מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

כריתה חלקית של מניסקוס חיצוני

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

..ועבר כריתה לטרלית חלקית של מנסקוס חצוני ותפירה של המיניסקוס הפנימי.
...
יחד עם זאת, אף אם מדובר בטעות עובדתית, הרי שהוועדה הכירה בקשר הסיבתי בסופו של דבר, ואין זה משנה אם הכירה מחמת הספק אם לאו.
בחינתה זו הביאה אותה למסקנה כי שיעור נכות של 10% משקפת את מצבו הרפואי של המערער.
סוף דבר – הערעור מתקבל כך שעניינו של המערער יוחזר לוועדה לעררים (נפגעי עבודה) אשר תשקול עמדתה מחדש לאחר שתעיין בחוות דעתו של דר' אגסי הקודמת ליום 11.6.2017.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המערערת הגישה ערר על החלטה זו וטענה בפני הועדה את הדברים הבאים: "ניתוח קרע במנסקוס ימין. יש לי התקפי חרדה. מטופלת בברה"נ בפולג. לא מסוגלת לתפקד בגלל הניתוח. בצלום אחרון מצבי לא טוב. ד"ר סולומון אמר לי שצריך MRI חוזר. אני עושה ב- 24/10/17. לא הולכת לברה"נ. לא אוהבת לראות שם את האנשים. אין לי מכתב עדכני" הועדה ערכה למערערת בדיקה קלינית, ותחת סעיף "מימצאי הבדיקה הנוכחית וסיכום כללי" כתבה כדלקמן: "הליכה עצמאית ללא מכשירי עזר הליכה עם צליעה קלה רגל ימין. ב 15/1/17 עברה ניתוח ארתרוסקופיה ברך ימין. כריתה חלקית של מנסקוס חצוני ביקור אחרון במרפאה אורתופדית לניאדו ב 2/8/17 טווח תנועות 0עד 130 הומלץ על ביצוע חוזר ברך ימין הבדיקה טרם בוצעה.
...
המשיב טען מנגד כי דין הערעור להידחות מחמת התיישנות שכן זה הוגש בחלוף המועדים הקבועים בתקנות.
מטעמים אלה אין מקום להתערב במסקנת הוועדה במישור זה ולטעמי יש לדחות את הערעור בהקשר זה גם לגופו של ענין.
בענייננו לא הציגה המערערת כל טעם לאיחור ולא ניתן, ולו בדוחק, כל הסבר בענין זה. משכך הם פני הדברים הגעתי לכלל מסקנה שיש לדחות את הערעור הן מחמת התיישנות והן לגופו.
כללו של דבר- הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 10.6.2014 התובע עבר ניתוח ארתרוסקופיה בברך ימין – כריתה חלקית של המניסקוס החצוני.
...
נקדים ונאמר כי שוכנענו שהתובע הניח תשתית עובדתית לבחינת פגיעתו על פי תורת המיקרוטראומה והמצדיקה מינוי מומחה רפואי לבחינת הקשר הסיבתי בין עבודת התובע לבין הליקויים בברכיים מהם הוא סובל.
אמנם, בין עליה וירידה במדרגות ובין טיפוס על סולם אחד לבין משנהו חלה הפסקה ממושכת ואולם אנו סבורים כי היקף העליה והירידה במדרגות בתוספת לטיפוס על הסולמות עולה כדי תנועות חוזרות ונשנות של הברכיים בהיקף משמעותי שנמשך על פני תקופה ממושכת של 30 שנה משמע בתדירות ובתכיפות שמצדיקה מינוי מומחה רפואי.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בעקבות פסק הדין המחזיר היתכנסה ביום 17.5.20 ועדה רפואית לעררים בהרכב חדש (להלן – היתכנסות ראשונה) הועדה שמעה את תלונות המערער: "עבר ארטוסקופיה ב-98 ומאז ועד 2013 המשיך לשחק כדור רגל. לא הגיוני שכל המצב קשור לפציעה קודמת שהמשיך לשחק. יש להתייחס לחו"ד פרופ' דן עטר". בבדיקתה את המערער ציינה הועדה : "ברך שמאל תפוחה בשל שינויים ניוונים, תנועת הברך 0/130° ברך יציבה לצדדים, סימן מיכה קדמי ואחורי שלילים מקמרי שלילי, שטיימן שלילי ו...שלילי". הועדה סיכמה את מסקנותיה : "הועדה היתכנסה מכח פס"ד מיום 26.12.19 לצורך סיכום הדיון מבקשת הועדה דו"ח ניתוח, ארטוסקופיה שביצע בברך שמאל ב-1998 וסיכום ללא נוכחות". ביום 26.7.20 היתכנסה הועדה בשנית לצורך סיכום דיוניה (להלן – היתכנסות שניה) וקבעה: "הועדה עיינה במכתב שיחרור מביה"ח ברזילי 24.6.98 בה עבר ניתוח ארטוסקופיה אשר הראה שינויים נווניים...חיצונים של הפימור. כמו כן קרע נווני של מנסקוס חצוני בברך שמאל. עבר ניתוח ובוצע כריתה חלקית של המניסקוס החצוני. הועדה עיינה בחו"ד של פרופ' עטר אשר מציין כי ב 21.10.05 למרפאה עקב הגבלה בתנועות, חסר כיפוף 30 וחסר יישור 10 תפליט ושינויים נווניים בדרגה בינונית עד קשה. ב-18.07.06 מציין כי לא היה שינוי במצב. עד ארוע הנידון תפקד מלא בחברת החשמל. לכל הדיעות הניתוח שביצע ב-98 אשר הציג שינויים נווניים וכריתה של מנסקוס חצוני במשך השנים הוגברו השינויים הניוניים שהובילו ב-2005-2006 להגבלה קשה והחמרת השינויים. בדומה לממצאים ב-4/11. ב-2013 החבלה גרמה לנכות זמנית וחולפת מאחר וכל תלונותיו והממצאים בבדיקות קשורים לעברו הרפואי ולא לחבלה הנדונה. הוועדה אינה מקבלת את ממצאיו של פרופ' עטר". על החלטה זו של הועדה הוגש העירעור לפני.
...
אשר לטענת המערער בדבר פרוטוקולי וועדות ערר קודמות, זו דינה להידחות.
הוועדה היא גוף מעין שיפוטי כך שחזקה עליה כי היא פועלת כדין והעובדה כי זו הגיעה לתוצאה דומה לוועדות קודמות, או כי פריט הליקוי שהעניקה הוא דומה, אין בה כדי להצביע על כי הפרוטוקולים עמדו בפניה וטענות אלו של המערער הנטענות בעלמא דינן להידחות מכל וכל.
לאור כל האמור לעיל עניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים באותו הרכב, על מנת שזו תשקול את החלטתה מחדש.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2009 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במועד זה עבר התובע ניתוח ארטרוסקופיה בברכו הפגועה, במהלכו נכרת חלקית המיניסקוס החצוני [חוות דעת פרופ' גנאל ותעודת שיחרור מבית חולים וולפסון].
...
לסיכום פרק זה: הנתבעת נושאת בנזקי התובע בגין שתי התאונות [190,187 ₪].
סוף דבר 81.1.
הנתבעת תשלם לתובע סך של 190,187 ₪ בצרוף שכ"ט עו"ד בסך 38,000 ₪ + המע"מ החל ובצרוף אגרת המשפט והוצאות העד בסך 300 ₪, המשוערכים להיום ל – 345 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו