בשים לב להיקפי שירותי הניכיון שהתובעת סיפקה ליוסף לאורך זמן, בסך שעלה על ארבעה מיליון וחמש מאות אלף ₪, ודאי שלא היה בהמחאות דנן כדי להצדיק חשש או חשד אצל נש"מ סביר שפועל על-פי הוראות הדין.
כשלון תמורה חלקי שאינו קצוב לא מקים הגנה מפני התביעה: "כשלון תמורה חלקי אינו מהוה הגנה לחייב בפני תביעה לפירעון שטר [...] יש לכך יוצא מן הכלל והוא כאשר ניתן לברר, ללא חשבון או חקירה מסובכים ומורכבים, מהו החלק של התמורה שלא ניתן, לשון אחר, כאשר כשלון התמורה החלקי הוא עניין של סכום קצוב" [ע"א 82/81 דו-עץ בע"מ נ' וייסנברג, פ"ד לז(2) 355, 361-360 (1983)].
...
אני דוחה את טענת הנתבעת כי סכום ההמחאות היה צריך לעורר את חשדה של התובעת, שכן היה גדול בהשוואה לסכומי המחאות אחרות שיוסף ניכה אצלה.
התביעה מתקבלת במלואה.
הנתבעת תשלם לתובעת סכומים אלו: סכום ההמחאות בסך של 160,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשתן לביצוע עד יום פסק-הדין, הוצאות כולל אגרת משפט בסך 3,500 ₪ בערכי יום פסק-הדין ושכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסך 17,550 ₪ בערכי יום פסק-הדין (להלן יחד הסכום הפסוק).
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכום הפסוק תוך שלושים יום מן המועד שבו יומצא לה פסק-הדין, שאם לא כן ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום פסק-הדין עד יום התשלום, והתובעת תהא רשאית לפעול לגבייתו בתיקי ההוצאה לפועל שבהם הוגשו ההמחאות לביצוע.