ברם הסעיף עוסק אך ורק באישור הנציב לרכישת זכויות לצורך גמלה, ולא ניתן להסיק ממנו כי בסמכותו של הנציב לאשר חל"ת, שהרי חוק הגימלאות מדבר על זכויות פנסיוניות, ולא על הסדרים של חל"ת. בעיניין זה מקובלת עלינו עמדת המערערת, כי פרשנות הסעיף היא, שכאשר ישנה חל"ת שאושרה על ידי הסמכות המתאימה, אזי הנציב יכול לאשר את רכישת הזכויות הפנסיוניות, אך לא ניתן לקרוא לתוך הסעיף, כי הנציב יכול לאשר גם את החל"ת, שעל בסיסה ניתנות הזכויות.
בהחלטתו זו נשען הנציב על חוות דעתה של עו"ד אלשטיין שנסיבות נתינתה, כפי שהתגלו בדיעבד, מעוררות תמיהות כפי שנפרשו בטיעוני המדינה בעירעור זה.
אנו מקבלים בעיניין זה את הדברים שנכתבו על ידי היועץ המשפטי של נציבות שירות המדינה, עו"ד דול, אשר נתקבלו על ידי היועץ המשפטי לממשלה שאלה עיקריהן:
"... מטרתה של החלטת הממשלה המאפשרת המשך צבירת זכויות פנסיה מקופת המדינה של מי שהיה עובד מדינה פעיל ובעל כתב מינוי ערב התמנותו למשרת המנכ"ל, היא למנוע מצב שבו עובדים בכירים מתוך השרות יירתעו מלהיענות למינוי כאמור, אם יוצע, פן תיפגענה זכויות הפנסיה שלהם. לפיכך ברור, כי אין כל הצדקה, "בשמירת" זכויות פנסיה, כביכול, של עובד שעזב את שירות המדינה כ- 11 שנים לפני התמנותו לתפקיד המנכ"ל, ובייחוד במקרה בו העביר בנתיים את זכויותיו לקרן פניסה חיצונית, זאת בנגיוד להחלטת הממשלה בנדון.
...
לא מצאנו מקום כי בנסיבות המקרה נפל פגם בהחלטת היועמ"ש, בכך שלא נתנה למשיבה זכות הטיעון, טרם מתן חוות דעת היועמ"ש. כפי שהטעים ב"כ המערערת, כאשר היועץ המשפטי לממשלה מקבל החלטה כגון זו, הוא לא שומע את בעלי הדין, מפני שמדובר בעמדה משפטית של מדינת ישראל.
משאלה הם הדברים, אנו קובעים כי החלטת היועמ"ש מיום 9.10.2005 עומדת בעינה, וכי אין לראות במשיבה כמנכ"ל הבא מן השירות.
סוף דבר
הערעור מתקבל.