למחרת, ביום 8.8.18 דחה בית משפט קמא (כב' השופט פס) את בקשת המישטרה לעצור את העורר עד תום ההליכים, והורה על שיחרורו לחלופת מעצר בתנאים מגבילים, שעיקרם מעצר בית מלא, בפקוח אחד משלושה ערבים שאושרו ע"י בית המשפט, וכן הפקדה כספית, ביחד עם התחייבות עצמית וערבויות צד ג' של הערבים.
לכן, בעיניין פלוני שנזכר לעיל, אישר בית המשפט העליון לנאשם, שהואשם בכתב אישום חמור בהרבה מהעורר שבפנינו, בעבירות של אינוס בנסיבות מחמירות והדחה בחקירה, לצאת ממעצר הבית שבו היה בכדי לחפש עבודה, במשך 7 שעות מדי יום, בימים א – ה.
מן הכלל אל הפרט
על רקע כל האמור לעיל, אבחן שוב את הנסיבות שלפנינו.
...
לכן, בעניין פלוני שנזכר לעיל, אישר בית המשפט העליון לנאשם, שהואשם בכתב אישום חמור בהרבה מהעורר שבפנינו, בעבירות של אינוס בנסיבות מחמירות והדחה בחקירה, לצאת ממעצר הבית שבו היה בכדי לחפש עבודה, במשך 7 שעות מדי יום, בימים א – ה.
מן הכלל אל הפרט
על רקע כל האמור לעיל, אבחן שוב את הנסיבות שלפנינו.
בנסיבות הללו, כאשר מדובר במסוכנות שאיננה ברף הגבוה, אשר מתייחסת לעבירות רכוש ולא לעבירות אלימות, מבלי להקל ראש בכך, וכאשר מדובר בעורר נורמטיבי נעדר עבר פלילי, בעל יציבות תעסוקתית של שנים אחדות, אשר זו לו פעם ראשונה שהוא מוצא את עצמו מעורב בהליכים פליליים, והוא עלול לאבד את מטה לחמו אם ימשיך להיעדר ממקום עבודתו, ובשים לב להיותו אב לילד נכה, ובהינתן העובדה שהעורר מסר גרסתו לראיות הנסיבתיות שקיימות נגדו, נראה לי שהאיזון הנכון בין הפגיעה הנגרמת לעורר בשל התנאים המגבילים נגדו, ובין האינטרס הציבורי של הגנה מפני מסוכנותו של העורר, מטה את הכף לטובת הקלה בתנאי מעצר הבית של העורר, באופן שיאפשר לו לחזור ולעבוד לפרנסתו, במפעל שבו הוא עובד כבר 8 שנים.
סוף דבר
סוף דבר, נוכח כל האמור לעיל, אני מקבל באופן חלקי את הערר, ומורה על שינוי תנאי מעצר הבית בימים א - ה, שיהפוך להיות מעצר בית לילי, לפרק הזמן שבין השעה 18:00 ועד השעה 07:00.