הביטוי "בכוונה לפגוע" נדון ברע"א 5022/13 הרב אמנון יצחק נ' דנון תיקשורת בע"מ שם נקבע כי "אין די בקיומה של צפיות שהפירסום יפגע בנפגע, אלא נידרש קיומו של יסוד נוסף, של היתנהגות זדונית, של כוונה "של ממש" לפגוע בו, תוך התבססות על ההלכות שנקבעו לגבי יסוד הכוונה לפגוע בעבירת לשון הרע (רע"פ 9818/01 ביטון נ' סולטן, פ"ד נט (6) וראו ת"א 5745-09-17).
...
עם זאת נפסק כי הפירוק האמור "חייב תמיד להיעשות בזהירות ראויה, תוך שימת לב גם למכלול. גם כאשר מתמקד הדיון בביטוי ספציפי, מצווה בית המשפט, על-מנת לבחון האם מדובר בביטוי מלעיז, לבחון את הפרסום בכללותו .... פרשנותו של קטע בפרסום חייבת ליתן את הדעת גם לקטעים האחרים, על-מנת שהתמונה תהא שלמה – הרי זו ברגיל התמונה הנגלית בסופו של דבר גם לעיני הקורא או הצופה שנחשף לפרסום ...". בתוך כך נפסק, כי "על בית המשפט להביא בחשבון את מקומו ואת אופן פרסומו של הביטוי נשוא המחלוקת – בכותרת, בכותרת משנה, בהדגשה, בליווי תמונה, וכיוצא באלה" (ע"א 9462/04 מורדוב נ' ידיעות אחרונות בע"מ [פורסם בנבו] (28.12.05), בפיסקה 7 לפסק הדין).
סבורני כי הקורא הסביר, אשר יקרא את הפרסומים כמקשה אחת, יתרשם כי הדברים לא נועדו להשפיל או לבזות ו/או לפגוע בשמו ו/או במשלח ידו של התובע, אלה מהווים ביקורת ציבורית גם אם נוקבת, נגד מילוי תפקידו כראש מועצה.
(ראה ע"א 32031-10-12 דנון תקשורת תדמיתית בע"מ נ' הרב אמנון יצחק וראו ת"א 5745-09-17)
המונחים "תום הלב" ו"כוונה לפגוע" בהקשר של חוק איסור לשון הרע נבדלים זה מזה, שכן "ייתכנו מקרים שבהם ייקבע שהפרסום לא נעשה בתום לב למרות שאיש לא ייחס למפרסם חוסר יושר או כוונה רעה, ומאידך גיסא ייתכנו גם מקרים שבהם לא יהיה ספק שלמפרסם היו מניעים זדוניים ולמרות זאת ייקבע שדרישת תום הלב שבסעיף 75 התקיימה בפרסום." (שנהר, עמ' 260;ע"א 211/82 בעניין נאנס)
לא שוכנעתי כי הפרסום נעשה במטרה לפגוע בתובע, אלא במטרה לבקר ולהביא לידיעת הציבור נושאים חשובים הקשורים לתפקידו הציבורי.
תוצאה
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים:
פיצוי בסך 40,000 ₪;
שיפוי בגין אגרת ביהמ"ש שהתובע שילם (משוערך להיום);
הוצאות משפט בסך 1,200 ₪;
שכר טרחת עו"ד בסך 9,360 ₪ בלבד.