ועדה רפואית לעררים מיום 26.12.22 קבעה, כי למערער נכות רפואית משוקללת בשיעור 73%, החל 1.8.20 בגין ליקויים אלה (פרוטוקול הועדה צורף לכתב התשובה): ליקוי שמיעה – 30%; טינטון לא קבוע – 0%; כאבי מפרקים – 0%; FMF – 40%; כאבי ראש – 10%; רפולוקס – 10% (מנופה); הפרעת היסתגלות – 10%; ניתוח כלייה- 10% (מנופה); ליקוי ראיה – 0%; CTS ימין – 5%; CTS שמאל – 5%; כאבי גב תחתון – 10%.
בחוות דעת רופא מוסמך נקבע, כי המערער מסוגל לעבודה מלאה, ללא הרמת משאות כבדים (צורפה לכתב התשובה).
"
הוועדה מושא העירעור היתכנסה ביום 19.4.23, שמעה את תלונות המערער ורשמה אותן כדלקמן:
"סובל ממחלת FMF, התקף אחרון היה לפני שבועיים, שלוש פעמים בחודש סובל מהתקף. סובל מCTS בידיים וכאבים בגב. היה בטיפול נפשי לפני שנתיים אך מקבל טפול תרופתי לוריבן ואקסל. היה עובד בשיטת רכבים כשכיר, לא עובד מזה 15 שנים עקב מחלותיו, לא יכול לעבוד בגלל מחלת ה FMF."
כמו כן, הוועדה הקשיבה לטיעוני ב"כ המערער, שנרשמו בזו הלשון:
"לאור מחלותיו והגבלותיו ולאור הכאבים והתקפים ממנו סובל אינו יכול לעבוד לבצע מטלות יום יומיות, תיפוקודו ירד באופן משמעותי, מוגבל בתנועות, הגבלות אלו והשפעתם מצדיקות הענקת דרגת אי כושר בשיעור 100%."
הועדה קבעה, כי המערער איבד 60% מכושרו להישתכר ונימקה את החלטתה, כך (השגיאות במקור):
"הגיע בלווי עו"ד אשר סייעה לעורר המוסר שאינו עובד מזה 19 שנים, בעברו עובד בשתיפת רכבים הפסיק לדבריו בגלל מחלת FMF. לדבריו יש לו שלושה התקפים ממחלה זו בחודש, הוועדה שקלה השפעת כל ליקוי על כושר עבודתו.
...
מנגד, טען המשיב, כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה.
"
מן הכלל אל הפרט: לאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ושקלתי את טענות הצדדים, אני קובע כי דין הערעור להתקבל, מהנימוקים שיפורטו להלן.
עוד ציינה הוועדה, כי היא עיינה במסקנות הרופא המוסמך שהמליץ על יום עבודה מלא וכן בדו"ח פקידת השיקום הממליצה על דרגת אי כושר בשיעור 60% וקבעה, כי בחינת השפעתם המצטברת של כלל הליקויים כמו גם נתוניו האישיים של המערער מובילה למסקנה, כי למערער דרגת אי כושר בשיעור 60%.
סוף דבר
על יסוד האמור, הערעור מתקבל.