ב
ראו גם דברי כבוד השופט גרוניס, כתוראו אז) בשבתו בבית המשפט המחוזי בבאר שבע בה"פ 30/90 עוף הנגב בע"מ נ' עו"ד קירש:
"אדם המתמנה ככונס לנכסיה של חברה משמש כפקיד בית המשפט (officer Of the court),ועליו לפעול בהתאם להוראותיו ורואים אותו כנאמן לטובת החברה והנושים המובטחים. הכלל באנגליה הוא, כי באותם מקרים, בהם נעשה מינויו של הכונס על ידי הנושה המובטח בלא פנייה לבית המשפט, פועל המתמנה כשלוחו של הממנה, לעומת זאת, כשבית המשפט ממנה כונס נכסים לתפקיד אין הוא שלוחו של הנושה המובטח שהגיש את הבקשה לאכיפת השיעבוד לבית המשפט".
יתרה מכך, חיוב זוכה במעשיו או מחדליו של כונס הנכסים, אף אם שימש קודם למינוי כבא כוחו, מכוח יחסי שליחות, ייצור מצב אבסורדי, באשר מרגע שהתמנה בא כוח הזוכה ככונס נכסים, הזוכה אינו שולט עוד בפעולותיו, והכונס, בפעולותיו, אינו משרת ישירות את האינטרסים של הזוכה, וכמובן שאינו פועל כשלוח של הזוכה.
...
שיעור הפיצוי
משהגעתי למסקנה כי במקרה עסקינן לא היה מקום לפתיחת תיקי הוצאה לפועל, שכן בפתיחתם הפר הבנק חובת תום הלב המוטל עליו, על האחרון לפצות את התובע בנזק שנגרם מפתיחתם.
יחד עם זאת, משלא הגעתי למסקנה כי פתיחת הליכי ההוצאה לפועל ותפיסת הרכב, הינם בבחינת הוצאת לשון הרע של התובע, איני פוסקת לאחרון סכום בגין ראש נזק זה.
כן, ומשלא הוכחה אחריותו של הבנק לנזקים הנטענים ברכבו של התובע, איני פוסקת כל פיצוי בגין ראש נזק זה.
כן אין לחייב את הנתבע בהפסד שכר והצאות התובע, טענה שנטענה בעלמה ע"י התובע ולא נתמכה בראיות כלשהן.
סוף דבר
לאור האמור, אני מקבלת את התביעה, באופן חלקי, ומחייבת את הנתבע לשלם לתובע, הסך של 36,190 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (28/05/2012) ועד היום, בצירוף הוצאות ואגרת משפט ע"ס 3,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 5,500 ₪.