מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ירי על אמבולנסים בשטחי הגדה המערבית

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 8227/23 לפני: כבוד השופט י' עמית כבוד השופטת י' וילנר כבוד השופט א' שטיין העותרים: 1. פואד עודה עות'מאן 2. מפיד עתמאן מקבל עודי 3. האגודה לזכויות האזרח בישראל 4. במקום - מתכננים למען זכויות תיכנון נ ג ד המשיב: מפקד כוחות צה"ל בגדה המערבית עתירה למתן צו על תנאי תאריך הישיבה: כ"ג בכסלו התשפ"ד (6.12.2023) בשם העותרים: עו"ד רוני פלי בשם המשיב: עו"ד רן רוזנברג; עו"ד מתן שטיינבוך ][]פסק-דין
]השופט י' עמית: עניינה של העתירה שלפנינו בבקשת העותרים כי נורה למשיב לבוא וליתן טעם כדלקמן: "א. מדוע לא יתירו לתושבי כפר קרע, לאורחיהם, למובילי מים, מזון ומספוא, לרכבים אשר מספקים שירותי בריאות והצלה, לצאת מהכפר ולהכנס אליו ברכב דרך שער ההתנחלות מעלה שומרון.
בתגובתו המקדמית מסר המשיב, על בסיס בירור שנערך מול הגורמים המבצעיים בשטח, כלהלן: (-) הפסקת הזרמת המים: נימסר כי לא נעשתה על ידי גורם צבאי; כי כבר ביום 20.11.2023 נשלח למקום כוח צבאי לצורך פתיחת צנור המים; כי למחרת התברר שככל הנראה ישנה תקלה בצנור המוביל את המים ונשלח צוות מקצועי על מנת לאתר את מקור הבעיה; וכי הוצע שעד לפיתרון הבעיה יועברו מכליות מים לכפר.
מעבר הומניטרי דחוף, לרבות מעבר אמבולנסים, יתאפשר בצירים השונים בתיאום.
ביום 10.1.2024 הוגשה הודעה מטעם המשיב, שבה עידכן כי ביום 27.12.2023 נערך דיון אצל מפקד החטיבה המוצבת בגיזרה, יחד עם הייעוץ המשפטי לאיזור יהודה ושומרון, שבו נסקרו מימצאי הסיור המשותף; כי המח"ט חידד את ההנחייה לפיה יש לאפשר מעבר רגלי ומעבר של בעלי חיים וכלים חקלאיים בדרך החקלאית, לצד שמירה על הצרכים הבטחוניים; כי יצא "דף הנחיות ללוחם" עבור החיילים המוצבים בגיזרה; וכי החלו פעולות להסדרת המעבר הרכוב ויישור הדרך כך שניתן יהיה לעבור בה עם רכב פרטי.
...
משכך, לא מצאתי פגם בהחלטת המשיב ודינו של סעד זה להידחות.
בהינתן שכבר עתה מתאפשרת גישה רגלית לכפר, וכי גישה רכובה תוסדר גם כן, הרי שמגבלות התנועה על כפר קרע הוסרו, וגם דינו של הסעד השני להידחות.
סוף דבר, שהעתירה נדחית.

בהליך תיק פשעים חמורים (תפ"ח) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ת/34ב – באמרתו של זאהי במישטרה מיום 06.12.2017 (ת/34/ב) , הוא חזר על עקרי הדברים שמסר בחקירותיו בשב"כ. החוקר הציג לזאהי התכתבות בינו ובין הנאשם מתאריך 19.01.2017, לפיה הנאשם כתב לו "רוצה ללכת בירייה", "מה דעתך", "נשק" ובשעה 20:06 הנאשם שלח לו תמונה של נשק ולאחר מכן "תענה דחוף" וזאהי שלח לנאשם בשעה 20:20 "מה שאני רוצה לדבר אסור בהודעות" והנאשם השיב "אסור לדבר גם בטלפון". זאהי לא ידע להסביר את ההודעות וציין שאמר שאסור לדבר מכיוון שהנאשם ברח מהבית ואף אחד לא דיבר איתו מלבד זאהי.
בחקירתו של זאהי בשב"כ ביום 12.12.2017 בשעה 12:00 (ת/34כא) זאהי סיפר כי לפני מספר חודשים הנאשם החל לשוחח עם עמו על המצב הקשה של הילדים בעזה ואמר לו שהוא רוצה לרצוח חייל ולחטוף את נשקו על מנת לנקום בחיילי צה"ל. לאחר מכן ביצע זאהי יחד עם הנאשם מספר סיורי שטח במקומות בהם יש חיילים על מנת לבחור מטרה לפיגוע.
בית משפט קמא הבהיר, בהקשר זה, כי הדבר נעשה לשם שמירה על בטחונם של החוקרים, וזאת לאור לקחי העבר בחקירות השב"כ. עוד ציין בית משפט קמא, כי אין מדובר בהכבדה חמורה על הנחקרים, שהיה בה כדי לפגוע ברצונם החופשי, ולהשליך בכך על קבילות הודאותיהם.
גרסה זו של הנאשם (למעט לעניין זריקת הנשק והסכין) תואמת את הראיות בצורה מושלמת – · העד שמחה בונים וסרצוג העיד, כי בערב הארוע ראה רכב מסוג רנו מגאן ירוק שהגיע במהירות רבה מכיוון רחוב אגוז, ובסמוך לאחר מכן שמע סירנות ואמבולנס.
כך למשל מהתכתבות בין השניים מיום 19.01.2017 עולה, כי זאהי כתב לנאשם "מה שאני הולך לדבר איתך אסור בהודעות" והנאשם השיב לו: "אם כך, תשתוק". הנאשם הודה שביצע את העבירות כנקמה על פעילות כוחות צה"ל בגדה המערבית וברצועת עזה ובמטרה להביע תמיכה והזדהות עם העם הפלסטינאי.
...
ראו גם ד"נ 3081/91 קוזלי נ' מדינת ישראל, פ"ד מה(4) 441, 478: "מובן שעל-פי הדין אין בשתיקה ראיה מרשיעה ,per se אולם מבחני השכל הישר, אליהם הירבה הסניגור המלומד להפנות בטיעוניו, אינם מוליכים למסקנה, שזו הדרך בה יכול נאשם לשכנע, כי הודאה שמסר ואשר יש בה סימני אמת פנימיים ודבר-מה נוסף לרוב, בכל זאת איננה אמת. לפי שיטת המשפט שלנו, עומדת לנאשם זכות השתיקה (לא כן כידוע, בכל ארצות הקונטיננט של אירופה), ואם כי סעיף 162 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982, סטה מן העקרונות הקלאסיים של השיטה האדוורסארית והתיר הסקת מסקנות מן השתיקה, הרי הזכות לשתוק, כשלעצמה, בעינה עומדת, ואין כופין נאשם להעיד. אך, כאמור, יצרה השתיקה הכבדה עניינית והגיונית על הסניגור, כי במקרה שלנו לא יכול היה להסתמך על גירסה הנושאת סימן היכר של עדות של נאשם שגם היה נכון להיחקר על דבריו. כאן המקום להדגיש, כי הנכונות להעיד אינה מבטאת רק פתיחת דרך להשמעת גירסה פלונית בדרך הקבועה בדיני הראיות. מהותה המרכזית של העדות בבית המשפט היא בכך שהיא משרתת את התפיסה המקובלת בשיטת המשפט האנגלו-אמריקנית, לפיה בירור האמת נעשה בעיקר על-ידי מתן האפשרות לחקירה נגדית. משמע, אי-מתן עדות מבטא לא רק רתיעה מפני הצגת תיזה כלשהי בפני בית המשפט, אלא אי-נכונות להציב את התיזה במבחן של החקירה הנגדית". נאשם הבוחר שלא למסור את גרסתו בבית המשפט, חושש שהגנתו תתמוטט אם תעמוד למבחן החקירה הנגדית, שכן לאדם חף מפשע אין, בדרך כלל, סיבה להימנע מלהציג את גרסתו בפני בית המשפט.
בנוסף, בכתב האישום יוחסו לנאשם מספר עבירות של ניסיון לרצח ועתה הוא מורשע בעבירה אחת של קשירת קשר כאמור.
סוף דבר לאור כל האמור, אני ממליץ לחברי להרשיע את הנאשם בנוגע לאישום הראשון: להרשיע את הנאשם בעבירה של קשירת קשר לעשות פשע לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין, בצירוף סעיף 38(ג)(1) לחוק המאבק בטרור, תחת מספר עבירות של ניסיון לרצח שהינו מעשה טרור (מספר עבירות לפי סעיף 305(1) לחוק העונשין בצירוף סעיף 37(א) לחוק המאבק בטרור תשע"ו – 2016).
למעלה מן הנדרש, אנו סבורים, כי לו החוק המתקן היה בתוקף עתה, היינו קובעים, כי מדובר ברצח בנסיבות מחמירות לפי סעיפים 301א(א)(1) ו-301א(א)(10) על פי חוק העונשין לאחר התיקון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובע יליד 22.06.77, תושב הכפר בורקה בנפת שכם שבגדה המערבית, נפגע מאש חיילי צה"ל ב-13.01.93 קרוב למקום מגוריו, והגיש תביעת נזיקין זו כנגד הנתבעים להטבת הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהפגיעה.
עוד במהלך קדם המשפט שהתקיים בתיק, הודיע בא כוח המדינה כי הוא מודה בכך שהתובע נורה על ידי צלף של צה"ל. המדינה גם הסכימה לשעור הנכות שהתובע טוען לו בגין שיתוק של כף הרגל וצלקות כתוצאה מהפגיעה (פרוטוקול מ-28.02.01 ו-10.01.02).
תחילה לא הבין מה קרה אך לאחר זמן קצר מאוד הגיעו אליו 4-3 חיילי צה"ל לבושי מדים עם נשק ביד ואז הבין שאלה ירו לעברו ופגעו בו. החיילים החלו לטפל בו, נתנו לו עזרה ראשונה והגיע אמבולנס מקומי שפינה אותו לבית החולים רפידיה שבשכם.
הוראות הפתיחה באש כאשר הוצג לאל"מ קריגר עמ' 19 להוראות הפתיחה באש (נ/12) לעבר מיידי אבנים, על פיו יש לפתוח באש רק כחלק מנוהל מעצר חשוד ורק כאשר יש בידויי האבנים סיכון ממשי ומיידי, בצרוף השאלה כיצד המעשה שלו מתיישב עם הוראות אלה, השיב כי לכל כלל יש יוצא מן הכלל, כאשר השטח העמיד בפני הצבא דילמות לא פשוטות.
...
בסופו של דבר החליט להורות על יריה אל עבר כל מפגע.
כאמור, במקרה שבפניי מסקנתי היא כי הגנת הפעולה מלחמתית עומדת לנתבעים.
משכך, אין צורך לבדוק את יתר טענות התובע ואני מורה בזאת על דחיית התביעה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2002 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ  2117/02 בפני:                                               כבוד השופטת ד' דורנר                                                       כבוד השופטת ד' ביניש                                                       כבוד השופט א' א' לוי העותרת:                                          עמותת רופאים לזכויות אדם                    נגד המשיבים:                                        1. מפקד כוחות צה"ל בגדה המערבית                                                       2. מפקד כוחות צה"ל ברצועת עזה                                                       עתירה למתן צו על-תנאי וצו ביניים                                                       תאריך הישיבה:                                 ט"ז באייר תשס"ב (28.4.02) בשם העותרת:                                  עו"ד אנדרה רוזנטל בשם המשיבים:                                 עו"ד שי ניצן פסק-דין
  השופטת ד' דורנר:                בעתירה שבפנינו, שהוגשה על-ידי עמותת הרופאים לזכויות האדם בתאריך 8.3.02, בתחילת פעולות הלחימה של צה"ל בשטחי הרשות הפלשתינאית, נטען, תוך היתייחסות למקרים קונקריטיים, כנגד ירי של חיילי צה"ל על אמבולנסים של הסהר האדום ופגיעה בצוותים הרפואיים שנסעו בהם.
...

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2002 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית-המשפט העליון בשבתו כבית-משפט גבוה לצדק בג"ץ  2936/02 בג"ץ  2941/02 בפני:                                               כבוד השופטת ד' דורנר                                                       כבוד השופטת א' פרוקצ'יה                                                       כבוד השופט א' א' לוי העותרת בבג"ץ 2936/02:                     עמותת "רופאים לזכויות אדם" העותרים בבג"ץ 2941/02:                     בדיע ראיק סואבטה ואחרים                    נגד המשיב:                                            מפקד כוחות צה"ל בגדה המערבית                                                       עתירות למתן צו על-תנאי                                                       תאריך הישיבה:                                  כ"ו בניסן תשס"ב (8.4.02) בשם העותרת בבג"ץ 2936/02:              עו"ד אנדרה רוזנטל בשם העותרים בבג"ץ 2941/02:              עו"ד ג'מיל דקואר; עו"ד חנאן ח'טיב; עו"ד                                                       חסן ג'בארין בשם המשיב:                                     עו"ד ענר הלמן פסק-דין
  השופטת ד' דורנר:                בשתי העתירות שבפנינו, שהוגשו אתמול והיום, בעיצומן של פעולות לחימה של צה"ל המתינהלות בשטחי הרשות הפלסטינאית במסגרת מבצע "חומת מגן", נטען - תוך היתייחסות למספר אירועים קונקריטיים - כנגד ירי של כוחות צה"ל על צוותים רפואיים של אירגוני "הצלב האדום" ו"הסהר האדום" הפועלים באמצעות אמבולנסים ובבתי-חולים.
...
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו