבחן, במסגרתו ישולב בתכנית טפול במרכז לטפול באלימות במשפחה.
ב"כ התביעה טענה כי בהתאם להלכה הפסוקה, יש להחמיר בענישה בנוגע לעבירות אלימות בתוך התא המשפחתי.
עוד אציין כי במקרים רבים הסכימה התביעה לסיים הליך בגין תקיפת בת זוג, ללא הרשעה, לאחר שניתן תסקיר שהמליץ כך, וזאת גם כשעובדות האישום היו חמורות באופן משמעותי מאלה שבפניי, וכללו לעיתים הכאת בן הזוג או ביצוע עבירות בנוסף לתקיפתו (ת.פ 10162-09-10 מד"י נ' פלוני (23.2.15); ת.פ 48151-06-14 מד"י נ' סלחית (20.7.15);ת.פ 27456-10-12 מד"י נ' סידי (13.7.15); ת.פ 626-01-11 מד"י נ' פלוני (10.4.14);ת.פ 39734-08-11 מד"י נ' שניידר (14.11.13); ת.פ 20766-05-12 מד"י נ' לוסקי (15.6.13)).
באופן דומה, במקרים רבים הסתיים ההליך הפלילי ללא הרשעה, בנוגע לעבירת איומים (ת.פ 41892-03-10 מד"י נ' פלוני (19.3.13); ת.פ 50605-10-12 מד"י נ' דוד (7.3.13); ת.פ 44307-02-14 מד"י נ' פלוני (16.3.15); ת.פ 14367-06-13 מד"י נ' פלוני (20.4.15); ע"פ 111/14 פלוני נ' מד"י (1.4.14); ע"פ 43351-08-14 אלמיו נ' מד"י (24.11.14); ת.פ 33285-05-14 מד"י נ' אבוקסיס (22.2.15); ת.פ 47916-01-12 מד"י נ' פלוני (15.4.15)).
...
היות שהנטל המוטל על הנאשם בשלב הטיעונים לעונש הוא ברף הוכחה של מאזן הסתברויות, ולאחר שהעיד בפניי אודות הפגיעה הצפויה לו, ולא נסתרה טענתו, שוכנעתי כי עלולה להיגרם לו פגיעה של ממש באם יורשע.
סופו של דבר, אני קובעת כי היחס בין הנזק הצפוי לנאשם כתוצאה מההרשעה, ובין חומרת העבירה והתועלת של ההרשעה לאינטרס הציבורי, אינו סביר.
בהתאם להמלצת שרות המבחן, אני מורה כדלהלן: הנאשם יעמוד בצו מבחן לשנה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

הכרעת הדין, הסדר הטיעון, כתב האישום המתוקן והשתלשלות ההליך הנאשם הורשע על-פי הודאתו בכתב אישום מתוקן (להלן: כתב האישום) ב-איומים, בהתאם לסעיף 192 ל-חוק העונשין, התשל"ז–1977 (להלן: חוק העונשין) ו-תקיפת בת זוג, בהתאם לסעיפים 379 ו-382(ב) ל-חוק העונשין.
אין דין תקיפה חד-פעמית כדין אלימות מתמשכת, אין דין אלימות בתוך המשפחה כדין אלימות כלפי אחרים, אין דין עבירת אלימות אחת כדין אלימות שלצדה עבירות נוספות, כגון איומים, ואין דין תקיפה סתם כדין תקיפה שגרמה לחבלות, ובמסגרת זו גם יש לתת את הדעת לכמותן, הקפן ועוצמתן.
...
הנזק שנגרם לא ברף הגבוה, אך אין להקל ראש בנזק שעלול היה להיגרם, שהוא חמור עשרות מונים – מקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, כי על אף שלמתלוננת לא נגרמו חבלות הנראות לעין – אין להקל ראש בנזק שעלול להיגרם מביצוע העבירות, קל וחומר כאשר מדובר במתלוננת שנמצאת בהריון מתקדם, אשר חיה תחת איום ופחד בביתה שאמור להיות מבצרה.
מתחם העונש ההולם בהינתן הערכים המוגנים ומידת הפגיעה בהם, מדיניות הענישה הנוהגת ונסיבות ביצוע העבירות, תוך התחשבות בכך שמדובר במספר עבירות המהוות אירוע אחד, מקובלת עלי עמדת ב"כ המאשימה לגבי המתחם, ומשכך אני קובעת מתחם הנע ממספר חודשי מאסר, שניתן לרצותם בעבודות שירות עד 18 חודשי מאסר בפועל, בנוסף לענישה נלווית, הכוללת מאסרים מותנים ועיצומים כלכליים.
סוף דבר לא מצאתי מקום לחרוג ממתחם העונש ההולם בשל שיקולי שיקום או הגנה על שלום הציבור לפי הוראות סעיפים 40ד ו-40ה ל-חוק העונשין.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 5 חודשי מאסר, אשר ירוצו בעבודות שירות, בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

נאשם 1 היה בן 25, נשוי ואב לתינוקת, לחובתו הרשעה אחת בעבירות של תקיפת שוטר ואיומים, בהליך בו טרם נגזר דינו, שירות המבחן לא בא בהמלצה טיפולית בעיניינו והמליץ להטיל עליו מאסר שירוצה בדרך של עבודות שירות.
מהפסיקה המפורטת לעיל, מעיון בפסיקה אליה הפנו בתי המשפט בהחלטותיהם אלו וכן מגזרי דין שעניינם עבירות אלימות הניתנים על ידי בתי המשפט חדשות לבקרים, עולה כי בתי המשפט מטילים ענישה שנועדה להאבק בתופעת האלימות לשם מיגורה, תוך היתייחסות לנסיבות הארוע, מידת חומרתו ותוצאותיו, האם האלימות ננקטה על ידי הנאשם לבדו או בצוותא, האם נעשה שימוש בחפץ לצורך התקיפה, מיהות הקורבן, ההכרות או היעדרה בין הצדדים, כאשר לעבירות אלימות בתוך המשפחה יש היתייחסות מיוחדת ומחמירה.
בין היתר, מסרה אלמה: "...אני אשה שחיה בפחד, אני מפחדת ממנו, אני חוששת מהיום שבו הוא ייצא מהכלא... אני מבקשת שיענישו אותו בחומרה רבה...". נדמה כאילו אלמה חזתה את העתיד, שכן כאמור, 4.5 חודשים בלבד לאחר שיחרורו ממאסר בגין תיק זה, איים הנאשם כי יפגע בה, כמתואר בכתב האישום בתיק המצורף.
...
לא קיבלתי את בקשת ב"כ הנאשם לשלוח את הנאשם לקבלת תסקיר משלים, בטענה שעבר שינוי ראשוני ומאחר שקצינת המבחן הגישה את התסקיר בעניינו לאחר מפגש אחד בלבד, ואינני מקבלת את טענתה החוזרת בטיעונים לעונש לפיה היה מקום להורות כך. לשירות המבחן היכרות ממושכת עם הנאשם, מההליכים המשפטיים הקודמים שהתקיימו בעבר בעניינו, החל מגיל 15 בבית המשפט לנוער, וכן מההליכים שהתנהלו במסגרת התיק העיקרי והתיק המצורף.
נוכח כל הנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירות שפורטו לעיל, אני סבורה כי יש לקבוע את עונשו של הנאשם בשליש האמצעי של מתחמי הענישה שנקבעו לעיל, ולהטיל עליו מאסר בפועל, מאסרים מותנים משמעותיים ומרתיעים ופיצוי לקורבנותיו.
סוף דבר אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר לתקופה של 22 חודשים, ובקיזוז ימי מעצרו על פי רישומי שב"ס. מאסר למשך 6 חודשים, אותו לא ירצה הנאשם אלא אם יעבור בתוך תקופה של שלוש שנים מיום שחרורו ממאסר כל עבירת אלימות מסוג פשע.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כתב האישום המתוקן בו הודה הנאשם הנאשם הורשע על פי הודאתו בבצוע שתי עבירות של תקיפה הגורמת חבלה לבת זוג, לפי סעיף 382(ג) לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
מהלך הדיון הנאשם הודה בכתב אישום מתוקן לאחר הליך גישור לפניי, ונשלח לשירות המבחן מבלי שהצדדים הגיעו להסכמה עונשית.
גזירת הדין לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: חודשיים ו-25 ימים (ימי מעצרו) חודשי מאסר בפועל לריצוי בנכוי ימי מעצרו על-פי חישוב שב"ס שיכריע – הנאשם סיים לרצות חלק זה של העונש; 6 חודשי מאסר על-תנאי, שלא יעבור הנאשם בתוך 3 שנים מהיום כל עבירת אלימות כלפי בן מישפחה לרבות איומים; התחייבות בסך 10,000 ₪ שלא לעבור כל עבירת אלימות כלפי בן מישפחה לרבות איומים במשך שנתיים מהיום.
...
מתחם הענישה – לפיכך, מתחם הענישה צריך לעמוד על מאסר קצר ואו של"ץ נרחב ועד לשנת מאסר, כאשר אני קובע מתחם אחד לשני המקרים הדומים במאפייניהם וזאת על אף ריחוק מסויים בזמן בין שניהם.
גזירת הדין לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: חודשיים ו-25 ימים (ימי מעצרו) חודשי מאסר בפועל לריצוי בניכוי ימי מעצרו על-פי חישוב שב"ס שיכריע – הנאשם סיים לרצות חלק זה של העונש; 6 חודשי מאסר על-תנאי, שלא יעבור הנאשם בתוך 3 שנים מהיום כל עבירת אלימות כלפי בן משפחה לרבות איומים; התחייבות בסך 10,000 ₪ שלא לעבור כל עבירת אלימות כלפי בן משפחה לרבות איומים במשך שנתיים מהיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

כתב האישום והליכים הנאשם הורשע, על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון שלא כלל הסכמה עונשית, בעבירת תקיפה הגורמת חבלה ממש, לפי סעיף 380 לחוק העונשין, תשל"ז- 1977 (להלן – חוק העונשין) וכן בעבירת איומים, לפי סעיף 192 לחוק העונשין.
בהקשר זה ראו למשל הדברים שנאמרו ברע"פ 3719/21 פלוני נ' מדינת ישראל (07.06.2021): "זה לא מכבר, עמדתי על הפסול שבתופעת האלימות בתוך התא המשפחתי, ההרס שיכול להגרם בעקבותיה, ובפרט הפגיעה בתחושת הבטחון של יושבי הבית, כבודם ושלמות גופם". במקרה זה מדובר בפגיעה בעוצמה שאינה קלה בערכים המוגנים, וזאת לאור סוג ועצמת האלימות שהופעלה כלפי האם, החבלה שנגרמה לה, כמו גם האיומים הקשים.
...
הנאשם נידון ל- 18 חודשי מאסר בפועל, וכאמור, ערעורו נדחה; עפ"ג 59103-08-21 מדינת ישראל נ' מחאג'נה (2.9.2021), בו התקבל ערעור המדינה והוחמר עונשו של נאשם שהורשע באיומים על אחותו ואביו, כשהוא אוחז בסכין, ונגזרו עליו 5 חודשי מאסר בפועל.
אני ער לכך שמצב זה הושפע במידה רבה מכך שהנאשם היה עצור במהלך משפטו, ואולם התוצאה היא שהוא יסיים את עונשו מבלי שעבר הליך טיפולי משמעותי וישוב להתגורר עם אמו בהיותו מכור לסמים קשים ואפשר אף כשהוא נוטר לה טינה על עצם מעצרו ואפנה בעניין זה לתוכן האיום שהשמיע בנוכחות השוטרים.
סיכומו של דבר, לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים, הן לקולה והן לחומרה, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 11 חודשי מאסר בפועל, החל מיום מעצרו – 4.11.23.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו