הנאשם קיבל דוח על אף החזקתו בתג רכב נכה, זאת מאחר וחנה ברחוב אבן גבירול בנת''צ בשעות פעילותו.
מנגד, טוען הנאשם כי התביעה הציגה מיסמך שאיננו הדוח, אלא פרטי דוח החניה.
במקרה שלפנינו דומה כי לפחות שלושה מן התנאים לא נתקיימו מאחר והנאשם הודה בחקירתו הנגדית כי חנה במקום העבירה, לא בחן אם בסמוך למקום עצירתו או לאחריו קיימים מקומות חנייה המיועדים לנכים ואם פנויים ולא חיפש חניה בחניונים סמוכים (פרוטוקול דיון מיום 24/11/2020, עמ' 50, ש' 16-18, וכן ש/ 24-27).
"מתן אפשרות לנכים לחנות במקום האסור לחנות בו משקפת תפיסה חברתית של סובלנות ורצון לעזור לציבור הנכים לחיות את חייהם שבשיגרה כרגיל ובכבוד. עם זאת, זכותם של אנשים עם מוגבלות לנגישות אינה מוחלטת, אלא נבחנת באופן יחסי יחד עם שיקולים תעבורתיים ואינטרסים צבוריים אחרים שניצבים ממול ויש לתת להם משקל. תנאי הפטור של סעיף 2(א) לחוק מבטאים נוסחת איזון בין הפגיעה ביתר הציבור לבין ההטבה עם ציבור הנכים".
חנייתו של הנאשם בשתי העבירות, הוותה הפרעה ממשית לתנועה בהתאם לס' 2(א)(4) לחוק, כפי שקבעה הפסיקה לא פעם בהתייחסה ל"הפרעה ממשית".
אשר על כן, אני מרשיעה את הנאשם במיוחס לו בשני כתבי האישום, בעבירות לפי סעיף 6(א)(2) לחוק עזר לתל אביב יפו (העמדת רכב וחנייתו), התשמ''ד 1983.
...
אני מקבלת את עדותו של הפקח, לפיה היו לרשות הנאשם מספר אפשרויות חניה בחניונים סמוכים למקום בו העמיד את רכבו, כמו גם מקומות ייעודים ברחוב לחנייה של נכים, אשר לא נסתרה.
אינני מקבלת את עמדתו של הנאשם בדבר כמות הנתיבים כהצדקה להעמדת הרכב במקום בו חנה.
אשר על כן, אני מרשיעה את הנאשם במיוחס לו בשני כתבי האישום, בעבירות לפי סעיף 6(א)(2) לחוק עזר לתל אביב יפו (העמדת רכב וחנייתו), התשמ''ד 1983.