ג) משעזב בית משפט השלום את משכנו והופסק השימוש של עובדי בית המשפט ברחבה, נמסר למיתב, כי עובדי בית המשפט לא ישובו להשתמש במבנה, ונמסר, כי מבנה בית המשפט ייהרס ובמקומו ייבנה פרויקט אזרחי למגורים ולמבנה ציבור.
ו) מיתב סיכמה את מחאתה נגד מדינת ישראל בנוגע לרחבת העפר בסעיף 58 לתביעתה שנוסחו כדלקמן:
"יודגש, כי גם אם מדינת ישראל היתה מבקשת היום להעניק לנתבעת את כל זכויותיה במיגרש, גם אז הדבר צריך להיעשות על ידה בהגינות, בסגירות, ביושר ובתום לב. לא יעלה על הדעת להפקיר את כל עובדי התובעת שהשתמשו במיגרש שנתיים, באופן בלעדי, ולחייב אותם לתור אחר מקומות חניה אחרים ברחבי העיר, דבר שייאלץ אותם לשים כסף במדחנים כל שעתיים, לנתבעת לעומת זאת, אין צורך ב-31 מקומות חניה במיגרש, נוסף על 11 החניות שהוקצו לה עבור השופטים בחזית מבנה בית המשפט, גם אם היא מבקשת להעניק חנייה לכל פקידיה." 5.
טענה זו לא נתמכת בלשון ההסכם – היא מנוגדת ללשון ההסכם! י) כמו כן טען מר מילוא, כי מאחר שהמבנה של מיתב הוא אגף אחד משניים בבניין המצוי על המקרעין, הרי שעל פי הוראות פרק ו' 1 לחוק המקרקעין, מדובר בשני אגפים בבנין אחד היכולים להירשם כבית משותף ו/או כאגפים בבית משותף.
ראה לעניין זה: ע"א 496/82 רוזן נ' סלונים פד"י לט (2) 337, ע"א 602/84 ריבוא נ' גל פד"י לט (3) 693, ע"א 32/77 טבויצקי נ' בית הכנסת ובית מדרש החסידים פד"י לא (3) 210 (להלן: "עניין טבויצקי"), ע"א 50/77 מזרחי נ' אפללו פד"י לא (3) 433.
בספרו של א' איזנשטיין יסודות והלכות בדיני מקרקעין (מהדורה ראשונה) תשנ"ו-1995, חלק שני, בעמ' 139 נכתב:
"מקובל להתייחס לזכות שבעל מקרקעין מעניק לאחר להשתמש במקרקעין ללא זכות חזקה, או אף עם זכות חזקה, אולם ללא כוונה להעניק לו זכות קניינית, כאל זכות רשיון או רשות, ובעל הרשיון מכונה גם 'בר רשות'".
ונקבע בענין טבויצקי בעמ' 214:
"..
...
לסיכום:
למדינת ישראל הזכות לדרוש פינוי וסילוק יד כאשר מדובר במתן רשות לעשות שימוש במקרקעין ללא תמורה.
אין חולק על כך, שהמסמך לא צורף!), ממילא אינני מסתמכת על מסמך זה.
לאור האמור לעיל ובהעדר כל זכות למיתב ברחבת העפר, יש לקבל את תביעת מדינת ישראל לפינוי וסילוק יד.
אשר על כן, יש להורות כדלקמן:
א) תובענת מיתב (ת.א. 12196-02-10), דינה להדחות, ותובענת מדינת ישראל (ת.א. 17207-03-10), דינה להתקבל.
אולם בהיתחשב בכך שפסיקת הוצאות הולמות על מיתב תבוא על חשבון הציבור בסופו של דבר, אני מורה, כי מיתב תישא בהוצאות מדינת ישראל ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪.