מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ירידה בשמיעה וטינטון לאחר התאונה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המומחה הרפואי השלישי שמונה בנידון, הוא ד"ר דן גוטמן, שמונה כמומחה רפואי בתחום ה-א.א.ג. בחוות הדעת הרפואית שנתן בעיניינו של התובע (מיום 8.6.15), לא מצא שיש לייחס לתובע נכות בגין התאונה (התאונה הראשונה), אף שהוא מציין שמאז התאונה, התובע "מתלונן על ירידת שמיעה, טינטון מטריד יותר באוזן שמאל", ושרישום תלונה על טינטון מצוי במסמכים הרפואיים רק לאחר מועד התאונה.
...
כעולה מהמפורט לעיל, אני קובע כי בגין אובדן כושר עבודתו בעתיד של התובע יש לפצותו בשל גריעת שכר אפשרית כוללת בסך 300,000 ₪.
סך הפיצויים מצאתי לקבל את התביעה, כך שהסכום לו זכאי התובע כפיצוי הוא סך של 360,000 ₪ הכולל את סכומם של סך הפיצויים בראשי הנזק השונים, כדלקמן: הפסד שכר לעבר (כולל פנסיה) אובדן כושר השתכרות לעתיד ופנסיה 10,000 ₪ 300,000 ₪ עזרת הזולת (לעבר ולעתיד) הוצאות רפואיות (לעבר ולעתיד) 4,000 ₪ ---- כאב וסבל עבור שתי התאונות 46,000 ₪ סך הכל 360,000 ₪ סוף דבר אני פוסק כי: התביעה הנדונה מתקבלת, כך שהנתבעת תשלם לתובע סך של 360,000 ₪.
עוד תשלם הנתבעת לתובע - החזר שכר טרחת עורך דין בסך 54,756 ₪, וכן - תישא הנתבעת בהחזר האגרה ששילם התובע בנדון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

המומחה אף נישאל, כיצד יתכן מצב שבו עובר לתאונה לא סבלה התובעת מירידה בשמיעה וטינטון ואילו לאחריה היא סובלת, כאשר לא הוצג שקרה לה משהו במהלך השנים מלבד התאונה? והלה השיב, כי במסגרת תפקידו, הוא נידרש לקבוע האם נגרם לתובעת נזק קוכילארי כסיבה לטינטון, ועל סמך הדברים שעמדו בפניו הוא לא מצא כזה, לכן אם ליקוי השמיעה התפתח 4 שנים מאוחר יותר, הוא אינו קשור לענייננו.
...
לפיכך, אינני מקבלת את טענת הנתבעת בסיכומיה (בסעיף 10) לפיה יש לשייך את הנכות שנקבעה לה בתחום האורתופדי לעברה.
התובעת ברוב הגינותה לא עתרה לפיצוי מעבר לכך, ולפיכך אני מקבלת את האמור בסעיף 26 לסיכומי ב"כ התובעת ופוסקת פיצוי בגין אותם ימי מחלה בסך של 5,372 ₪.
לטענת הנתבעת, עסקינן בראש נזק טעון הוכחה ובהעדר הוכחה דין ראש נזק זה להידחות.
סוף דבר: נוכח האמור לעיל, על הנתבעת לפצות את התובעת, כדלקמן: הפסד שכר לעבר - 5,372 ₪ הפסד השתכרות עתיד - 89,000 ₪ פנסיה ותנאים סוציאליים - 11,125 ₪ עזרת צד ג' עבר ועתיד - 20,000 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעות עבר ועתיד - 10,000 ₪ כאב וסבל - 14,128 ₪ ______________________________________________________ סה"כ 149,625 ₪ סכום הפיצוי הינו 149,625 ₪, לסכום זה יש להוסיף שכ"ט עו"ד כחוק והחזר אגרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מינוי המומחה נעשה בעקבות תלונות התובע על הופעה של ירידה בשמיעה וטנטון לאחר התאונה.
...
אשר על כן אני סבורה כי בהעדר נתונים מדויקים יש לפסוק את הפיצוי על בסיס גלובלי.
אני סבורה שהתובע עושה שימוש בנעל רגלה דוגמת נעל התעמלות וכדומה ודי לו בכך.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע סך של - 818,667 ₪ בגין נזקיו תולדת התאונה מיום 15.9.06.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לאור העובדה כי הירידה בשמיעה והטינטון הופיעו מיד לאחר התאונה על הועדה היה לידון בסיבות האפשריות לירידה כאמור; לכל הפחות על הועדה היה לידון בפגיעה בעצם היתד שנגרמה למערער מהתאונה ועל הקשר האפשרי בינה לבין הפגיעה בשמיעה.
...
ראשית, אני דוחה את טענת המערער לעניין אי בדיקתו על ידי היועצת לוועדה, מאחר שלא ניתנה כל הוראה במסגרת פסק הדין המחזיר כי על הוועדה לבצע בדיקה נוירולוגית חוזרת.
משכך, דין הערעור בעניין זה להידחות.
בנסיבות אלה, מצאתי כי גם בתחום זה פעלה הוועדה בהתאם להוראות פסק הדין המחזיר ודין הערעור בעניין זה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המומחית ציינה בחוות הדעת, כי תעוד ראשון לתלונותיו של התובע בתחום מופיע מיום 18.8.19, כשנה וארבעה חודשים לאחר התאונה ומדובר בפרק זמן ארוך למדיי היוצר קושי בקשירת קשר סיבתי בין תלונות אלו לפגיעת התובע בתאונה מושא תביעה זו. לצד זאת, בחוות דעתה ציינה המומחית כי התובע נפגע גם בתאונת עבודה בשנת 2015 כתוצאה מנפילה מגובה, וכי מעיון בעברו הרפואי של התובע לא נימצאו תלונות בנושא ירידה בשמיעה או טינטון לאחר פגיעתו בתאונה משנת 2015 ובאופן כללי אין כל תעוד בנושא שמיעה או טינטון טרם התאונה מושא תביעה זו. משכך, בהעדר תעוד קודם על תלונות בנושא שמיעה וטינטון או בדיקות אובייקטיביות בתחום קבעה המומחית כי אין אפשרות לשלול קשר של לכל הפחות החמרה בשמיעה סביב פגיעתו בתאונה והופעת טינטון על רקע החמרה זו. באותה נשימה הוסיפה המומחית, כי נוכח הפרש הזמנים הניכר בין התעוד הראשוני של תלונות אלו ותאריך פגיעת התובע וכן העובדה כי התובע היה חשוף לרעש לאורך שנים במסגרת עבודתו בתחום האינסטלציה - בוצעה התאמה של סעיפי הליקוי הרלוואנטיים.
...
הגם שהתובע חלק על שיעור הנכות הרפואית שנקבעה לו בתחום הראומטולוגיה וביקש להעמידה על שיעור של 10%, משלא ביקשו הצדדים לחקור את המומחית על חוות דעתה וזו לא נסתרה אני קובעת ששיעור נכותו הרפואית של התובע בתחום הראומטולוגי בגין פיברומיאלגיה עומד על 6%.
תחת הנחה זו, בהינתן נכות תפקודית בשיעור 29.5% המורכבת מנכויות בתחום האורתופדיה והראומטולוגיה, בהינתן אדם שעבודתו היא עבודת כפיים, ובהינתן ניסיון החיים המלמד כי לא לעולם חוסן, אני סבורה כי נכון יהיה להעמיד את שיעור הגריעה מכושר ההשתכרות של התובע על 80% מהחישוב האקטוארי של הפסדי ההשתכרות הנחזים לפי שיעור הנכות התפקודית.
בשים לב לשיעור הנכויות הזמניות שהוענקו לתובע ומשכן, ובהתחשב בנכותו התפקודית של התובע, אני סבורה כי נכון יהיה להעמיד את הפיצוי בגין ראש הנזק של עזרת צ"ג לעבר ולעתיד על סכום גלובלי של 35,000 ₪.
סיכום לאור כל האמור לעיל הנתבעים באמצעות הנתבעת 2 ישלמו לתובע: 90,964 ₪ בגין הפסדי השתכרות לעבר; 246,189 ₪ בגין הפסדי השתכרות לעתיד; 35,000 ₪ בגין עזרת צ"ג לעבר ולעתיד; 40,000 ₪ בגין הוצאות רפואיות ונסיעות לעבר ולעתיד; 71,862 ₪ בגין נזק לא ממוני סה"כ 484,015 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו