מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

יסודות פסיקת הוצאות משפט בבית הדין לעבודה

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הכרעה בתביעה הכספית שהתגבשה עד להגשת כתב התביעה -דחייה על הסף אכן, דרך כלל הסעד של סילוק על הסף ניתן ביד קמוצה ובמשורה על ידי בתי המשפט ובבתי הדין לעבודה "קצרה המשורה עוד יותר" (דב"ע מד/15-3 אפנר נ' מפעלי הדסה לחינוך [פורסם בנבו] עבודה ארצי, כרך כ(2) 242 ; דב"ע נא/31-3 חיפה כימיקלים נ' אברהם רמי כלפון [פורסם בנבו] פד"ע כב 518).
המשיב טוען כי כאשר ביסודות העוולה נכלל מרכיב של נזק, סעיף 89 לפקודת הנזיקין קובע דין היתיישנות מיוחד.
ככל שהמשיב יעמוד על הסעדים הנותרים במתכונתם, חרף טענת המבקשת כי לא מוצו ההליכים, יידרש בית הדין לנימוקיו בנידון ותנתן החלטה, האם יש מקום להורות על המשך שמיעת ההליך בבית הדין או שמא יש לאמץ עמדת המבקשת בדבר דחיית התביעה גם בהקשר זה. באשר לטענת המבקשת לסלק התביעה מחמת אי תשלום הוצאות משפט.
בעיניינו, לא הביאה המבקשת כל טעם לחרוג מכלל זה. על יסוד האמור לעיל, אין להדרש לסילוק התביעה מחמת אי תשלום הוצאות משפט שנפסקו במסגרת ההליך בסעדים הזמניים.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים אנו סבורים כי אין צורך בקיום דיון, ולפיכך תינתן הכרעה בבקשת הסילוק, על יסוד טענות הצדדים עד הנה.
על רקע האמור, נקודת המוצא אשר תשמש יסוד לדיון בבקשה דנא, תהא כי כלל העובדות הכלולות בכתב התביעה נסמכות על גרסת המשיב התואמות מציאות כהווייתה, במנותק מגרסת המבקשת לגופו של עניין.
לטעמנו, המשיב לא הוכיח כי טרם החל מרוץ ההתיישנות או ש"המעשה או המחדל הינו הפרה מתמשמכת של פגיעה בזכויות עובד" בשולי הדברים נציין, כי כבר נפסק בע"ע (ארצי) 1406/02 עיריית גבעתיים נ' ברקוביץ' (לא פורסם, [פורסם בנבו] ניתן ביום 4.10.06) כך: "רק במקרים של חוסר תום לב קיצוני יש מקום לערוך את האיזונים הללו ולהגיע לשלילת זכותו של נתבע, כפי שהיא עולה מהוראות חוק ההתיישנות, להתגונן על ידי העלאת טענת התיישנות." לאור כל האמור, דין התביעה בכל הנוגע לסעדים הכספיים שהתגבשו עד למועד הגשת כתב התביעה, להידחות אפוא על הסף, מחמת התיישנות.
עם זאת, לאור כך שמצאנו לקבל את הבקשה, מצאנו כי ניתן להסתפק בנסיבות העניין בהשתת הוצאות מתונות, כך שהמשיב ישלם למבקשת סכום של 2.500 ₪ בלבד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

במסגרת חקירתו הנגדית מסר את הדברים הבאים: "קודם כל לעולם לא אמרתי במפורשות לשום ספק שלי שלא יעבוד עם קאקדו. לי אני ישן עם עורך דין בבית וכל ראשון וחמישי אילו הדברים שהיא אומרת לי לדאוג. היא תמיד הדריכה אותי לא לאיים על אף אחד אני מכיר את החוק אני לא אידיוט אני יודע שאסור לי להגיש לבנאדם אבל בלעדיו אני יכול לבקש. נכון באתי ללקוח כמו אמיתי כמו הרקבה (צריך להיות: "הרבה". י.פ.) לקוחות ספקים אמרתי אין לי בעיה נאי (צריך להיות: "אני". י.פ.) מוכן אתם רוצים לעבוד איתו בבקשה תפאדל לכו תעבדו איתו אבל תודיעו לי מראש אני אערך.
באשר להוצאות המשפט, תקנה 152 לתקנות החדשות מורה כי על בית המשפט לפסוק הוצאות סבירות והוגנות, זולת אם מצא שקיימים טעמים מיוחדים.
בשולי עניין זה ונוכח כל האמור לעיל ובשים לב להארכת הדיון בעדים ובתצהירים שאינם רלוואנטיים מטעם הנתבע ובהתאם להוראות תקנה 156 לתקנות החדשות, בדבר הארכת ההליך שלא לצורך, סברתי כי יש לחייב דוקא את הנתבע בהוצאות משפט, אולם בשל העובדה שהתביעה דנן נדחתה על כל יסודותיה וחרף היתנהלות הנתבע, כאמור, אינני מורה על צו להוצאות.
...
תוצאה התביעה נדחית במלואה.
בשולי עניין זה ונוכח כל האמור לעיל ובשים לב להארכת הדיון בעדים ובתצהירים שאינם רלוונטיים מטעם הנתבע ובהתאם להוראות תקנה 156 לתקנות החדשות, בדבר הארכת ההליך שלא לצורך, סברתי כי יש לחייב דווקא את הנתבע בהוצאות משפט, אולם בשל העובדה שהתביעה דנן נדחתה על כל יסודותיה וחרף התנהלות הנתבע, כאמור, אינני מורה על צו להוצאות.
התביעה נדחית בלא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים תא"ק 3625-02-20 יסודות צור בע"מ נ' רובינפלד מספר בקשה:3 23.6.2020 לפני כבוד הרשמת, השופטת תמר בר-אשר המבקשים 1. אריה גולובניץ 2. אביטל צליק (גולובניץ) 3. שלמה מאיר גולובנציץ 4. יצחק גולובנציץ 5. מיכל גולובנציץ התובעת יסודות צור בע"מ הנתבע אוסקר רובינפלד באי-כוח המבקשים: עו"ד בעז בן-צור, עו"ד אסנת גולדשמידט-שרייר באי-כח התובעת: עו"ד אברהם משה סגל, עו"ד דוד סגל החלטה
בשל הגשתה במהלך תקופת מצב החרום המיוחד בשל התפרצות נגיף הקורונה, תגובת התובעת הוגשה רק ביום 3.6.2020 (בהתאם לתקנה 4 בתקנות בתי המשפט ולשכות ההוצאה לפועל (סדרי דין במצב חרום מיוחד), תשנ"א-1991 ולהודעות שר המשפטים בדבר החלת התקנות, הימים שבין יום 15.3.2020 ליום 10.5.2020 לא נכללו במניין הימים).
תקנה 4 בתקנות בתי המשפט ובתי הדין לעבודה (עיון בתיקים), התשס"ג-2003 קובעת את זכות העיון בתיק בית משפט של מי שאינו בעל-דין בהליך שהעיון בו מבוקש.
נקבע לא אחת, כי "עיון בתיק בית המשפט לצורך היתדיינות של מבקש העיון בהליך אחר הוא לגיטימי. כן נפסק, כי ככלל, אין הכרח כי המבקש יסביר כיצד העיון יועיל לו להתדיינות המשפטית האחרת (ראו, ע"א 1651/08 עינת נ' ממונה מע"מ גוש דן, פיסקה 7 (27.7.2008); ע"א 7379/06 ג.מ.ח.ל חברה לבניה 1992 בע"מ נ' טהוליאן (26.8.2010); בג"ץ 10003/08 לוי נ' מדינת ישראל - משרד החקלאות ופיתוח הכפר, פיסקה 10 (5.4.2012); עניין בירן, פיסקה 4)" (עניין דומיקאר, פסקה 10).
...
התובעת מבקשת לבלום את בקשת העיון כבר בשלב הראשון, על יסוד טענתה, כי מסמכי התביעה לכאורה חסויים בהיותם כוללים סודות מסחריים וכי גילויים יפגע בפרטיותה.
בשלב זה, אף יש לבחון אם עלה בידי התובעת, המתנגדת לעיון, לשכנע כי אין לאפשר את העיון בתיק.
מאחר, שנקודת המוצא היא כי לנוכח עיקרון פומביות הדיון, יש לאפשר את העיון, יש להיעתר לבקשה ולאפשר למבקשים לעיין בתיק התביעה הנדונה.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה בר"ע 66866-05-22 ניתן ביום 23 אוקטובר 2022 אנס האני מטור המבקש איחוד יסודות בניה בע"מ המשיבה בפני: השופטת לאה גליקסמן, השופט רועי פוליאק, השופטת חני אופק גנדלר נציגת ציבור (עובדים) גב' חיה שחר, נציג ציבור (מעסיקים) מר מרדכי כהן בשם המערער – עו"ד רסמי זחאלקה בשם המשיבה – עו"ד מרואן עואודה פסק דין
בין היתר נפסק כי על בית הדין להביא בחשבון את מאפייני התובעים עליהם חלה התקנה, הנמנים ככלל עם אוכלוסיות העובדים המוחלשות ובשל כך זכות הגישה שלהם לערכאות טעונה הגנה, ואת מאפייני העסקתם המקשים על מימוש זכויות, כמו גם טיב הזכויות הנתבעות, ככל שמדובר בתביעה למימוש זכויות מתחום משפט העבודה המגן (ראו גם: בר"ע (ארצי) 12085-07-17 דבק – בקעות מושב שיתופי להתיישבות חקלאית בע"מ (31.3.2021); בר"ע (ארצי) 11628-07-17 גאבר - בקעות מושב שיתופי להתיישבות חקלאית בע"מ (8.4.2021); בר"ע (ארצי) 55146-01-19 אלחואמדה – חברה יצ-אר בע"מ (9.8.2021).
לא מצאנו איפוא בסיס לקביעה הלא מנומקת של בית הדין האיזורי לעניין הסכומים הנמוכים, אם בכלל, שהמבקש צפוי לקבלם כך שיש לחייבו בהפקדת ערובה, הגם שאין חולק כי ניתן לחייב תובע בהפקדת ערובה אם סכום הזכויות בגינם הוצגה "ראשית הראיה" נמוך מהוצאות משפט שמקובל לחייב בהן תובע שעיקר תביעתו נדחתה (עניין אבו מוחסן.
...
נוכח היעדר הנמקה לעצם קביעת בית הדין האזורי לפיה "גם אם יימצא שהתובע זכאי לקבלת סכומים כלשהם מהנתבעת, דומה שמדובר בסכומים נמוכים לאין שיעור ביחס לסכום שנתבע בתיק" והמשקל שניתן על ידי בית הדין לאי צירוף מעטפת השכר, מצאנו לנכון כמפורט לעיל לדון בבקשה כבערעור ולקבוע כי דין הערעור להתקבל .
לא מצאנו אפוא בסיס לקביעה הלא מנומקת של בית הדין האזורי לעניין הסכומים הנמוכים, אם בכלל, שהמבקש צפוי לקבלם כך שיש לחייבו בהפקדת ערובה, הגם שאין חולק כי ניתן לחייב תובע בהפקדת ערובה אם סכום הזכויות בגינם הוצגה "ראשית הראיה" נמוך מהוצאות משפט שמקובל לחייב בהן תובע שעיקר תביעתו נדחתה (עניין אבו מוחסן.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדונה כערעור והערעור התקבל.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

כמו כן, נפסקו לזכותו הוצאות משפט בסך של 25,000 ₪.
הינה כי כן, "רבני השכונות הם עובדי המועצות הדתיות הפועלות בתחומן של רשויות מקומיות אלה ואחרות. ... תקציביהן של המועצות הדתיות ממומנים מקופת המדינה ומקופת הרשות המקומית בחלוקה הקבועה באותו חוק (סעיף 11 לחוק). בשל מעמדן זה, המועצות הדתיות מפוקחות על ידי משרד הדתות ובשל מעמדן כגוף מתוקצב, שכרם של עובדיהן נתון לפיקוח הממונה על השכר במשרד האוצר לפי סעיף 29 לחוק יסודות התקציב ..." (מתוך ס"ק (ארצי) 56/09 הסתדרות המעו"ף – ההסתדרות הכללית החדשה - חבר המועצות הדתיות (4.4.12)).
וכך נאמר (פסקה 18, ההדגשה שלנו): "אין בידינו לקבל גם את הטענה לפיה כל שנידרש בהליך הבוררות היה לקבוע את הזכויות המגיעות לרב נשר. דברים אלו אינם עולים בקנה אחד עם הנטען בכתב התביעה לפיו הסעד הראשון הוא צו המורה למועצה למנות את הרב נשר כרב שכונה משמעות הקביעה כי על המועצה למנות את הרב נשר היא כי הבוררים הכריעו בנושא שרק לבית הדין לעבודה הסמכות הייחודית להכריע בו. מעבר לכך מדובר בהליכי קבלה לעבודה אשר כפי שציין בצדק בית הדין האיזורי, הם אבני היסוד של פעילות גוף צבורי: הצורך במשרה, הצורך בתקן למישרה, קיום מיכרז, בחירה, כל אלו הם תנאים יסודיים שלא היתקיימו במקרה של הרב נשר ועל כן, תוכנו של הפסק מנוגד לתקנת הציבור." מטעמים אלה נדחה העירעור לביטול האישור שניתן לפסק הבוררות תוך שהודגש כי "השאלה אם היתקיימו יחסי עובד מעביד בין הצדדים, על כל המאפיינים והתנאים שחלקם בא מתחום המשפט המינהלי, היא שאלה שעל פי אופייה יכולה להתברר רק בבית הדין לעבודה, שלו יש את המומחיות והכלים לפסוק ולהכריע בה" (ענין המועצה הדתית ירושלים, פסקה 18).
...
גם אם בסופו של יום שוכנענו שלא ניתן לתת לסוגיה מענה בדרך של קביעת יחסי עובד-מעסיק בדיעבד, הרי ששאלה זו ראויה למענה מוסכם ומכובד.
(ז) סוף דבר שני הערעורים מתקבלים, ופסק דינו של בית הדין האזורי מבוטל.
משהערעור העלה שאלות ראויות לדיון, ובשים לב לתקופה הארוכה בה מילא המשיב תפקיד תורני-רוחני בקהילתו כמתנדב ללא תמורה בצידו– לא מצאנו מקום לחייבו בתשלום הוצאות משפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו