לטענת התובע, הנתבעים גרמו לו למיטרד מכוח סעיף 44 לפקודה, שכן הם מנהלים עסק של דירות נופש/בית הארחה בסמוך לדירת המגורים שלו, המהוה פגיעה בפרטיות, מיטרד של רעש בלתי סביר ופוגעת בהנאתו.
עצם ניהול העסק של בית הארחה הוכר בפסיקה כמטרד לשכנים, ועל אחת כמה וכמה כאשר העסק מנוהל בתוך שכונת מגורים:
"הקמת הצימרים ובפרט שני הצימרים הדרומיים ואופן השמוש בהם הכולל פעילות כימעט בכל ימות השנה (בעיקר בחגים ושבתות ובחופשת הקיץ) מהוה פגיעה בקניינם של ארד וכן מהוה מיטרד המונע מהם שימוש סביר ו/או הנאה מהמקרקעין שלהם. סבורני כי לא יכולה להיות מחלוקת של ממש כי מיקומם של הצימרים בסמיכות לבית ארד אכן פוגע בפרטיותם, בשלוותם ובנוחותם של בני מישפחת ארד, ואף פוגע באוירה המאפיינת את האיזור הכפרי בו ממוקם ביתם. אין ספק כי הפעילות בצימרים מהוה מיטרד מתמשך, אשר מונע מארד ליהנות ולעשות שימוש סביר בביתם".
(ת"א 3082/05 רחל ארד נ' שמשון סולימנפור (12.02.12))
בעיניין זה יפים דברי כב' הש' בן-עתו (וצוטטו בע"א 403/73 בצלאל נ' סימנטוב, פ"ד נט(1) 41, (03.09.1974) לעניין חשיבות מיקומה של הדירה:
"...גם בחיים המודרניים וגם בערים הגדולות ובריכוזי האוכלוסין הצפופים - שומה עלינו להבטיח לאדם תנאים שיש בהם המינימום הדרוש של כל מה שאדם זקוק לו, כדי שחייו בכלל ייקראו חיים. יש להבטיח שטח מחיה מינימאלי ; יש להבטיח פרטיות מינימאלית, יש להבטיח אויר, אור ושמש במידה הנחוצה לאדם שכבר מזמן התרגל שלא להתגורר במערות . יש להבטיח שקט ורגיעה, במידה כזאת שאדם יוכל לזכות במינימום של שעות שינה הנחוצות לבריאותו, ובמינימום של שקט, המבטיח שלא ייצא מדעתו גם בשעות בהן אינו ישן. והרשימה כמובן אינה ממצה. אכן, המציאה הטכניקה המודרנית תחליפים שונים, כגון חדרים אטומים לרעש, מיזוג אויר, ועוד כיוצא באלה ומי יודע אילו הימצאות עוד נכונו לנו בעתיד. כמובן, שבתי-המשפט 'החיים בתוך עמך' מודעים להימצאות הללו, ובודקים בכל מקרה, באיזו מידה אפשר להזקק להן בנסיבות אותו ענין למניעת המיטרד או להקטנתו. אולם בסופו של דבר, נראה לי, ששום חשבונות של מאזני נוחיות - אינם יכולים ואינם צריכים להשפיע על בית-משפט להשלים עם מיטרד המוריד את איכות החיים של האדם מעבר לאותו קו גבול - מינימום שעליו דברתי לעיל, ואני מוכנה אפילו להסתכן ולהעיר עלי זעמם של שוחרי הקידמה, ולומר שאני מחייבת התחפרות בקוו גבול זה, אפילו אם תהיה בכך לפעמים משום פגיעה או מעצור לקידמה ולהתפתחות, בין כלכלית ובין אחרת". (ההדגשות הוספו ר.ג').
לצד זאת, בהיתחשב בכך שניתן סעד של הריסה, ולצידו קנס כספי יומי למקרה שהצו לא יקוים, הרי שאין מקום לפסיקת פיצוי בגין ירידת הערך שהיא תיאורטית במקרה זה.
אובדן דמי שכירות:
התובע טען לאובדן דמי שכירות כתוצאה מהגדרת המבנה כמסוכן בעקבות הקמת בריכת השחייה, וכן בעקבות הנזילות והרטיבות בדירה שנגרמו לו מהבריכה.
...
אני מקבלת את חוות דעת השמאי, לפיה במצב הדברים כפי שהוא כיום, חלה ירידת ערך בסך 68,000 ₪.
בת"א (שלום ת"א) 25510-07 חנן קמינסקי נ' טייל סיטי הפקות בע"מ, תק-של 2010(1), 8971 , 8981 (2010) קבע כבוד השופט שיינמן:
"נזק של עוגמת נפש איננו נזק קצוב הניתן למדידה מדויקת, וניתן כאמור לפוסקו על סמך הערכה ואומדנה. הערכה ואומדנה, מושפעים בין היתר, מהתרשמותו ומהשקפתו האישית של ביהמ"ש, לגבי חומרת העוולה מחד, ומאידך לנזק שנגרם לנפגע".
התובע סבל מהמטרד שיצרו הנתבעים במשך מספר שנים, ואכן שוכנעתי כי נגרמה לתובע עוגמת נפש רבה, בנוסף לפגיעה בזכות לחיים בתנאים סביבתיים ראויים.
סוף דבר
לאור זאת, אני מצווה על הנתבעים, ביחד ולחוד, כדלקמן:
להרוס כל בנייה שבנו על הגג, כולל הבריכה ותוספת הבנייה (החדר) המשקיפה אל תוך דירת התובע וחוסמת את חלון דירתו תוך 60 יום ממועד המצאת פסק הדין.