החייב בנתיים לא התגונן והגיש כאמור בקשה לפשיטת רגל בהליך זה.
הדיון הראשון בתיק נקבע ליום 27.11.2018 ולקראת דיון זה, הגיש הנושה היתנגדות להכרזה על החייב כפושט רגל, בטענה כי החייב ואביו הבריחו נכסים מחברה אחת לאחרת כאשר בסופו של דבר החברה האחרת נמכרה, והחייב ואביו קיבלו כספים שמקומם היום אינו ידוע ועליהם לא הצהירו [ההיתנגדות הוגשה במסגרת בקשה 3].
אין חולק כי לתום הלב מעמד נכבד בהליך זה, והוא משתרע על כל שלבי ההליך ובכלל זה על השלבים שקדמו להליך, כשחובת תום הלב של החייב היא תנאי בלתי נפרד לכניסתו להליך פשיטת הרגל ואף מהוה כרטיס יציאה ממנו [השוו ע"א 7994/08 גוטמן נ' כונס הנכסים הרישמי (1.2.2011)].
העובדה כי החייב ויתר החייבים הקונקרטיים ובכלל זה החברה לא התגוננו כלל מפני תביעת הבנק, והותירו למעשה את הערבים חשופים לחובותיהם, כשהם בעצמם פונים להליכי חידלות פרעון, בודאי יוצרת חוסר נוחות ותחושה של אי צדק מבחינת התוצאה כלפי הנושה-הערב, הגם שזו משמעותה של הערבות מקום בו הנערב אינו יכול להשיב חובו.
אולם במקרה שלפנינו התחושה היא שהחייב היה אדיש לתוצאות ההליך המשפטי ביחס לחובותיו באופן המשפיע ישירות גם על הערבים וכאשר הדבר נעשה כחצי שנה בטרם פנה החייב להליך פשיטת רגל כשהוא יודע על קריסתו הכלכלית, יש בכך תחושה של חוסר צדק ואולי אף חוסר תום לב ביחסים שבינו לבין הנושים.
...
החייב בינתיים לא התגונן והגיש כאמור בקשה לפשיטת רגל בהליך זה.
הדיון הראשון בתיק נקבע ליום 27.11.2018 ולקראת דיון זה, הגיש הנושה התנגדות להכרזה על החייב כפושט רגל, בטענה כי החייב ואביו הבריחו נכסים מחברה אחת לאחרת כאשר בסופו של דבר החברה האחרת נמכרה, והחייב ואביו קיבלו כספים שמקומם היום אינו ידוע ועליהם לא הצהירו [ההתנגדות הוגשה במסגרת בקשה 3].
סוף דבר – תכנית הפירעון וההפטר המותנה
בקשת הנושה לביטול ההליך בשל חוסר תום לב נדחית.
כך גם נדחית טענת החייב להיעדר יריבות בינו לבין הנושה.
כאמור, לאחר ששמעתי את הצדדים, וקיבלתי את המידע שנמסר ע"י הנאמן אני קובע כי ינתן לחייב הפטר אם יוסיף לקופת פשיטת הרגל סכום נוסף של 96,000 ₪ אשר ישולמו תחילה ב- 30 תשלומים שלא יפחתו מ- 1,400 ₪ והיתרה בתשלומים שלא יפחתו מ- 1,800 ₪ [להלן: "תכנית הפירעון"], וזאת בנוסף לנכסים הצבורים בקופה ולנכסים המוקנים לקופה אשר ימומשו בנפרד, לרבות פיצויי פיטורין וקרנות השתלמות ככל שקיימים.