משדחה הנתבע את תביעת התובע בנימוק –
"1. עפ"י האמור בסעיף 84 א (א) לחוק הביטוח הלאומי, תנאי ראשוני להכרה בירידה בשמיעה כפגיעה בעבודה הוא, שהירידה בשמיעה נגרמה עקב חשיפה לרעש.
כאמור, הנך טוען לירידה בשמיעה עקב עבודה במשאיות שלא קיימות היום ואף אם אכן נחשפת לרעש באותה עבודה, בשל הזמן הרב שחלף, אין באפשרותי כיום להוכיח את תנאי החשיפה.
כאשר נישאל התובע, בחקירתו הנגדית, אודות הרעש אליו נחשף כתוצאה מהנסיעה על המשאיות השיב – "אין לי את המכשירים לבדוק את הרעש. אין לי את האפשרות לבדוק. אני בסה"כ נהג. שלחו אותי לעבודה ונסעתי". ולשאלה כיצד ידוע לו כי המשאית עליה נסע מפיקה יותר מ- 85 דציבל, השיב – "כשאת נוסעת על משאית ישנה שיש לה הגבלת מהירות ואין מזגן באוטו ומן הסתם את פותחת חלונות, הרעש הוא יותר גדול. ההוכחה הנצחית לכך היא ששלחתם אותי לפרופ' מטעמכם לבדיקת שמיעה ויש לי נזק בשתי האזנים בלתי הפיך". כאשר נישאל התובע האם יש לו הוכחה לנטען בתצהירו, בדבר הגברת עוצמת הרעש באמצעות המעצור, השיב – "כנהג מקצועי אני יכול להגיד לך שיש מגביל מהירות למשאית, שהמהירות לא עוברת את ה- 85, הרעש הוא יותר גדול כי המנוע רוצה לנסוע ולא נותנים לו את האפשרות. מגבילים אותו". ולגבי הוכחות לנטען בתצהירו בדבר הרעש המופק ממערכת השינוע, הבהיר – "אין לי את המדידות אבל יש לי את העובדה שדואר ישראל העביר את כל השינוע מפאת הרעש שהוא עושה לשכנים לצדו האחורי של הבניין".
בהמשך חקירתו הנגדית אישר התובע שמשנת 1995 הוא אינו חשוף לרעש במשאית אלא לרעש השינוע בלבד כאשר הוא היה בשינוע 6 עד 8 שעות ביום.
...
טענה זו דינה להידחות.
בנסיבות אלה, שוכנענו כי התובע לא עמד בתנאי הסף הקבוע בסעיף 84א(א)(1) לחוק.
סוף דבר – התביעה נדחית.