ניתוח אלקטיבי חוסה תחת חוק דמי מחלה, תשל"ז- 1976
(1) אמנם התובעת לא צרפה כל אסמכתא על עצם הביקור בחודש יוני 2019 אצל רופא עיניים, אשר לשיטתה, בעקבות המלצתו, נדרשה לעבור את הניתוח ביום 11.7.2019; ובלשונה "אני הלכתי לרופא עיניים ביוני והוא קבע לי שיש לי בעיה איזה לקות ראיה שמצריכה טפול כי לא יכולתי לנהוג ולעשות דבר.. לא הרגשתי טוב והיה את נושא ניתוח העיניים והיה את רצף הדברים...זה היה ניתוח, לא חרום, יזום. בגלל לקות ראיה שהרגשתי..." (ע' 9 ש' 1-16).
לטענת החברה, התובעת עבדה עד ליום 8.7.2019 - מועד נתוק יחסי עובד מעסיק.
כידוע, לא פעם מקבלים עובדים מכשיר טלפון סלולארי מהעבודה- הטבה שניתנת ללא מעט עובדים על ידי מעסיקיהם, הן במיגזר הצבורי והן במיגזר הפרטי, ולא רק לאותם עובדים הממלאים תפקידים שנדרשת עבורם זמינות גבוהה למעסיק וללקוחותיו, כדוגמת אנשי מכירות ואנשי שיווק.
לפיכך, לעמדתנו, למעט מקרים יוצאי דופן, מעסיק אינו יכול ליטול באופן חד צדדי את מספר הטלפון האישי של אותו עובד, אשר מהוה מעין תנאי שחלחל לחוזה עבודתו, שכן הוא מזוהה עם המספר על ידי סביבתו הקרובה והרחוקה, וכך ניתן ליצור קשר עמו (בשינויים המחויבים, ראו מחלוקת שנתגלעה בין חברת תיקשורת לבין עובד אשר סיים את העסקתו בשורותיה, לגבי הזכות לנהל את דף הפייסבוק (סעש (ת"א) 46976-09-17 ערוץ 10 החדש בע"מ – גיא לרר (מיום 22.4.2018).
התרשמנו כי החברה ביקשה לשמש הן החוקר, הן השופט והן התליין, כך שחלף פנייה לבית הדין בעיניין קו הטלפון כמו גם בעיניין המחשב, היא בחרה לעשות דין לעצמה ב(עצם) נתוק קו הטלפון, ב (עצם) הפנייה למישטרה וכן בקיזוז מלוא הכספים בשכרה האחרון, לרבות שלילת פצויי פיטורים, על מנת שהתובעת "תירדוף" אחריה.
(3) וזה העיקר, המחשב אשר נבדק על ידי המומחה אינו המחשב אשר נרכש על ידי החברה לטובת התובעת לכאורה (נת/12), כך שקשה להלום את עמדת החברה בעיניין זה. גירסתו של יוסי בענין אינה משכנעת (ע' 26 ש' 18-23), בפרט שלא ביקש להציג חשבונית תקינה אחרת ועת טען בבית הדין כי "לא יודע באיזה חברה קניתי". נוכח העובדה כי אין מדובר באותו מחשב איננו סבורים כי יש לזקוף לחובת התובעת את אי זמונו של המומחה לעדות (ע' 31 ש' 31-36).
...
כך ובנוסף, לא מצאנו הוראות ו/או הנחיות ו/או התראות מצד החברה לאורך כל התקופה כי על התובעת לעבור לתוכנה מסוימת וכי זו אינה עושה כן. אמנם החברה הציגה מאזן בוחן לשנת 2019 (נ/17) אך לא מצאנו קשר בין מאזן הבוחן לבין עבודתה של התובעת ו/או התנהלותה בעניין.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה, כך שעל החברה לשלם לתובעת את הסכומים הבאים תוך 30 יום מהיום:
א. פיצוי בעד פיטורים שלא כדין בסך של 8,000 ₪.
התביעה שכנגד נדחית, על כל סעדיה.