מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

יעילות היוועדות חזותית בחקירה

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פשיטא כי כל עדות בבית המשפט גובה אי אלו "מחירים" מן העדים ובעלי הדין, במיוחד כאשר מדובר בעדים שמגיעים מרחוק, אפילו מישראל, אך אין בכך כדי להצדיק המנעות מחקירה פרונטאלית, שכידוע, היא הרבה יותר יעילה מאשר חקירה בדרך של היועדות חזותית, לא רק בהיבט של היכולת להתרשם באופן בלתי אמצעי ממהימנותו של העד, אלא במיוחד כאשר יש צורך להציג לעד אגב חקירתו מסמכים כאלה ואחרים, דבר שיש קושי של ממש לבצעו בדרך של היועדות חזותית.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
במקרה דנן, סבורני כי אין בסיס להיעתר לבקשה.
סיכומו של דבר, מכל הטעמים אשר פורטו לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כמו כן סבורני כי בנסיבות העניין אין מניעה לקיים חקירה נגדית אפקטיבית בהוועדות חזותית.
...
בתקנה 72(ב) לתקנות החדשות נקבע כי היוועדות חזותית תתאפשר אם באולם בית המשפט קיים מכשור מתאים: (1) מכשור המאפשר לעד לראות ולשמוע במהלך עדותו את המתרחש באולם בית המשפט שבו נדונה התובענה שבעניינה הוא נדרש להעיד, אם בית המשפט מצא שהדבר דרוש בנסיבות העניין; (2) מצלמה המאפשרת צילום תקריב של מסמכים; ו-(3) מסך צפייה מרכזי באולם בית המשפט וכן מסך צפייה אישי לשופט.
כל זאת כאשר נקבעו מועדי הוכחות לימים 24.11.19 ו-15.12.19 וכאמור לעיל, נדחו אגב הצהרת ב"כ הנתבע לפיה "אין בכוונתו להגיש הליכים ו/או בקשות נוספים אשר יש בהן כדי להביא לדחיית מועדי ההוכחות שייקבעו, והם יתקיימו במועדם". לאור כל האמור לעיל אני מקבל את הבקשה לחקור את שני עדי התובעת בהיוועדות חזותית.
סבורני כי אפשר לנהל חקירות קצרות יותר, אולם לאור הערכה זו, ברי כי בדיון הראשון שיתקיים ביום 21.2.21 לא יסתיימו חקירות העדים מטעם התובעת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לטענת המאשימה, אין דומה חקירה בהוועדות חזותית לחקירה באופן בלתי אמצעי בו יתגלו "אותות האמת" מתשובותיה.
החוק מוסיף וקובע כי על בית המשפט לשבת במקום משובו וכי רשאי הוא לשבת במקום אחר באיזור שיפוטו "אם ראה לעשות כן למען הצדק או יעילות הדיון". סעיף 44 לחוק בתי המשפט קובע האמור ביחס לבתי משפט השלום, כאשר קיימת הוראה זהה באשר לבתי המשפט המחוזיים בסעיף34 לחוק.
...
(ב) היוועדות חזותית תתאפשר אם המקום שבו ימסור העד את עדותו ואולם בית המשפט שבו נדונה התובענה יכללו, בין השאר – (1) מכשור המאפשר לעד לראות ולשמוע במהלך עדותו את המתרחש באולם בית המשפט שבו נדונה התובענה שבעניינה הוא נדרש להעיד, אם בית המשפט מצא שהדבר דרוש בנסיבות העניין; (2) מצלמה המאפשרת צילום תקריב של מסמכים; (3) מסך צפייה מרכזי באולם בית המשפט וכן מסך צפייה אישי לשופט.
אולם, כאשר עסקינן בהליך הפלילי, ומדובר באותו סוג של עדות, עדות מומחה בדבר הליכי זיהוי, לא ניתן לשמוע עדותה באמצעי זה. לפיכך, מסקנתי הינה כי ללא הוראה מפורשת של המחוקק המסמיכה את בית המשפט לשמוע את ההליך כאשר מי מן השותפים לאותה ישיבה מצוי מחוץ למקום מושבו של בית המשפט וניהול הדיון, אין בית המשפט מוסמך להורות כן. הראיה לכך, דברי החקיקה והתקנות שהוזכרו אשר מסמכים את בית המשפט לעשות כן ומכלל הן שומעים לאו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ימים לפני דיון ההוכחות, שנערך בעיצומה של מגפת הקורונה, ראתה היא ליידע את באי כוחה של העמותה כי היא אוחזת בפטור רפואי מאחיזת מסכה, שכן עטיית מסכה "עלולה לסכן את בריאותה", ועל כן התכוונה להתייצב לדיון ההוכחות בלא מסכה, אלא אם יורה בית המשפט אחרת (ואכן, הורה: היא העידה בהיוועדות חזותית).
עוד טרם צלילה למעמדה של התובעת, הרי שאין לפנינו מצב שבו ניתן להבין את חסרונו של תובע בשר ודם מן ההליך, אשר סעיף 7 כלל יכול להוות חריג לו. התביעה עומדת בסתירה לתכליתו של סעיף 7 לחוק, והוא הבטחת אכיפה יעילה של החוק (כמבואר בדברי ההסבר לחוק, ה"ח תש"ס מס' 2871 עמ' 370, 373), קרי – תביעה שתתברר מקום שבו ניתן להניח שיש נפגעים אמתיים, אך נסיבות הפגיעה וההפליה הן כאלה שאפשר שיחששו להרים ראשם, ודאי לבדם, ולמחות בפני בית המשפט על העוולה שנעשתה כלפיהם וכלפי חברי קבוצתם.
בבקשו את המידע, אין הוא מבצע עוולה אזרחית או עבירה פלילית, מסכימות גם התובעת והמצהירה מטעמה בחקירתה.
...
דין התביעה להדחות אפוא.
סוף דבר מי שאינו חפץ לחסן את ילדיו כהמלצת משרד הבריאות, כעניין של בחירה (אף שהתובעת כשלה מלהוכיח בהליך זה – בחירה מושכלת), זו ככלל זכותו לפי דין.
נוכח האמור התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יצוין כ 70 עובדים שוחררו וישוחררו במסגרת יישום תכנית החרום בחברה בכלל וגם חטיבת ההנדסה, אליה הנך משויכת, תרמה וממשיכה לתרום ליישום תכנית החרום שכן החטיבה נאלצת לצערה הרב להפרד ממספר מנהלים ועובדים שכן גם מנהלה החדש אבחן בין היתר כי קיימים חוסר יעילות ואבטלה סמויה בחטיבה.
שכן חרף העובדה כי הדבר היה חשוב לתובעת (ע' 6 ש' 22-23), המילים "פצויי פיטורים מוגדלים" לא נאמרו אף על ידה במפורש; וכאשר נישאלה בחקירתה הנגדית "למה את לא מתקנת אותו?", היא השיבה, "אני מקשיבה לו והוא סמנכ"ל ואני נותנת לו לדבר מה שהוא רוצה" (ע' 7 ש' 7-8).
לפיכך אף נעתר בית הדין לבקשתה לשמוע את עדותה בהוועדות חזותית.
...
במקרה דנא לא נתבע סעד מכוחו של חוק היסוד הנזכר ולפיכך דין התביעה בעניין חוק הגנת הפרטיות להידחות על הסף.
דא עקא, החברה לא פגעה בפרטיותה של התובעת כלל ועיקר ולא מצאנו כי זו נהגה בחוסר תום לב כלפיה.
סוף דבר אשר על כן, דין התביעה להידחות על כל סעדיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו