בית משפט השלום בחיפה
ת"א 28362-11-21 פלוני נ' בית מלון ניר עציון ואח'
בפני
כבוד השופט אייל דורון
התובע
א' ג'
ע"י ב"כ עוה"ד ש' סימון ואח'
הנתבעות
1. בית מלון ניר עציון
2. ביטוח חקלאי- אגודה שיתופית מרכזית בע"מ
ע"י ב"כ עוה"ד הוד, סוקול, ושות'
החלטה
לאחר קבלת חוו"ד המומחה, ולאחר שלא שינה מחוות דעתו גם במענה לשאלות הבהרה, ביקש התובע שהות על מנת לפנות למומחה בתחום הרפואה לשיכוך כאב (להלן: "רפואת כאב") ולשקול אם יש מקום לצרף חוו"ד בתחום רפואת כאב.
נכות רפואית אורתופדית נקבעת בשל מכלול ההשלכות של הפגימה הרפואית, אשר כימעט תמיד מלווה בכאב, כאשר הסוגיה העיקרית שנבדקת היא הגבלת טווחי תנועה, כאשר זו מלווה בכאב, וכאשר לעתים קרובות עצם ההגבלה נגרמת כתוצאה מכאב.
כפי שציין כב' השופט א' ריבלין ברע"א 4299/07 ציון נ' אליהו חברה לביטוח בע"מ (22.10.2007):
"... ברי כי לא בכל מקרה שבו קיימת תלונה על כאב, יש למנות מניה וביה מומחה ייחודי לתחום זה; ניתן לא אחת להסתפק בהתייחסות של המומחים הרלבאנטיים, ...".
הדרך בה יש לילך בנוגע לבקשות למינוי מומחה בתחום רפואת הכאב הותוותה בהחלטת כב' השופט א' ריבלין ברע"א 3504/11 ששון נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ (5.9.2011) שם נקבע:
"לפיכך, ככלל ימונה מומחה נפרד בתחום הכאב מקום בו ישנה ראשית ראיה לכך שהכאב מוביל לתיסמונת כרונית, אשר נבדלת באופן ניכר מהתחומים הרפואיים שבהם כבר מונו מומחים. במקרים רבים אחרים הכאב הוא פועל יוצא של בעיות רפואיות ספציפיות, ואז ניתן, בדרך כלל להסתפק בחוות דעתם של המומחים בתחומים הרלוואנטיים ...".
עוד הובהר שם כי:
"יתכנו מקרים שבהם יסבול תובע מתסמונת כאב כרונית נפרדת, ובמקביל יסבול גם מכאבים שמקורם בבעיה ספציפית אחרת. במקרה כזה, אין לשלול מינוי מומחה נפרד בתחום הכאב, אפילו אם הכאבים הספציפיים קיבלו כבר ביטוי בחוות דעת של המומחה בתחום הרלוואנטי";
ואולם המבחן הנו האם הוצגה -
"ראשית ראיה לקיומה של בעיה בתחום הכאב, הנפרדת מזו שכבר קיבלה ביטוי בחוות הדעת..."
כך, בנסיבותיו של עניין ציון הנ"ל, נדחתה בקשת רשות ערעור על קביעת בית המשפט המחוזי לפיה ספק אם נושא הכאב, שהוא סמפטום הכרוך בפגיעה אורתופדית בגבו של התובע שם, יכול שייחשב בנסיבות העניין כתחום רפואי נפרד מהתחום האורתופדי.
...
האם יש לאפשר לתובע הגשת חוו"ד רפואית בתחום הרפואה לשיכוך כאב? או שמא מדובר בנסיון לערוך מקצה שיפורים, ולעקוף את קביעת מומחה בית המשפט, ואין לאפשר זאת, כטענת הנתבעות?
התובע, יליד 1982, נפגע לפי הנטען בתאונת עבודה מיום 27.6.17 בה החליק על רצפה רטובה משמן, ונפגע במרפק ימין, בשיניים ובאזור המצח (להלן: "התאונה").
ניתן גם לומר כי בקשת הנתבעות להוצאת חווה"ד הראשונה של ד"ר דיין מכתב התביעה - מתקבלת.
למעשה, מבחינה דיונית, אלמלא מחיקת התיק הקודם, הרי שהיה מקום לומר כי דינה של בקשת התובע לתיקון כתב התביעה להידחות.
סיכומו של דבר - התביעה תנוהל בהתאם לקביעת הנכות בחוו"ד מומחה ביהמ"ש, ובהתאם להסכמת הצדדים לעניין קיומה של נכות פלסטית בשיעור 5% בגין הצלקת במצח.